Hälvälän ampumaurheilukeskuksen toiminnan turvaaminen

Kommentoitu viesti


Vieras

#55

08.08.2015 08:19

Hälvälän ampumarata-alue tarjoaa Suomessa ainutlaatuiset mahdollisuudet ampumaharrastukseen. Vastaavan uuden alueen rakentaminen vaatisi useamman kymmenen miljoonan euron investoinnin ja jos otetaan huomioon alueen lakkauttamista seuraava puhdistamisen vaatimus, niin puhutaan jo sadasta miljoonasta. Puhdistamisesta vastaisi valtio – ei Hollolan kunta.

Kyseessä on kuitenkin rata-alue, jossa on sentään järjestetty maailmanmestaruus- ja muita kansainvälisiä arvokisoja, niin puolustusvoimien kuin siviiliurheilun puolella. Ottaen vielä huomioon, että Hollola perii lasten ja junioreiden jäähallivuoroistakin Päijät-Hämeen korkeimmat maksut, niin onko Hollolan kunnan päämäärä ja tarkoitus leimautua tahallaan maakunnan urheiluvihamielisemmäksi kunnaksi? Ilmeisesti on. Ainoastaan ladut höylätään hiihtäjille, mutta edes pieniä asuinalueiden hiekkapintaisia urheilukenttiä ei edes lanata tai hoideta muutoin, kuin asukkaiden omin toimin.

Ampumaradan osalta pohjimmiltaan on ollut kysymys siitä, että radan melualueelle on kaavoitettu tontteja ja kunta haluaa ne myydä. Kyseessä on pelkästään kunnan lyhyen tähtäimen tulolähteen tavoittelu. Kyseessä ei ole missään nimessä kokonaiskustannuksiin perustuva arviointi siihen nähden, jos Hälvälän korvaajaksi perustettaisiin maakuntaan vastaava kokonaan uusi ampumarata. Ja tulisiko sitä uutta ollenkaan, vaikka luvattaisiin? Viikin ampumaradan lopettaminen Helsingistä on tästä hyvä esimerkki. Ei ole tullut eikä tule. Olisiko siinä edes järkeä lähteä rakentamaan uutta aluetta toimivan radan kehittämisen sijaan? Olisiko radan kehittäminen esimerkiksi meluntorjunnassa halvempaa? Mitäpä jos kunta laittaisikin olemassa olevaan rataan kiinni muutaman myytävän tontin arvon ja tällä saataisiin myytyä virheellisesti kaavoitetut tontit? Onhan se ihme, että Sveitsissä ampumaratoja osataan rakentaa ja tehdä keskelle kaupunkia, mutta ei muka Suomessa. Taidetaan olla toistaidotonta porukkaa.

Ampumarata-alueen rakentaminen on vuosikymmenten ponnistus urheilulajin edistämiseen ja mahdollistamiseen. Suuri osa tästä on tehty talkoina ja Hälvälän osalta puolustusvoimien myötä julkisin valtion (ei Hollolan veronmaksajien) varoin. Järki käteen. Rahat Hälvälän kehittämiseen, eikä typerehtimiseen.

Vastaukset

eki204

#56 Re:

2015-08-08 09:21:39

#55: -  

 Erinomainen kirjoitus...näitä lisää ja Hollolan kunnan päättäjien sähköiseen postiin suoraan. Mikä Hollolan ajattelussa "mättää" kun tämä rata-alue on vuodesta toiseen lopettamisen uhan alla. Aluetta pitäisi kehittää Hollolan kunnan ykköskohteena laajuutensa ja käyttöarvonsa johdosta. Hollolassa ei ymmärretä tämän rata-alueen madhollisuuksia, valitettavasti.