VR:n kaukojunayhteys säilytettävä Kirkkonummella

Kommentoitu viesti

Hanna Repo
Adressin tekijä

#100 Re:

11.02.2016 08:51

#96: -  

 

VR:n suunnittelujohtaja Antti Tuominen vastaa tiedusteluuni, mihin junien käyttöastelaskelmat perustuvat:

"Kaukoliikenteen junissa matkustajamäärälaskenta perustuu lipunmyynnistä saatavaan tietoon, junahenkilökunnan lippujen tarkastamisesta saatavaan tietoon sekä tarvittaessa matkustajalaskentaan. Kaukoliikenteen junissa jokainen lippu tarkastetaan ja paikanvarauskäytäntö on ollut voimassa jo yli 10 vuotta."

 

VR hinnoittelee lippunsa siten, että hyvin usein on halvempaa osaa lippu Helsinki-Turku välille kuin Kirkkonummi-Turku välille. Eli Kirkkonummelta junaan nouseva halvemmalla Helsinki-Turku lipulla matkustava henkilö ei tilastoidu matkustajaksi Kirkkonummelta vaan Helsingistä.

Vastaukset


Vieras

#103 Re: Re:

2016-02-11 17:48:22

#100: Hanna Repo - Re:  

 Kiitokset tarkistamisesta, näin arvelinkin. Reaalista ja jatkuvaa seurantaa Kirkkonummen aseman todellisesta käyttöasteesta (siis kuinka monta matkustajaa nousee Kirkkonummen asemalta VR-junaan) ei ilmeisesti ole, vaan VR tekee johtopäätöksiä vajavaiseen dataan perustuen. Vielä kun tietäisi miten tilastot kehittyneet vuosien aikana, varsinkin ennen kuin VR alkoi halpuuttamaan mm. Helsinki-Turku-yhteyksiä muihin nähden: eli onko kehitys matkustajien ostamien Kirkkonummi-Turku (tai Kirkkonummi-Helsinki) -lippujen määrän suhteen ollut laskevaa vai nousevaa Helsinki-Turku-lippujen halvettua em. verrattuna. Tästä tilastojen osoittamasta kehityksestä voisi osaltaan tehdä johtopäätöksiä paljonko mahdollisesti on tapahtunut siirtymää näiden halpamatkojen suuntaan. 

Kuka tietää vaikka Kirkkonummelta noustaisiin VR-junaan aiempaa enemmän ja jopa uusien asiakkaiden toimesta johtuen juuri VR:n aloittamasta halpuutuksesta kaukoliikenteessä??? Kuten aiemmin todettu, käytön osoittaminen on vaikeaa jos ei seuranta ole reaaliseen tilanteeseen perustuvaa..