VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Kommentoitu viesti

oli miten oli

#730 Re:

02.01.2012 16:16

#719: -

Isänmaan arvostajan kannattaa muistaa se karu tosiasia, että esi-isämme taistelivat tämän maan omakseen kilpailevilta lajeilta. Toisin sanoen Suomea kansoittettaessa moni ravinnosta ja reviiristä kilpaileva laji ajettiin pakosalle, jotta Suomesta saatiin asuinkelpoinen ja suhteellisen turvallinen maapalsta. Tähän "valmiiseen maailmaan" syntyneet voivat suhteuttaa omaa panostaan esi-isien tekemisiin ja rakentaa arvostusta siltä kantilta. Susi ja muut suuret petoeläimet ovat aina olleet, ja ovat jatkossakin, ihmisen kilpailijoita.

Tänä päivänä, kuten aina ennenkin, susi on valmis puremaan sitä kättä joka sitä ruokkii. Jos ihannoitte "ihmisen ja luonnon" yhteiseloa, kannattaa ottaa esim. vuosi vapaata työelämästä ja viettää se susien parissa. Uskon että susi solidaarisena eläimenä on valmis jakamaan saaliiksi tappamansa hirven tai koiran kanssasi, sekä lämmittämään sinua yli kylmän talviyön.

Sähkön virratessa töpselistä ja perunan kasvaessa kauppojen hyllyllä on helppoa esittää kärkkäitä mielipiteitä asioista joita ei oikeasti ymmärrä. Noh, en minäkään henkilökohtaisesti välitä tippaakaan valkohaista, jääkarhuista, krokotiileista tai alligaattoreista, jotka tappavat vuodessa enemmän ihmisiä kuin sudet Suomessa tuhannessa vuodessa. Mutta en koe suurta tarvetta mennä sanomaan paikallisille, kenties edellä mainittuja "tappajia" kohdanneille, että ne ovat oikeasti kivoja otuksia ja niitä tulisi suojella.

Vastaukset


Vieras

#734 Re: Re:

2012-01-02 17:03:35

#730: oli miten oli - Re:

Ei se lajin olemassa olon säilyttäminen ole siitä kiinni onko eläin kiva tai ei.   Jokainen eliölaji on arvokas koska niistä voi oppia uusia hyödyllisiä asioita ja jokainen eliö myös kantaa oman kortensa ekosysteemissä.

 

Naurettava tämä adressi... ymmärtäisin tämän kantaan oton jos tämä oikeasti olisi ongelma... mutta lähinnä täällä näyttäiusi olevan ajokoirametsästäjiä jotka haluvat vain saada helppoa saalista metsästä.

 

Zeppo

#772 Re: Re:

2012-01-02 23:16:30

#730: oli miten oli - Re:  

 Tämän tosiseikan hyväksymiseksi kannattasi heittää ampuma-aseet mäkeen ja alkaa kilpailemaan muiden petojen kanssa reilulla tavalla. Ihminen on ylivoimainen kilpailija tässä mittelössä.