Kroonisen väsymysoireyhtymän (CFS) tutkimus ja asianmukainen hoito aloitettava välittömästi Suomessa

Kommentoitu viesti

Kokemusta on

#61 Re: Re: Re: Mitä tällä adressilla haetaan?

10.12.2014 14:18

#45: X - Re: Re: Mitä tällä adressilla haetaan? 

On ihan totta, että kaikki uusi ottaa aikaa. Tämä addressi ei kuitenkaan liity siihen. Olisikin vain niin, että tutkimus on hidasta ja se kestää. Totuus on se, että lääkärit huutavat raivoissaan CFS-potilaille sairaaloissa, ettei CFS:a ole olemassa. Terveyskeskukset ja sairaalat yksinkertaisesti kieltäytyvät tutkimasta ja hoitamasta, koska "eivät voi auttaa potilasta". Vakavasti sairaat ja työkyvyttömät ihmiset pakotetaan työkokeiluihin, joita eivät pysty suorittamaan kunnon romahtamisen vuoksi, työkokeilun seurauksena. CFS-diagnoosilla ei saa enää oikein edes saikkua, työkyvyttömyyseläkkeestä puhumattakaan. Potilaille tyrkytetään väkisin masennuslääkkeitä ja mielellään vaikka kuinka huumeina käytettäviä psyykelääkkeitä, vaikka potilas ei edes itse niitä haluaisi. Että Polon määräämät lääkkeet ja erityisesti lääkeannokset (myös esim. lyricassa) ovat naurettavan pieniä ja vaarattomia verrattuna siihen, mitä saa, jos menee yleislääkärille terveyskeskukseen ja valittaa olevansa kipuinen ja väsynyt. Sieltä saa kuulkaas bentsodiatsepiinia. Ei paljon kannata vaivautua yksityislääkärille ja maksaa kalliita hintoja, kun terveyskeskuksessa tyrkyttävät mömmöjä suorastaan väkisin. Mitä tutkimukseen ja kiinnostukseen CFS:a kohtaan tulee, se on auttamattoman vähäistä. Tutkimusta Suomessa ei tehdä lainkaan. Suurinta osaa lääkäreistä ei kiinnosta ollenkaan. Tämän addressin tarkoitus olisi saada Suomen terveydenhuolto ja mahdollisesti myös poliittinen järjestelmä heräämään siihen tosiasiaan, että CFS on fyysinen sairaus, se on vakava, invalidisoiva sairaus ja sitä sairastavat tuhannet ihmiset. Nämä tuhannet ihmiset jäävät tällä hetkellä käytännössä ilman asianmukaista hoitoa.

 

Vastaukset

Sandman

#71 Re: Re: Re: Re: Mitä tällä adressilla haetaan?

2015-01-12 21:47:26

#61: Kokemusta on - Re: Re: Re: Mitä tällä adressilla haetaan? 

Nyt jokin mättää ja pahasta tämän narkkari epäilijän avauksessa. Taas yksi tälläinen "potilas valehtelee kunnes toisin todistetaan". Sehän on yleensä suomalaisen peruslääkärin, olkoon sitten kuinka erikoistunut tahansa, ensimmäinen reaktio että kun ei tiedä tai osaa tutkia, tai jos ei vaan kiinnosta, niin ehdotetaan hankalalle (lue oikeutensa tietävälle) potilaalle jotain mielialalääkitystä, sillä eihän lääkärin arvovaltaa voi kyseenalaistaa ja jos kyseenalaistaa niin silloin vian täytyy olla korvienvälissä. Toki tämäkin vaihtoehto täytyy toki poisulkea, mutta sitä varten on sitten eri ammattikunta.

Ongelmanahan on tässä koko episodissa, osaksi myös omien kokemuksieni perustella, että muut monet lääkärit ei uskalla hoitaa, neurologien heitteille jättämiä potilaita, mikä ei ole mitenkään harvinaista. Neurologit kun toimivat lähes poikkeuksetta suurissa sairaaloissa ja heillä on täysin perusteettomasti aivan liikaa valtaa.

Mielialalääkkeiden määräysoikeus pitäisi kaikilta lääkäreiltä ottaa kokonaan pois ja siirtää ko. sairauksien hoitoon koulutuksen saaneelle ammattikunnalle. Miten tässä tapauksessa lääkärit voivat määrätä oman erikoisalansa ulkopuolella olevaan sairauteen lääkkeitä! Tämä jos jokin olisi asian johon Valviran olisi syytä oikeasti puuttua. Toisessa päässä neurologit taas eivät edes osaa tutkia potilaitaan, jos kokeissa ei ilmene mitää SELVÄÄ syytä sairauteen. Jos kokeen ovat siis pielessä, mutta eivät sovi mihinkään muottiin, jolla voitaisiin tehdä diagnoosi, niin potilas on neurologin mukaan aina terve.