Emme äänestä sukupuolineutraalia avioliittoa kannattavia

Kommentoitu viesti

Vieras
Vieras

#127 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitä tarkoittaa tuo SN avioliitto?

12.09.2010 00:16

"Homoliittojahan on paljon puolusteltu sillä, että se on kahden aikuisen tietoinen päätös mennä tällaiseen poikkeavaan suhteeseen. Mutta mitenkä on lasten kannalta, onko lapsella mitään oikeutta lähtökohtaisesti saada olla ja kasvaa "normaalissa" perheyhteisössä? Lapsen kohdaltahan asia ei ole tietoinen valinta joutua tällaiseen poikeavaan perhemalliin."

- No mikä nyt sitten on "normaali" perheyhteisö? Riittääkö siihen vain se että on isä ja äiti? Onko alkoholistiperhe normaali perheyhteisö? Onko lapselle kamalampi kohtalo kasvaa kahden rakastavan äidin, kuin kahden narkkarin, mutta heteron lapsena? Jos vähänkään matkustelee maailmalla, tajuaa, ettei lapsen kamalin kohtalo ole syntyä Suomeen kahden mukavan äiti-ihmisen perheeseen. Tai isän. Ja entä yksinhuoltajat, pitäisikö heidätkin lailla kieltää? Se että me koetaan että on ihan kauuuuheeta syntyä sateenkaariperheeseen johtuu siitä että meidän on opetettu ajattelemaan niin. Ihminen voidaan opettaa pelkäämään ja kammoamaan ihan mitä vaan, jos niin halutaan. Minun oma päiväkoti-ikäinen lapseni kysyi että äiti, miksi tuolla pojalla on kaksi isää. Minä sanoin hänelle että jotkut miehet haluavat perustaa perheen toisen miehen, ei naisen kanssa. Lapseni sanoi siihen aha, ja jatkoi puuhiaan, ja se siitä.

"Muutenkin on ristiriitaista, että normaalissa adoptiotapauksessa heterovanhempienkin kohdalla kriteerit ovat hyvin tiukat. Katsotaan ihmissuhteiden laadut, onko sairauksia ollut jne. Kaikki pitää lähtökohtaisesti olla hyvinkin täydellistä. Toisaalta ollaan sitten valmiita antamaan adoptiolapsia homosuhteisiin. Mielestäni tässä on ristiriita."

- Täh, missä ollaan valmiita? Eiköhän se ole niinpäin että missään ei anneta. Ja vaikka annettais, samat seulat hekin joutuisivat käymään läpi.

"Yleensäkään lapsensaanti ei ole vanhemmille (edes hetero) mikään ihmisoikeus vaan Jumalan lahja. Joillekin se suodaan joillekin ei. Tätä lahjaa tulee lähtökohtaisesti suojella ja tarjota mahdollisimman oikeanlainen rooli- ja elämisen malli. Mielestäni tästä asiasta keskustellaan täysin väärästä lähtökohdasta eli aikuisten, kun sitä tulisi tarkastella vain ja ainoastaan lapsen parhaan kannalta."

- Mitäpäs jos menisit kysymään ihan joltain sateenkaariperheen lapselta, että mitä hän on mieltä elämästään ja vanhemmistaan :). Olen ihan varma ettei noitten lasten ensimmäinen ajatus aamupuuron äärellä ole että voi ei! Taas uusi päivä näitten vääränlaisten vanhepien kanssa!

   

Vastaukset

Vieras
Vieras

#129 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitä tarkoittaa tuo SN avioliitto?

2010-09-12 00:37:09

#127: Vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitä tarkoittaa tuo SN avioliitto? ... Onko alkoholistiperhe normaali perheyhteisö ...

Tämän perustelun olen kuullut ennenkin, samoin yksinhuoltajaesimerkinkin. Molemmat ovat huonoja ja ontuvia jo lähtökohdiltaan. 

Jos jollain alkoholisoituneella heteroperheellä on lapsia, oikeuttaako se sitä, että jo lähtökohtaisesti voidaan antaa lapsia epänormaaliin perheyhteisöön, koska jollain alkoholi-heteroillakin niitä on ja kohtalo voisi narkkarien kanssa olla vielä paljon huonommin. Mielestäni ei vaan aina lähtökohtaisesti mahdollisimman normaaliin kotiin, missä on itsesikin paljon mainitsema "traditionaaliset" roolimallit.

Siitähän on tehty lukemattomia tutkimuksia,miten ihmiseen vaikuttaa jos hän joutuu elämään ilman äitiä tai isää. Kukaan ei varmaankaan kiistä tutkimusten tuloksia, että tällä on ihmiselle negatiivisia vaikutuksia ja että lapsi luonnostaan kaipaa ja tarvitsee sekä miehen että naisen mallia ja läsnäoloa. Mies ei täysin pysty tarjoamaan lapselle sitä  mitä nainen pystyy ja päinvastoin.  

Ihminen yleensä vierastaa (kammoaa) asioita, mitkä eivät ole luonnollisia. Tämä on ihmiseen sisäänrakennettu mekanismi. Tässä valossa ei ole ihme, että homopareja vierastetaan.

Ihminen varmaan jollain tavalla tottuu elämään mitä ihmeellisimmissä olosuhteissa ja saattaa sitä pitää normaalinakin, mutta se ei tarkoita sitä, että se olisi lähtökohtaisesti lapselle hyvä ympäristö. Useimmat alkoholistienkin lapset rakastavat vanhempiaan ja jopa yrittävät puolustella heitä varsinkin ulkopuolisille.  Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pinnan alla ei kuohuisi ja näkyisi elämässä. Tässä asiassa varsinkin itse todella tiedän mistä puhun.

Vieras
Vieras

#223 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitä tarkoittaa tuo SN avioliitto?Ku

2010-09-17 19:23:18

#127: Vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitä tarkoittaa tuo SN avioliitto?

Tällä on turha puolustella homojen adoptio-oikeutta, koska alkoholismia on ihan varmasti yhtä paljon homoillakin. Se on fakta. Lapsen oikeuksien kannalta ei missään tapauksessa adoptio-oikeutta homoille, eikä lesboille, siksi koska eivät voi saada lasta luonnollisesti.