Opintotuen sitominen indeksiin

Kommentoitu viesti

Bättre folk
Vieras

#76 Re: Re: Vapaus toimii

22.09.2010 19:45

#68: Vieras - Re: Vapaus toimii

Tarvitseeko köyhälle väestönosalle tarjotakaan korkeakoulutusta? Ei todellakaan. Opiskelu on hyvätuloisten oikeus, sillä emme me elä missään kommunistisessa utopiassa jossa kaikilla on kivaa. Ihmisen arvoa voi mitata vain tuottavuuden perusteella, huumeita vetävä teologian opiskelija ei tuota yhteiskunnalle koskaan mitään. Jotta saamme tuottavuuden mahdollisimman korkeaksi, on loogista muuttaa opiskelu maksulliseksi. Näin pääsemme eroon yliopistolla roikkuvista pummeista jotka vain nostavat valtiolta rahaa, mutta eivät aio koskaan saada mitään suoritettua loppuun.

Vastaukset

PoisonMist

#103 Re: Re: Re: Vapaus toimii

2013-04-10 07:50:33

#76: Bättre folk - Re: Re: Vapaus toimii

Vaikuttaa melko trollilta, mutta olen lukenut vastaavia kommentteja muuallakin.

Lähdetäänkö siis sille linjalle että pienituloiset jäävät kokonaan yhteiskunnasta, mutta voivat toki jäädä pyyhkimään sen vähemmistön ahteria joilla sattuu olemaan kultalusikka suussa?

 

Tai sittenpä ehkä rikkaat elättäisivät köyhät kokonaan kun ei kerran tarvitse kouluttautua.

 

Varallisuus ei ole mikään ihmislajia ja -arvoa määrittelevä pysyvä ominaisuus. Rikkaasta voi tulla köyhä ja köyhästä rikas. Eliminoimalla humanistit ja "muut yliopistopummit" sekä kaikki jotka ilmeisesti eivät ole kauppaopistossa eliminoit mm. opettajat, psykiatrit ja psykologit, näyttelijät jotka dramatisoivat netflix-sisältösi, kirjailijat ja käsikirjoittajat, tutkijat sekä kielenkääntäjät.

 

Olisi toki hupaa jos kaupungit olisi rakennettu kullasta ja töllöttimestä tuuttaisi jersey shown uusintoja.