Pohjois-Karjalan Prikaatin puolesta

Kommentoitu viesti

LJL/ realisti ei pety

#135 Re: Tervetuloa nykypäivään

19.11.2011 12:47

#51: - Tervetuloa nykypäivään 

 "Jos  haluat  RAUHAA, niin valmistaudu sotaan!"  " Si vis pacem, para bellum !"

Vastaukset

P-K-prikaatin säilyttämisen puolesta

#136 Re: Re: Tervetuloa nykypäivään

2011-11-19 19:16:04

#135: LJL/ realisti ei pety - Re: Tervetuloa nykypäivään 

Tänään (19.11.2011) Iltalehdessä oli juttu Venäjän salamahyökkäyksestä Helsinkiin, joka saisi pahaa jälkeä aikaan.  Puolustusministeriön viestintäjohtaja Iivosen mukaan meillä on kylläkin kehitetty kapasiteettia strategisten iskujen torjuntaan. Aluepuolustuksen arvo on siinä, etteivät kaikki munat ole samassa korissa, jos pääkaupungissa joudutaan vaikeaan tilanteeseen. Siksi Suomessa olisi säilytettävä riittävän runsaslukuinen maakuntavaruskuntien verkko. Karjalan prikaatilla on tässä mielessä strategista merkitystä myös Etelä-Suomen puolustuksen kannalta.

Kun varuskuntia on yhdistettävä, tehtäköön se yhdistämällä muita kuin jalkaväkivaruskuntia (viesti-, pioneeeri- ym.) jalkaväkivaruskuntiin suurempien yksikköjen aikaansaamiseksi. Puolustusmäärärahojen jyrkkä vähentäminen on aika vastuutonta menoa kun naapurissa ollaan niitä voimakkaasti lisäämässä siitäkin huolimatta,  että välimme ovat hyvät eikä uhkaa ole näkyvissä. Kukaan ei kuitenkaan tiedä miten asiat ovat 10 - 20 vuoden kuluttua. Puolustusvoimien ylläpito ja kehittäminen on pitkäjänteistä toimintaa.

Muistakaapa presidentinvaaleissa kannatatteko puolustusmäärärahojen karsimista edustavan puoleeen ehdokasta  vai muistatteko presidentin olevan ylipäällikkönä ja "arvojohtajana" olevan vastuussa myös siitä mitä hänen aikanaan tapahtuu maanpuolustukselle.