Turun kirjastokoulutuksen on jatkuttava

Kommentoitu viesti

Hakoniska

#24 Re:

11.02.2012 09:53

#23: Jaana Välimäki -  

Mistä johtuu, että Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta ei lausunnossaan vastusta AMK:n johdon esitystä lakkauttaa kirjastoalan koulutusohjelma? Ovatko kirjastoalan opiskelijat unohtaneet vaikuttaa oman opiskelijakuntansa lausuntoon? Vai eikö opiskelijakunnassa päästy yksimielisyyteen ? 

Opiskelijakunnan puheenjohtajan Ringa Praudan ja pääsihteerin Kimmo Hollmenin allekirjoittamassa lausunnossa ilmaistaan vain hurskas toivomus, että opetusminiseriö osoittaisi kirjastoalan koulutusohjelmalle suoran erillisrahoituksen.

http://www.opiskelijakunta.net/images/Materiaalipankki%202012/TUO%20lausunto%20aloituspaikkaleikkauksista%2008022012.pdf

Puhe erillisrahoituksesta suoraan ministeriöstä on ehkä hieman ylimitoitettua toiveikkuutta. 

Opiskelijakunnan monipolvinen vastaehdotus herätti ammattikorkeakoulun hallituksen kokouksessa ihmetystä. Moni piti outona, että opiskelijoiden taholta esitettiin tällaista "erillisrahoitusta".  Lausunto oli omiaan lisäämään asian käsittelyn sekavuutta.

Vastaukset

KITI05

#25 Re: Re: Astian makua

2012-02-11 11:14:21

#24: Hakoniska - Re:  >> että opiskelijoiden taholta esitettiin tällaista "erillisrahoitusta".  

 Perstuntuntumalta veikkaan, että tuon idean sylttytehdas ei ole alkuaan opiskelijakunnassa...

Erno Lintola

#33 Kiti ja TUO

2012-02-11 14:38:02

#24: Hakoniska - Re:

Me Kitiläiset olemme kyllä olleet keskusteluyhteydessä TUO:n kanssa ja ilmaisseet kantamme koulutusohjelmamme jatkamisen puolesta ja olemme kiitollisia siitä, että he tunnustavat koulutusohjelmamme valtakunnallisen merkityksen kirjastoalalle. Opiskelijakuntana TUO joutuu kuitenkin jo rakenteensa takia hakemaan kompromissiratkaisuja. Valitettavasti meillä Kitiläisillä ei ole kovinkaan laajaa edustusta TUO:ssa ja näin ollen vaikutusmahdollisuutemme ovat siihen suuntaan jokseenkin rajalliset. Kaikkia mahdollisia vaikutuskanavia on kuitenkin otettu käyttöön ja ehdottomana vahvuutenamme on kirjastoalan verkostoituneisuus.