Perussanoman "Evoluutiobiologiaan" myös kriittinen puheenvuoro

Kommentoitu viesti

Luonnontieteilijä
Vieras

#18 Re: Re: Re: Re: Ihmetys ja kummastus

02.06.2010 19:08

"Kylläkyllä näinpä. Muistaen sen, että kokeellinen luonnontiede kehittyi kristittyjen tiedemiesten uskomusten ja uskonsa pohjalta"

Höpsis, tiede alkoi kehittyä kun katsottiin todellisuutta: Kopernikus, Galilei - ja vasta hyvin äskettäin kirkko pyysi anteeksi jälkimmäiseltäkin.

Olen multikiinnostunut ja siksipä löysin tännekin. Mutta nyt syytät väärää puuta: en ole ainuttakaan allekirjoitusta tänne tekaissut, se on kyllä lapsellista puuhaa.

Evoluutioteoria ei todellakaan ole mitään uskontoon verrattavaa, kuten perusteettomasti heität. Kerro mitä sinun mielestäsi pitäisi "tietää enemmän"? Missä kohdin evoluutioteoria ei mielestäsi pidä paikkaansa? Huom: evoluutio on tosiasia ja koko ajan havaittavissa. Evoluutioteoria selittää sen vaikutuksen ja luonnon monimuotoisuuden synnyn yksinkertaisista lähtökohdista ilman minkäännäköistä isompaa kysymysmerkkiä. Kaikki uusi tieto nivoutuu vanhaan, ja myös muihin luonnontieteisiin.

Mitään evoluutioteoriaa kyseenalaistavaa ei ole sen 150 vuotisen olemassaolon aikana tullut esiin. Kaikkein vähiten hihhulien toimesta.

Vastaukset

Luonnontieteilijä
Vieras

#19 Re: Re: Re: Re: Re: Ihmetys ja kummastus

2010-06-02 20:26:45

Pari selventävää sanaa vielä kun sopivasti sattui tulemaan dokkari tuhoisasta Lissabonin maanjäristyksestä plus sen aiheuttamasta tsunamista 1755.

Sen syitä pohdittaessa oli niitä, jotka kiihkeästi uskoivat että se oli jumalanrangaistus synneistä. Mutta ajat olivat muuttumassa, ja niitten kanta, jotka taipuivat puhtaan luonnontieteellisen selityksen kannalle, voitti. Kuten varmaan myönnät sinäkin niin ihan oikein olikin.

Evoluutioteorian suhteen on kyse analogisesti ihan samasta asiasta, jossa lähinnä kai syvästi tunnepohjaisista syistä kreationistit yhä vänkäävät todellisuutta vastaan.

Kreationismin/luomisopin sisällyttäminen ko. opukseen ei olisi mitään kritiikkiä. Semmoisten tarinoitten paikka on folkloren puolella, myyttien ym. tutkimuksessa, ei niitä pidäkään sotkea luonnontieteisiin, ja näillä kirjankustantajilla on selvästi järkeä päässä sen verran etteivät he erehdy sellaiseen.

Fundamentalistinen usko vanhoihin tarinoihin kuuluu menneille vuosisadoille, tervetuloa nykytodellisuuteen siis sinullekin!

Erkki
Vieras

#20 Re: Re: Re: Re: Re: Ihmetys ja kummastus

2010-06-03 23:57:18

#18: Luonnontieteilijä - Re: Re: Re: Re: Ihmetys ja kummastus

No voidaanhan näitä nyt laittaa muutama. Ensimmäisen solun ongelma. Mistä se on tullut ja miksi?

Toisena jos kaikki on syntynyt aineesta, koska syntyi ensimmäinen järjellinen olento.

Miten voimme luottaa järkeemme, jos se on vain sattuman tuotosta? Joten kyllä tiedemiehet olivat kristittyjä, älä huoli. Koska maailma on järjellisen olennon luoma, on maailmaa myös järjellistä tutkia. Maailmasta oli löydettävissä lakeja, kun se kerran on suunniteltu. Koska Jumala itse on tullut maan päälle, sai myös kokeellinen luonnontiede oman arvonsa. Ennenhän se oli vain abstraktia filosofiaa.

Evoluutioteoria kumoaa ateismin, muista myös ystäväni se. Evoluutioteoriaa arvostellaan kyllä. Netissä on lista, joka kritisoi tätä. Siihen listaan ei voi ihan kuka tahansa laittaa nimeään, joten se on melko vaikuttava. www.dissentfromdarwin.org.




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…