SÄHKÖN SIIRTOHINTAA JA MUITA SIVUKULUJA ON ALENNETTAVA !

Kommentoitu viesti

Jag levar i Finland ja puhun suomea, en ruotsia.

#9 Re:

12.02.2015 12:15

#5: -  

 Osaatko sinä Kiinan kysymys sanat? Olisiko hyödyllisempää kun kauppaa käydään Kiinan kanssa kumminki enemmän.

Siis kielten opiskelusta on aina hyötyä kunhan se on vapaaehtoista, toki Suomessa asuessa kaikkien on osattava suomea kun se on tämän maan kieli. Mutta englanti on taas niin yleinen vieras kieli että sitä tarvitaan suomen lisäksi.

Itselläni oli pakkoruotsi yläasteella ja lukiossa, mutta en osaa enää kuin ehkä oman ikäni ja nimeni sanoa ruotsiksi, että se siitä pakko kielestä.

Ja monissa ammateissa vaaditaan suorittaa virkamiesruotsi vaikka asiakkaat jotain Kemiönsaarta lukuunottamatta osaavat kyllä suomea edes auttavasti, asioidessaan virkamiesten kanssa, joten miksi vaaditaan ruotsia, jäänne Ruotsin kuninkuudesta maassamme, silloinhan se oli hallintokieli ja kansan rahvas osasi vain suomea ja ne jotka eivät osanneet ruotsia olivat ulkona monesta paikasta. 

Ruotsin kielen asema Suomessa on siis jäänne historiasta, enää emme sitä tarvitse mihinkään, toki suomenruotsalaisella vähemmistöllä kuten saamen kielisillä on oikeus puhua omaa kieltään mutta sitä ei voida vaatia suomenkielisten enemmistöltä. 

Sekä vieläkin on niin että rikkaiden eliitti on ruotsalaisten käsissä, tai ruotsinkielisten, Miksi?

Mihin tarvitaan Svenska Kulturfondetia tai Svenska Teaternia tai Helsingin yliopiston sisällä toimivaa Svenska Kommunal Högskolania tai rikkaiden opinahjoa Hankenia tai Åbo Akademia? 

Pankkisetä Björn Walhroos esim. kävi Hankenin ja nousi sen avulla omistamaan suomalaista pankki konsernia Sampo-Leoniaa, ja piiri pieni pyöri ja nyt se on nimeltään Nordea ja rahat siitä valuvat ulkomaille Ruotsiin ja veroparatiiseihin...

Pakkoruotsi on perssesstä, vapaaehtoinen kielten opiskelu ja osaaminen on taas aivan jättebra.:)

 

 Minulla on tuttuja Ruotsissa joiden kanssa puhun sekä suomea/meänkieltä ja ruotsia ja englantia.

Että sellaasta kielten sekamelskaa.

 

 

 

Vastaukset