Kannabis lailliseksi

Kommentoitu viesti

PetriK

#3337 Viestin 3334 kirjoittaneelle

08.01.2012 17:39

Viestin 3334 kirjoittaneelle: Kahvia, teetä, suklaata, limsaa tai energiajuomia voi aivan hyvin käyttää ja myös itse käytän, koska niillä ei ole samanlaista päihdyttävää/riippuvuutta aiheuttavaa vaikutusta kuin alkoholilla, tupakalla ja huumeilla.

Yhteiskunnalle koituu nykyisistä päihde ja huumeongelmaisista ihmisistä niin suuri lasku veronmaksajien kukkarolle, että en siltä pohjalta ainakaan näe syytä kannabiksen tai ylipäätään minkään päihteen laillistamiseksi.

Vastaukset

normityyppi

#3338 Re: Viestin 3334 kirjoittaneelle

2012-01-09 00:55:36

#3337: PetriK - Viestin 3334 kirjoittaneelle

Kieltäminen on vain lisännyt ongelmia!

 

Pöh katoppas tästä linkistä eka taulukko... siinä on yksi yleisin käytetty päihde kofeiini, vertaappas sitäkannabikseen.

http://www.thl.fi/fi_FI/web/neuvoa-antavat-fi/paihteiden-riippuvuus-vertailu

 

Otin esimerkiksi kofeiinin koska se on suomessa aika yleistä.  Kun katsoo työpaikoilla ihmisiä niin kyllä ne aika kovasti sitä sumppia litkivät.

Kofeiiniltä löytyy myös haittoja... lainaus wikipeidasta. (http://fi.wikipedia.org/wiki/Kofeiini)  kannattaa lukea tuo riippuvuus osiokin.

 

"Kofeiini saattaa aiheuttaa jo pieninä annoksina sydämentykytystä ja vapinaa kofeiiniherkille ihmisille, raskaana oleville naisille ja lapsille. Euroopan Unionin elintarvikealan tiedekomitea suositteleekin kofeiinin kulutuksen vähentämistä raskauden aikana.[11] Yhdessä epidemiologisessa tutkimuksissa jo 200 mg kofeiinia eli 2,5 desilitraa kahvia päivässä kaksinkertaisti keskenmenoriskin raskaana olevilla naisilla[12]. Eläinkokeet eivät kuitenkaan ole vahvistaneet kofeiinin riskejä raskaanaolevilla ja epidemiologisten tutkimuksien tulokset ovat kokonaisuutena ristiriitaisia[13].

Kofeiinin käytöllä voi olla lukuisia muitakin haittavaikutuksia. Kahvi saattaa aiheuttaa sydämen tykytystä ja vapinaa [11] Myös vatsavaivat ja monenlaiset ruoansulatusvaivat ovat mahdollisia[14]. Psyykkisiä haittoja ovat muun muassa masennus, ahdistus, paniikkioireet ja paniikkihäiriö. Lapsille päivittäinen käyttö voi aiheuttaa levottomuutta ja hermostuneisuutta [15] Kofeiini kiihdyttää myös hikoilua, sydämen lyöntitiheyttä ja virtsaamista."

 

 

Kannabis on myös alkoholia turvallisempaa.

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2008/07/669288/eu-raportti-kannabis-tupakkaa-ja-alkoholia-turvallisempaa

 

Joten mikä sinä kofeiiniä litkivä (vaarallisempaa päihdettä käyttävä) ihminen olet minulle mitään sanomaan jos haluan käyttää kannabista ja haluan päihtyä turvallisemmin kuin sinun kofeiinilläs (tai alkoholilla)i?!?!

Minun mielestä ihmisellä kuuluisi olla oikeus päihtyä ja myös oikeus saada käyttää mahdollisimman vähä haittaista päihdettä....  nyt ei niin ole joko käytät alkoholia ja tuhoat pääs tai sitten käytät turvallisempaa (kannabis) ja saat sakot, narkkari leiman. ajokortin menetyksen ja pahassa tapauksessa vielä työpaikan menettämisen.

Kannabiksen laittomuus on vain lisännyt/kasvattanut kannabiksestä seuraavia epäsuoria haittoja.

esimerkiksi voisin mainita:

- ikollisilla on hallussa lievä päihde jolla houkutella nuoria tutustumaan vahvoihin huumeisiin.

- kadulla myytävä kannabis on monta kertaa haitallisempaa kuin oikein tuotettu kannabis esim. lajikkeet joilla tähdätään vain korkeisiin thc pitoisuuksiin, kasvatus vaiheessa jätettään kannabiksen lannoite puhdistus vaiheet pois jolloin kasveihin jää lannoitettita, Kannabista myös jatketaan esim. kumilla, lasikuidulla, hiuslakalla, lannalla, muovilla tai muilla päihteillä.

- Ihmisret syrjäytyvät koska yhteiskunta antaa kannabiksen käyttäjälle narkkarin leiman vaikka hänellä ei ole edes ongelmaa päihteen käytönsä kanssa. -> lisää sossun luukun kulutusta.

Näitä löytyisi enemmänkin mutta eiköhän tässä ole jo tarpeeks tekstiä näin alkuun.

Muistuttaisin vielä että kannabiksella on jo käyttäjä ryhmänäsä eli laillistaminen ei toisi mitään uuutta päihdettä suomeen, koska se on jo täällä.  Maat jotka ovat höllentäneet kannabis lakejaan eivät ole törmänneet kannabiksen käytön räjähdysmäiseen lisääntymiseen.

 

 

normityyppi

#3339 Re: Viestin 3334 kirjoittaneelle

2012-01-09 01:04:49

#3337: PetriK - Viestin 3334 kirjoittaneelle

Lisäisin vielä että biitä verorahoja menee ihan älyttömästi hukkaan kun käytetään poliisin resursseja siihen että jahdataan jotain kannabiksen käyttäjää jonknu 1g kannabis pussin takia. Sekä tehdään kotietsintöjä kannabiksen kasvattajien koteihin.

 

Kannabiksen laillistaminen vapautttaisi poliisien resursseja.

Itse olen sitä mieltä että vaikka kannabiksen käyttäjän määrät tuplaantuisivat laillistamisen takia (tätä ei ole tapahtunut missään maassa jossa lakeja on lievennetty) ja valtio kontrollloisi kannabiksen kasvatusta/jalostusta nini siitä syntyisi vähemmän terveys haittoja kun nyt.  Kadulla myytävä kannabis on hiton epäterveellistä(sen takia ihmiset yleensä itse alkavat kasvattamaan omat kannabiksensä).