Jyväskylän lyseo tulee säilyttää

Kommentoitu viesti


Vieras

#2 Re: Hallinnon hölmöilyä

26.10.2011 17:44

#1: Hannu Salmi - Hallinnon hölmöilyä

Onko tuo nyt edes ongelma? 2000 opiskelijaa samassa paikassa mutta   ne kaikki ei ole samalla käytävällä tai samassa luokassa yhtä aikaa joten luulen että yhden opiskelija niin   suuresti mainostetut "kärsimykset" jäävät loppupelissä  todella vähäisiksi. Minun puolesta lyseo voidaan lakkauttaa ja tuoda ne 2000 opiskelijaa  viitaniemen yksikköön vaikka tänään, ei haittaa. (itse opiskelen viitaniemessä)

ps nykyisellään  lyseon pitäminen on 7 miljoonaa euroa kalliimpaa kuin uudistuksen jälkeen!

Amis

Antti Silenius

Vastaukset


Vieras

#3 Re: Re: Hallinnon hölmöilyä

2011-10-26 21:12:15

#2: - Re: Hallinnon hölmöilyä 

 Halinto ja järki eivät aina käy samassa päässä, varsinkin kun politiikka on mukana.

pieni on kaunista ja omaleimaista

#9 Re: Re: Hallinnon hölmöilyä

2011-11-18 15:26:01

#2: - Re: Hallinnon hölmöilyä

Opiskelijoiden keskittäminen aiheuttaa paineita myös ympäröivän infrastruktuurin muutoksille.. vaikkapa liikenneyhteydet, parkkipaikat... tuskin missään laskelmissa mukana. Tälläiset keskittämispuheet tuovat mieleen itänaapurimme kolhoosit kultaiselta 70-luvulta. Kuulostaa komealta, mutta mikään ei lopulta pelaa.

Koko ei takaa teho

#133 Re: Re: Hallinnon hölmöilyä

2012-01-28 09:17:16

#2: - Re: Hallinnon hölmöilyä 

Mitä ihmeen säästöjä?  Mistä ne tulee? Onko siellä Viitaniemessä jotain tiloja tyhjillään?  Viitaniemen opettajatko niitä entisiä lyseon lapsukaisia jatkossa opettaa, jolloin lyseon opettajien palkkakulut jäävät säästöön?  Missä ajassa 7 miljoonaa saadaan säästöön?  Vuodessako?  Heti ensimmäisestä vuodesta alkaenko vai joskus myöhemmin?  Laskelmia tavaamattakin tajuaa, että suurimmat kustannuserät ovat tilat ja opettajien palkat.  Niiden tarve taas on kiinni siitä, paljonko koulutettavia on.  Jos luokkakoko ja tilaneliöt per koululainen pysyvät entisellään, merkittäviä säästöjä tuskin tulee. 

Pari vuosikymmentä sitten VR laskeskeli Tampereella Hollon mutkan oikaisun tuomia säästöjä.  Kun mutkassa ei tarvinnut enää jarruttaa, matka-aika Tampereelta Helsinkiin lyheni19 sekuntia.  Kun sekunnit kertoi matkustajien määrällä, saatiin säästymään jo kokonaisia miestyövuosia.  Koska uusi ratalinjaus vedettiin omakotialueen läpi, näiden merkkittävien säästöjen vuoksi toistakymmentä perhettä sai lähteä kodeistaan.  Jokaisella Helsingin reissulla mietin, miten tällä kertaa käyttäisin sen 19 sekunnin ajansäästöni.  9 kertaa 10:sta sitä on kuitenkin turha miettiä, kun juna on joka tapauksessa myöhässä.