Vältämme ydinsähköä ja ydinvoimaosakkaitten tuotteita

Kommentoitu viesti

Alfa

#34 #21

15.11.2011 17:09

Väärää tietoa ei kannattaisi levitellä julkisuudessa. 4 onnettomuutta näyttäisi suurelta mutta se ei ole koko totuus. Vuoden 1957 Windscalen reaktoripalon jälkeen on maailmalla tuhoutunut 15 reaktoria erilaisissa onnettomuuksissa. USA:ssa Harrisburgin onnettomuus oli 6:s tapaus sarjassaan, se pysäytti uusien reaktorien rakentamisen. Onnettomuuksia on tapahtunut USA:n ja Englannin lisäksi Saksassa, Sveitsissä, Venäjällä, Japanissa.

54 vuoden ajanjaksolle jaettuna nämä 15 onnettomuutta tekevät keskimääräiseksi onnettomuusväliksi 3.6 vuotta. Seuraava onnettomuus on siis odotettavissa vielä tällä hallituskaudella, mutta kenen takapihalla se tapahtuu tällä kertaa? Onko syynä reaktorin suojarakennukseen unohtunut pölynimuri vai vääräntyyppisen polttoaineen lataaminen reaktoriin? Tai perämeren ahtojäät?

Vastaukset


Vieras

#35 Re: #21

2011-11-19 05:49:05

#34: Alfa - #21

Perämeren ahtojäät eivät ainakaan nykyhallituksen aikana tuhoa yhtään reaktoria, koska reaktoreita ei ehditä alueelle rakentaa. Mitä väärää tietoa julkisuudessa on levitelty? Pääasiassa huuhaata näyttää tulevan heikosti asiaa tuntevien, mutta ydintekniikkaa vihaavien suusta. Jonkin verran toki on perusteltuakin ydinvoimakritiikkiä, mutta se jää vähemmistöön.