Jyväskylän lyseo tulee säilyttää

Kommentoitu viesti

Lyseon väki

#151 Tämä adressi pitäisi luovuttaa tiistaina

03.02.2012 04:35

Kaupungin kanta muotoillaan kysymykseen lukioiden tulevaisuudesta tiistaina sivistyslautakunnan kokouksessa (ellei kaupunginhallitus käytä ns. otto-oikeuttaan). Ennen kokousta OKL:n opiskelijat ovat järjestäneet lukiolaisten kanssa performanssin vastustaakseen massakampuksia ja jättilukioita, siinä olisi luonteva tilaisuus luovuttaa myös tämä adressi, jotta päättäjät näkisivät, miten laajaa kansanjoukkoa Lyseon lakkauttaminen (nimen säilyttäminen on näennäistä) loukkaa.

Tidoksi tätä palstaa lukeville, että esittelevä virkamies apulaiskaupunginjohtaja Lepistö on jostain syystä jättänyt esityslistan liitteistä pois kansalaiskannanoton, jonka on allekirjoittanut ainakin lähes 2000 kuntalaista, sekä Lyseon opettajien ja oppilaiden sekä aikuislukion yhteisen kannanoton, jossa perustelaan monipuolisesti, miten molempien kolujen etu olisi saada jatkaa nykyisellä paikalla niin, että vanha Lyseotalo olisi kunnostettu ja sen rinnalle rakennettu uudisrakennus, kuten sekä kunta että KKY:n eläköitynyt johtaja Salminen aikanaan ovat luvanneet. Tikkakosken ja Voionmaan kannanotot ovat liitteissä - lieneekö syynä se, että Tikkakoski ei ota kantaa jättilukioihin vaan vaatii vain Tikkakosken säilyttämistä ja Voionmaa tuo toiseksi parhaana vaihtoehtona esiin jättilukion rakentamisen Voionmaan koulun yhteyteen ja Lyseon siirtämisen siihen. Ihmetyttää, miten esittelijä paneet mukaan toisest kannanotot mutta ei toisia, vaan ehkä sen seltiää 2.2. KSML:ssa ollut Lepistön haastattelu, jossa hän toteaa, miten häntä "helkkaristi harmittaa", että Lyseo on noussut keskipisteeksi.

Toivottavasti vielä moni ehtii allekirjoittaa tämän adressin ja sen perustajat käyvät toimeen adressin luovuttamiseksi.

Vastaukset


Vieras

#152 Re: Tämä adressi pitäisi luovuttaa tiistaina

2012-02-03 14:07:21

#151: Lyseon väki - Tämä adressi pitäisi luovuttaa tiistaina  

Adressi on tänään 3.2.2012 toimitettu Sivistyslautakunnan puheenjohtajalle Katja Isomöttöselle.

Adressi olkoon auki siihen saakka, että tähän asiaan joskus saadaan lopullinen ratkaisu.

Ennenkuulumatonta peliä

#153 Re: Tämä adressi pitäisi luovuttaa tiistaina

2012-02-03 17:19:31

#151: Lyseon väki - Tämä adressi pitäisi luovuttaa tiistaina

Miten tälle kannanoton poisjättämiselle saataisiin julkisuutta? Tämähän on ennenkuulumatonta. Lähettäkää edes Keskisuomalaiseen mielipiteenne vaikka Lyhyet-otsikon alle. Keskisuomalaisessa on ohje: Tekstiviestit numeroon 13520. Hinta on 0,70 e. Kirjoita alkuun LYHYET ja välilyönnin jälkeen viesti, jonka pituus on enintään 140 merkkiä.

Kaikki mukaan

#154 Re: Tämä adressi pitäisi luovuttaa tiistaina

2012-02-03 17:24:05

#151: Lyseon väki - Tämä adressi pitäisi luovuttaa tiistaina

Milloin ja missä OKL:n ja lukiolaisten performanssi on. Tarkka ajankohta.