VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Kommentoitu viesti

sokrates

#800 Re: Re: Re: Eräästä kirjoituksesta.

03.01.2012 16:37

#799: Zeppo - Re: Re: Eräästä kirjoituksesta.

Zeppo, kommenttiesi perusteella olet enemmän filosofi kuin käytännön ihminen. Ymmärtänet kuitenkin että suomalaisella vähemmistöryhmällä on oikeasti huoli omasta ja lähimmäisen turvallisuudesta. Tässä tapauksessa uhkaksi koetaan ihmisen elinpiirin (asutus, elinkeino) liepeillä liikkuva susi. Ei ole tarkoitus hävittää sutta sukupuuttoon tai edes ajaa sitä pois Suomesta, vaan painottaa sille selvästi reviirirajat, ts. poistaa sudet ihmisten reviiriltä. Sudelta näyttäisi nyt puuttuvan itsesuojeluvaisto ja ymmärrys siitä että ihminen on niiden luontainen vihollinen ja vieläpä se vahvempi osapuoli. Eikö?

Huomioi myös se tosiasia, että luonnossa lähes kaikki lajit ovat keskenään kilpailuasetelmassa. Ellet pysty eliminoimaan uhkatekijää tai sopeutumaan sen tahtoon, sinun täytyy väistyä vahvemman tieltä tai kärsiä seuraukset, jotka hyvin usein tarkoittavat omaa tuhoasi. Ihminen on edelleen luonnonvarainen laji, joskin ihmisillä on monia keinoja selviytyä tilapäisesti alueilla, joissa moni muu laji ei selviytyisi. Ravinto ja lämpö (ts. energia eri muodoissa) ovat kuitenkin niitä asioita mitä ilman ihminenkään ei kauaa selviäisi.

Lue vielä kerran mistä tässä adressissa on kyse ja palataan sen tiimoilta relevanttiin keskusteluun.

Vastaukset

Zeppo

#817 Re: Re: Re: Re: Eräästä kirjoituksesta.

2012-01-03 22:52:56

#800: sokrates - Re: Re: Re: Eräästä kirjoituksesta.

Luin adressin jälleen kerran. Edelleenkään se ei tarjonnut vastauksia kysymyksiini. Haluaisitko osoittaa minulle, kuinka tämä adressi painottaa susille reviirirajat tai poistaa sudet ihmisen reviiriltä, vaarantamatta susien populaatiota?