VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Kommentoitu viesti

MetsienMies

#802 Asiallinen adressi

03.01.2012 18:07

Allekirjoitin, koska adressin perimmäinen idea on poistaa vaaraa aiheuttavat yksilöt. Tämän pitäisi olla meidän kaikkien etu. sitä eivät vaan kaikki tunnu tajuavan.

Vastaukset

Tane

#804 Re: Asiallinen adressi

2012-01-03 19:28:57

#802: MetsienMies - Asiallinen adressi

Vaatimus on epämääräinen, sillä vaaraa aiheuttavan yksilön rajaa ei ole määritelty tarkasti. Se on selvä jos susi on liian kesy ja uhittelee ihmiselle että tällainen susi pitää lopettaa niin pian kuin mahdollista. Sen sijaan keskellä metsää juoksevan vapaan metsästyskoiran tappaminen on suden luontaista käytöstä. Onhan se melkein samaa lajia ja vieraan lauman jäsen niiden reviirillä. Jos tämä on kriiteri, pitää kaikki sudet tappaa koska ne ovat potentiaalisesti vaarallisia!

Tämän takia en myöskään adressia allekirjoittanut. Pitää olla selvät rajat ja määritelmät!

Zeppo

#831 Re: Asiallinen adressi

2012-01-04 12:56:54

#802: MetsienMies - Asiallinen adressi

"Allekirjoitin, koska adressin perimmäinen idea on poistaa vaaraa aiheuttavat yksilöt. Tämän pitäisi olla meidän kaikkien etu. sitä eivät vaan kaikki tunnu tajuavan."

Tämä adressi vaatii vähän muutakin: ...missä yhteiskuntamme rajojen sisäpuolella susi aiheuttaa vaaratilanteita lemmikeille (joko metsässä tai asutuksen läheisyydessä), ...missä susi luo uhkakuvan ihmisille ja heidän lapsilleen (uhkakuva riittää syyksi tappamiseen), ...lupa katsotaan käytetyksi vasta kun vaaratilanteen aiheuttanut susi on saatu pyydystettyä (kauna), ...Susikanta on maassamme ehdottomasti liian suuri. (Tätä väitettä toistetaan useasti, vaikka laji on uhanalainen) ...uhka koiraharrastukselle, karjataloudelle, poronhoidolle, metsästykselle sekä ihmisille. (Eli käsittää alueena paljon muutakin, kuin vaaraa aiheuttavat yksilöt ja muuallakin kuin asuinalueilla).