Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Kommentoitu viesti

Kaikki hyvin, vai mitä?

#2905 Lisää kysymyksiä

09.09.2015 09:24

Voiko vastuuvapauden antaa ennen oikeuden päätöstä?

Jos voi, aikamoinen porsaanreikä, jota päättäjät tässäkin tapauksessa härskisti käyttivät hyväksi.

 

Miten opetus järjestettiin huhti-toukokuussa, jolloin Juri erotettiin. Palkattiinko sijainen? Millä rahoilla? Joutuivatko muut opettajat hoitamaan hommat oman työnsä ohessa? 

Tuolloin lapset jäivät ilman kurssitutkintoja, kevätkonserttia, Finlandiatalon esiintymistä, kilpailumatkaa Turkuun, yhteistyä japanilaiskuoron kanssa-miten siinä kävi?

Onko opetussuunnitelmaa vieläkään tehty yhdessä yläkoulun kanssa?

Vastaukset

Eikö kukaan uskalla

#2917 Re: Lisää kysymyksiä

2016-01-28 08:30:51

#2905: Kaikki hyvin, vai mitä? - Lisää kysymyksiä 

 Voihan vastuuvapaus. Ihailen Knookalan rohkeutta. Hän asettuu median eteen kertomaan, miten tyhminä hän vaasalaisia pitää. Ja kukaan ei loukkaannu? Miten tämä on mahdollista?

Olisi mielenkiintoista sellainen käytäntö, jossa tilintarkastuksen yhteydessä annettaisiin vastuuvapaus ENNEN kuin tiedettäisiin miten raha-asiat loppujen lopuksi menevät. Ts. annettaisiin vuonna 2015 vastuuvapaus toimijoille etukäteen vuodesta 2016. Silloinhan ei enää keskityyttäisi asioiden hoitamiseen vaan siihen kuka niitä on hoitamassa. Vastuuvapaus perustuisi siis ns. pärstäkertoimeen sen sijaan, että se perustuisi onnistumiseen ja laillisuuteen talouden hoidossa.

Vielä mielenkiintoisemmaksi asian tekee se, että käytännössä tilintarkastuksen yhteydessä on annettu vastuuvapaus mm. työsuojeluasiassa. Mistä lähtien kirjanpitolakiin ovat työsuojelulain asiat kuuluneet?

Tilintarkastajan toimesta on lisäksi siunattu irtisanominenkin. Yltääkö kirjanpitolaki siis myös työsopimuslakiin?

Kaikki edellä kirjoitettu on toistaiseksi totta, vaikka se aivan mieletöntä onkin.

Onko todellakin niin, että vaasalaiset tyytyvät siihen mitä "iso johtaja" on loihenut lausumaan? Jos näin todella on, vaasalaiset tekevät kehityksessä pitkän harppauksen taaksepäin, käytännössä palataan jonnekin hamaan menneisyyteen 1900-luvun alkuun tai vielä kauemmas. Noina vanhoina aikoina herran pelko oli viisauden alku. Onko asia näin vielä 2010-luvun Vaasassa?

Eikö Vaasassa ole kirjanpidon ammattilaisia? Jos on, eikö heidän ammattiylpeytensä estä mukisematta kuulemasta ja hyväksymästä asiasta julkisuuteen annettuja lausuntoja?