Santahaminan kaikki ampumatoiminta lopetettava heti!

Kommentoitu viesti

Naapurissa antoivat 511 mrd. euroa?

#8 Määrärahat?

10.10.2011 17:42

Valittakaa sitten meluhaitoista kun on halua maksaa PV:lle, jotta harjoitukset saadaan toteutettua muualla. Santis on rajoittunut ja pieni ampuma-alue; muuhunkaan ei ole varaa. Vievät meiltä 800 miljoonaa, ja vielä pitäisi harjoituksetkin siirtää?

Vastaukset

Papi

#14 Re: Määrärahat?

2011-10-12 11:16:28

#8: Naapurissa antoivat 511 mrd. euroa? - Määrärahat?

Kukaan ei varmaan vähättele puolustusvoimien saavutuksia 40 –luvulla, mutta maailma on kovasti muuttunut sen jälkeen. Mm. peruste siihen miksi koko Santahamina on perustettu eli rannikkotykistö ei vastaa enää merialueiden puolustuksesta, vaan ne hoidetaan merimaaliohjuksilla kokonaan muulta käsin. Sodan jälkeen Laajasalon laitakaupungille sijoitettiin mm. öljysatama. Kaupunki on kasvanut, öljysatama purettu ja alueelle ampumaradan läheisyyteen sijoitetaan 11.000 ihmistä nykyisen 14.000 Laajasalolaisen lisäksi asumaan.

 

Siksi on perusteltua kysyä, pitääkö armeijan harjoitusalueiden sijaita näin lähellä keskustaa ja tiivisti asutettuja alueita? Tämän voisi ymmärtää, jos meillä olisi Suomessa pulaa maasta, mutta Kehä III jälkeen pohjoiseen riittää harjoitusalueita mistä valita.

 

Sen sijaan jos Santahamina myytäisiin asuntorakentamiskäyttöön, voitaisiin sillä rahalla kattaa jo lähes koko puolustusvoimien tulevaan budjettiin kohdennettu säästötarve. Meillä Suomessa ei ole pulaa rahasta, vaan pulaa näkemyksestä kuinka yhteisiä varoja käytetään