Adressi Tasa-arvoista avioliittolakia vastaan!

Kommentoitu viesti

Peelo

#459 Re: Oletko vielä alakoulussa?

25.04.2015 07:58

#1: kirjoitustaitoinen - Oletko vielä alakoulussa? 

 Sana Seppo pätemässä täälläkin, millälailla mielenilmaisusi edistää mitään jos pilkunviilaamiseenkin tai sanamuotoihin pitää jonkun normaalielämässään kiinittää huomiota ? Tuliko rinta rottingille olo julkaistustasi mielipiteestä, palikka...

Vastaukset

Aidosti uskossa

#484 Re: Re: Oletko vielä alakoulussa?

2015-04-28 16:15:56

#459: Peelo - Re: Oletko vielä alakoulussa? 

 Alakoulussa on opetettu lisäksi sivistyksen ja kristinuskon perusteitakin. Oletko milloinkaan lukenut Raamattua ajatuksellisesti?  Ajatteleva, aito kristitty syventyy Raamatun sanoman-Jeesuksen opetusten oleellisimman ja tärkeimmäksi priorisoimiensa periaatteiden äärellä ja hyvässä rakentavassa rakkauden tahdossa pyrkii Jumalan/HERRAMME HENGEN YHTEYDESSÄ ETSIMÄÄN TOTUUTTA JA VIISAUTTA ! 

Jos olet Raamattua lukenut ja pohtinut nähdäksesi sen kerroksellisuutta ja jos ymmärrät elävämme nykyaikana kehittyneemmässä yhteiskunnassa ja kulttuurin todellisuudessa,  voinet syventyä pohtimaan.  Sananlaskujen kirjat haastaa meidät käyttämään älyämme ja oppineisuuttamme viisauteen pyrkimällä. Tutustu tähän Sananlaskujen kirjoista. Ihmisinä viisautemme on aina rajallinen, mutta ihminenkin voi tavoitella ajatuksella viisautta ja tarvittaessa anomme Taivaan Isältä viisautta ymmärtääksemme paremmin.

Raamattua lukeneena tiedät myös, että oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja Rakkauden kaksoiskäsky ovat kristillisiä periaatteita. Ohje on myös kunnioittaa esivaltaisia päätöksiä. Raamatun mukaan voimme ymmärtää, että Jumala on valinnut/asettanut myös arkkipiispamme tehtäväänsä, kuten myös avioliittolaista päätettäessä esivaltaisia olivat muun muassa pääministeri entiset ja nykyinen presidenttimme. Jos vastustaa uutta avioliittolakia,  silloin vatustaa myös Jumalan asettamia valintoja nykyaikaisessa sivistysvaltiossa. Herramme tietää, että YK:n ihmisoikeusjulistus on yleismaailmallisesti sitova, johon kaikkien valtioiden sitoutumista edellytetään.

Suomessa on  voinut syntymästään kehitysvammaiset avioitua, joten ei ole oikeudenmukaista kieltää älylliseltä kehitykseltään normaaleilta järkeviltä ja vastuullisilta ihmisiltä ihmisoikeuksia.  Heissä on usein hyvin lahjakkaitakin yksilöitä ja monilla on korkea koulutuskin, joten on ihan älytöntä asettaa heitä vajaavaltaisten vastuuttomien kategoriaan! Ylemmyyden tuntoisesti ja kiusaamisen tahdossaan, ilkeyttään moni kristitty heiltä tahtoo  estää ihmisoikeudet.  Jeesuksen opetukset  sisältävät sivistyksen perustan. Se täytyy  jokaisen kristityn sisaren ja veljen ymmärtää ja myös hyväksyä.  Kristityn täytyy omaksua sydämen sivistys, kuten Jeesus opetti rakkauden välttämättömyyden sisimmässämme. Jos sielumme, ajatuksemme ja oppimamme on kovin ahdasta tiedollisesti ja ajatuksellisesti, voi olla vaikea "rakastaa" ja hyväksyä  tuntematonta erilaisuutta. Meillä kristityillä on haaste avartua tiedollisesti ja intellektuaalisesti, jotta voisimme kasvaa meille annettuihin kristillisiin haasteisiin. Herra tukee kasvuamme, mutta itse täytyy myös kilvoitella kristillisiin haasteisiin tavoitellen.

Päivi Räsänen itse  ja lukuisa joukko muita kristittyjä elää vastoin Raamatun kuvailemia oppeja. (Esimerkiksi naisen aseman suhteen/uranluomisen ja pariskunnan asetelman keskinäisyys. Tällöin Räsäsellä ei ole vähäisintäkään selkärankaa kieltää/estää toisten ihmisten onnellista/rakkaudellista perhe-elämää vetoamalla Raamattuun.) Lisäksi on huolestuttavaa, että eduskunnassa on Hakkaraisen lisäksi Räsänen, joka ei tunne edes YK:n ihmisoikeusjulistusta, kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia  ja sen linkkiä valtiomme Perustuslakiin sekä muun lainsäädännöllisen/ohjekirjeiden ohjauksen hallinnollisena perustana, kaikessa. Hän on vääristellyt artikloja, kansallisia ihmisoikeussopimusten tarkoituksia ja perusteita, jotta saisi ymmärtämättömiltä äänestäjiltä ääniä itselleen.  Kannattaa käyttää omaa älyään eli  kriittistä ajattelua kun oppineisuudessaan näiden Soini-Räsänen-Hakkaraisten intellektuaalisesti näivettynyttä läpän heittoa kuulee tai lukee jostakin. Joskus siellä vilahtaa jotakin kristillisestikin ok, usein kuitenkin kyseenalaista.  Jos lukisit Raamatun uudelleen, ymmärrät ja löydät sieltä myös sen ajatuksen, ettei Kaikkivaltias äärettömän älykäs ja luomisvoimainen Jumalamme ole tarkoittanut profiloida kristinuskoa ainoastaan tyhmyyden, ilkeyden ja pahuuden (sivistymättömyyden) ilmentymäksi. Ei ole tarkoitus eriytyä eriseuraan sivistyksestäkään. 

Etsikäämme kristillistä viisautta ! Omien oppimis-ja tutkiskeluprosessien kilvoittelun lisäksi, anokaamme Herralta viisautta!