hiusalan alv-kokeilu päättymässä

Kommentoitu viesti

Ihmettelen vain
Vieras

#3 Oma moka

29.08.2010 22:16

Miksi hinnat eivät laskeneet edes vähän veron laskiessa? Vertailuna esim. ruoan arvonlisänveron lasku, joka on laskenut ravintolahintoja. Kampaamot sössivät tämän mahdollisuuden ihan itse.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#5 Re: Oma moka

2010-08-29 23:35:39

#3: Ihmettelen vain - Oma moka

hei!

kyllä hinnat laski ainakin pääkaupunkiseudulla lähes tulkoon jokaisessa parturi/kampaamossa.eli en tiedä sitten kuka osottaa sormella ketä mutta edelleen kyse on siitä että alv pidettäisi nykyisenä 9%.ja mitä ravintoloihin tulee voin nimetä useampia missä hinnat ovat tasan samat kuin kesäkuussa ruuan suhteen.asioista on turha kiistellä.toivomme kaikki vaan että asiat pysyisivät nykyisellään. :)

alv-kokeilun alkaessa tuore kampaaja
Vieras

#6 Re: Oma moka

2010-08-30 01:11:20

#3: Ihmettelen vain - Oma moka

Ainakin silloisessa työpaikassani alv:n laskeminen näkyi niin, että hinnat eivät pariin vuoteen nousseet (muuten olisi laskettu sen pari euroa heti alvin laskun jälkeen ja seuraavassa vuodenvaihteessa nostettu, olisiko se ollut fiksumpaa?) ja itse sain kouluun kuuluvan työharjoittelujakson jälkeen ko. liikkeestä palkallisen työpaikan, mihin ei yrittäjällä olisi muuten ollut varaa.

Eli paransi työllisyyttä ja pidemmällä tähtäimellä säästi asiakkaan rahaa. Käsittääkseni aika moni pikkuliike toimi vastaavalla tavalla.

KampaamoYrittäjä
Vieras

#9 Re: Oma moka

2010-08-30 09:00:34

#3: Ihmettelen vain - Oma moka

Olisiko ne parin euron hinnan laskut todella olleet tärkeämpiä kuin kaikki se muu positiivinen mitä alv kokeilusta oli? Ruoan alv lasku on toinen asia johon ei ole muuta sanottavaa kuin se että minun puolesta olisivat nostaneet hintoja, mielelläni tuen ravintoloitsijoita ja maksan ruoasta hinnan mikä pyydetään, enkä aina omahyväisesti ajattele niitä muutamaa senttiä! Jos on varaa syödä ulkona, on siitä myös varaa maksaa ilman että itkee niinkin pienistä summista mistä puhutaan (eurojen korotuksista) Se on pieni hinta suomalaiselle joka harvoin ravintolassa syö, mutta iso raha yrittäjälle pitkällä tähtäimellä!

Eikö kukaan ajattele yrittäjien etua, MISSÄÄN asiassa? Palkansaajia paapotaan ja hellitään lomilla ja sairaslomilla joita käytetään turhankin hepposesti, kuinka monta yrittäjää tunnette joka pitää talvi,kevät,kesä ja syyslomat ja vieläpä rahaa virtaa maatessa?? Kuinka moni yrittäjä jää "sairaslomalle" jos on nenä tukossa ja vähän kurkku kipeenä?? ETTE TIEDÄ sellaisia yrittäjiä. Miksi? Koska yrittäjän on töitä tehtävä aamusta iltaan 6pv viikossa,12 kuukautta vuodessa jotta pystyy pitämään yrityksensä pystyssä ja perheensä ruoissa.

Se mitä kampaajalle jää käteen 30€ maksavasta leikkauksesta on niin säälittävä osa että en kampaamopalveluita käyttävänä edes kehtaisi ruikuttaa siitä että hinnat ei laskeneet! Sen sijaan olisin tyytyväinen että ehkä joku innokas sukulaistyttö/poika sai heti valmistuttuaan töitä, ehkä jopa perusti oman yrityksen ja hyvin on pyyhkinyt! Ei vaan taida muut kuin yrittäjät ymmärtää sitä että se hyvin pyyhkimisen aika on nyt vuoden vaihteessa ohi.

Näin meillä suomessa kannustetaan Nuoria YRITTÄMÄÄN! Yrittäjissä on maamme TOIVO!

Vieras
Vieras

#36 Re: Oma moka

2010-09-01 15:34:43

#3: Ihmettelen vain - Oma moka

Voihan sitä näinkin ajatella.

Omassa yhtiössäni omasta päätöksestäni, emme alentaneet hintojamme alv-kannan laskettua. Mitä tämä toi tullessaan? Kolmen vuoden aikana olemme palkanneet 43 henkilöä, joista 50% ovat olleet alalle juuri valmistuneita. Heistä 34 on edelleen yhtiömme palveluksessa. Toki toiminnassamme ns. tuolivuokrayrittäjien määrä on vähentynyt ja työsuhteessa olevien kasvanut.

Pitäköö meidän parturi-kampaajien sitten ruoskia itseämme siitä että osa ei laskenut hintojaan? Alennuksen vaikutus olisi ollut n. 3 - 9€/asiakas ja en todellakaan usko, että kyseinen toimenpide olisi lisännyt asiakasmääräämme tai tihentänyt olemassa olevien asiakkaiden käyntitiheyttä. Allv:n alennuksella on ollut suuri vaikutus alamme kehittymiseen; työsuhteiden määrä on lisääntynyt ja ns. pimeän liikevaihdonmäärä on vähentynyt. Tämä on vaikuttanut alalla rehellisesti toimien yhtiöiden toimintaan positiivisesti. Verokannan palautuessa 23% olen varma että verottajalle tuloutettavan liikevaihdon määrä vähenee. Uskon myös, että yksittäisten yrittäjien määrä kasvaa ja työsuhteessa olevien taas laskee.

Patrick "Patsku" Koskinen

Vieras
Vieras

#65 Re: Oma moka

2010-09-17 17:56:07

No meillä ei laskettu hintoja, mutta niitä ei ollu nostettukkaan ainakaan kolmeen vuoteen... Eikä niitä ole tarkisttettu sen jälkeenkään kuin kerran ja  vain osasta hintoja. Vaikka ei meillä muutenkaan paljon mikään mitään maksa.

Nyt kun verot nousee, niin pakkohan se hintaan on laittaa, eihän kukaan palkkaansa alenna. Kurjaa sitten kun kaikki eivät tehneet niin kuin piti, itse en tiedä miten muut teki kun ei kampaajalla tarvi käydä ;)

 

Vieras
Vieras

#70 Re: Oma moka

2010-10-07 12:10:25

#3: Ihmettelen vain - Oma moka

Hinnat eivät tippuneet sen takia osassa kampaamoissa koska, he ottivat lisää työvoimaa!

Ja tämän alv. laskemisen tarkoituksena nimenomaan oli tuo että lisättäs työvoimaa, ei sen takia että hinnat laskisivat!

Parturikampuri

#89 Re: Oma moka

2011-08-29 19:53:51

#3: Ihmettelen vain - Oma moka

Meillä ainakin hinnat laski ,kun ALV laski ja nyt sitten nousee,kun ALV nousee ! Liike ,jossa työntekijöitä ei todellakaan pysty asiakkaan veroja maksamaan !! Yksinyrittäjät ovat muutenkin liian arkoja nostamaan hintoja,vaikka joka vuosi niitä pitäisi nostaa,koska myös liikekulut nousevat ja palkkojen tulisi myös yrittäjillä nousta :)


Vieras

#121 Re: Oma moka

2011-09-02 09:20:26

#3: Ihmettelen vain - Oma moka

Kun arvonlisävero tuli parturikampaamoalalle, vain harva parturi-kampaamoliike onnistui lisämään veron hintoihin. Monet pa-ka yritykset joutuivat irtisanomaan työntekijänsä, jotka sitten perustivat uusia pieniä yhden tai kahden työntekijän yrityksiä. Koulusta valmistuneet parturit ja kampaajat eivät enään työllistyneet alalla jo toimiviin yrityksiin. Ainoa keino vastavalmistuneille oli oman yrityksen perustaminen. Nuorella, vasta ammattiin valmistuneena ei ollut omaa asiakaspiiriä ja sitä alettiin monessa tapauksessa keräämään tarjouskampanjalla. Tämä taas vaikutti siihen, että alalla jo pitempään toimineet yritykset eivät voineet nostaa hintoja ja siten lisätä arvonlisäveroa hintoihin, kuitenkin alalla käytettävien kemikaalien ym. tuotteiden ja tarvikkeiden hinnat nousivat. Arvonlisävero jäi maksettavaksi kampaajien omasta "kukkarosta". Monen kampaamon liikevaihto pysyi ennallaan, mutta nyt lopullista tuloa rokotti arvonlisävero. Kampaajien tulot romahtivat. Kehoitankin kampaajia/partureita yhteisrintamaan ja lisäämään reilusti arvonlisäveron korotuksen hintoihin.

Ystävällisin terveisin

Markku Lilleberg

Kasvatustieteen lisensiaatti,

suunnittelija

yrittäjä 21 vuotta

#143 Re: Oma moka

2011-10-12 00:42:45

#3: Ihmettelen vain - Oma moka

oma moka!? et taida olla etkä tule olemaan koskaan yrittäjä.ei kannata puhua asiasta josta ei tiedä mitään!

Christiina Kettunen

#149 Re: Oma moka

2011-10-28 11:38:45

#3: Ihmettelen vain - Oma moka

Olen aivan samaa mieltä. ALV kun laski hinnat ei eikä työpaikat lisääntyneet vaikka niin luvattiin

pp

#159 Re: Oma moka

2011-12-14 23:28:07

#3: Ihmettelen vain - Oma moka

Ja otetaan huomioon sitten se jatkuva muiden hintojen nousu.