Adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta

Järki hoi!

#1526 Mistä oikein on kysymys?

22.02.2012 11:09

Kasvattavatko samaa sukupuolta olevat lapsiaan yöllä ravintoloissa?
Matleena Liiri

#1527 allekirjoitin vahingossa uudelleen

22.02.2012 11:10

elikkäs tämänpäiväinen allekirjoitus pitäisi saada pois sitten kun(jos) tulee näkyville. Alkuperäinen saa ja PITÄÄ jättää =D

Vieras

#1528

22.02.2012 11:11

Suomi on nyt jo eräänlainen holhousyhteiskunta. Viime aikoina on ollut selviä merkkejä tämän suuntauksen vahvistumisesta, mikä on täysin vastenmielistä.

Vieras

#1529 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Poliisien resurssien vähentäminen?!?

22.02.2012 11:14

#1519: Nomolos - Re: Re: Re: Re: Re: Poliisien resurssien vähentäminen?!?

Argumentoit sisäministeri Päivi Räsäsen esittämää ehdotusta (mielipidettä) vastaan, et toista keskustelijaa kohtaan, joten syyllistys alkeelliseen "argumentum ad hominem" virheeseen perusteluissasi. Itse asian kannalta kun on saman tekevää, kuka ehdotuksen on esittänyt. Ja edelleen, kyllä, pyrit ratsastamaan Räsästä kohtaan tunnetulla antipatialla vastustaaksesi hänen tekemäänsä ehdotusta ravintoloiden sulkemisaikojen aikaistamisesta. Miten nämä kaksi asiaa liittyvät yhteen, paitsi keksimälläsi löyhällä aasinsillalla? Säälittävää.

Muitakin tutkimuksia aiheesta löytyy, mm. Päivin referoima norjalainen tutkimus, jonka perusteella Norjassa ravintoloiden sulkemisaikojen aikaistaminen vähentää väkivallantekoja 16% / tunti. Vedotessasi brittiläiseen tilastoon aiheesta teet useita virheitä, ensiksikin 1) Britannian sosiaalis-yhteiskunnallinen tilanne ei vastaa tilannetta meillä Suomessa 2) Brittiläinen tilasto ei kytke väkivallantekoja kiistattomasti pubien aukioloaikojen muuttumiseen, koska vastaavalla aikajaksolla on muitakin muuttujia vaikuttamassa (väkivalta Britanniassa on vaihdellut jo tilastollisesti vuositasolla tuon verran) ja 3) Britanniassa on erilainen alkoholilainsäädäntö ja alkoholijuomien hinnoittelu kuin Suomessa.

Toivoisin todella, että jätät Räsäsen henkilön syrjään tästä keskustelusta, sillä se on sivistymätöntä ja antaa sinusta moukkamaisen kuvan.

Milloin on hyvä?

#1530 Eikö heikkoja pidä vähän holhota?

22.02.2012 11:14

Sitten taas syytetään, ettei kukaan välitä.
Mikko

#1531 Re: Re: Re: Räsäsen blogi osoittaa

22.02.2012 11:18

#1515: - Re: Re: Räsäsen blogi osoittaa

Tottakai Poliisi on samaa mieltä :) Ei kai Poliisi sano, että "No, itseasiassa Räsäsen tytsy on nyt kyllä erehtynyt ja ei meillä tässä mitään toivomuksia ole järjestyshäiriöiden vähentämiseksi".

Kysy on siitä, että Räsänen yrittää hoitaa seurausta, ei syytä: Syy suomalaisten humalahakuiseen käyttäytymiseen tulee nimenomaan sieltä, että kansaa on yritetty hallita toimimattomilla tavoilla jo vuosikymmeniä: Vielä 1980 -luvun alkupuolella viinaa, eikä edes keskiolutta saanut Alkoista kuin jonottamalla kiltisti ja sitten valtion palveluksessa työskennellyt herra tiskin takana antoi juomat ostajalle. Itse et saanut pulloja koriin kerätä ettei touhu menisi ihan mahdottomaksi.

Niin silloin kuin nytkin, kun pienestä palkasta maksettujen järjettömien verojen jälkeen käteen jäävästä osuudesta sitten ostettiin perjantaina valtion herran käsien kautta alkoholia sitä ei ostettu kohtuudella vaan ostettiin sitä, mikä vaikutti: Kossua ja Vodkaa kadunmiesten ostaessa halvinta ja vahvinta mitä löytyi: Sorbusta, mitä milloinkin.

Sen sijaan, että valtio olisi tuolloin(-kaan) panostanut avoimuuteen ja sallivuuteen se teki alkoholista paheen, jonka käyttöä piti kontrolloida. Liiallinen kontrolli johtaa aina kapinaan ja ylilyönteihin jollain tavalla. Sen sijaan, että valtio olisi luonut olosuhteet, jossa masennusta ei hoideta kotona viinalla, vaan suomalaisia opetettaisiin sosiaaliseen toimintaan, jossa omista ongelmista ja ajatuksista uskalletaan puhua avoimesti valtio karsi - ja joutuu karsimaan - kokoajan esim. julkisen terveydenhoidon palveluita, kunnes sosiaalistisella mallilla toimivan (tai toimiMATTOMAN) järjestelmän kassa on aivan tyhjä ja suomalaisten hyvinvointi on vain muisto menneiltä vuosilta. Sen sijaan valtio hallitsee monopolin avulla edelleen suomalaisten alkoholinkulutusta ja kerää todella suuren osan verotuotoistaan alkoholinmyynnin kautta.

Eli valtiolla ei ole mitään aikomustakaan parantaa kansalaistensa hyvinvointia vaan se haluaa, että suomalaiset juovat edelleen entiseen tahtiin, mitä humalahakuisemmin sen parempi, ja Räsänen luulee, että paljon syvemmällä olevia ongelmia - alkoholin suhteen - pystytään jollain tavalla hillitsemään sillä, että ravintoloiden aukioloaikoja rajoitetaan.

Kärjistettynä niiden osalta, joiden kohdalla ravintoloissa käymisessä ei ole kyse humalahakuisesta juomisesta vaan sosiaalisesta kanssakäymisestä, kyse on ulkonaliikkumisen ja ihmisten kokoontumisvapauden rajoittamisesta. Tämä lähentelee jo rikollista toimintaa ja tätä taustaa vasten Räsäsen kommentit ja ehdotukset ovat täysin käsittämättömiä.

 


Vieras

#1532

22.02.2012 11:18

hyvän asian puolesta. räsäsen aika lähteä.

Vieras

#1533

22.02.2012 11:20

Khyl Räsäsen ajatusmaailma flippaa aikas pahasti ravintoloita vastaan. Aika moista yleistämistä et kaikki rähisisi baari illan jälkeen pitkin katui, jos joku riehuu minkäs sille voi !
Nomolos

#1534 Re: Mistä oikein on kysymys?

22.02.2012 11:20

#1526: Järki hoi! - Mistä oikein on kysymys?

Sama henkilö on molemmat laukonut ja molemmat kannanotot ovat aiheuttaneet suurta närää.

Ensimmäinen "sammakko" aiheutti massiivisen kirkostaeroamisaallon ja tämä toinen "sammakko" toi tähän adressiin ennätysmäisen lyhyessä ajassa 41 068 allekirjoitusta, mikä siis on myöskin ilmiselvä protestinomainen kannanotto todellakin muutamalta kymmeneltä tuhannelta ihmiseltä.

 

Piisamirotta

#1535 Typerä nainen

22.02.2012 11:20

http://www.youtube.com/watch?v=E-n8hXSh1mE ... Piisamirottakin sen tietää!
Mikko

#1536 Re: Re: Re: Re: Mitähän tässä nyt oikeasti vastustetaan

22.02.2012 11:22

#1521: - Re: Re: Re: Mitähän tässä nyt oikeasti vastustetaan

Luepa uudestaan niin ymmärrät, että kyseessä on yleisesti Räsäsen kommentteihin ja mistään mitään ymmärtämättömyyteen liittyvä kirjoitus. Hah hah siis itsellesi. Luetun ymmärtäminen 4-. Ei suositella siirrettäväksi seuraavalla luokalle.

Köyhyydestä on hyötyäkin

#1537 Kenellä on varaa istua ravintoloissa?

22.02.2012 11:23

Toivon, että lama pahenee ja ihmisten rahat loppuvat. Ei ole enää varaa muuta kuin ruokaan.
OMON

#1538

22.02.2012 11:23

Itse olen ainakin huolestuneempi tämänhetkisestä EU:n talouskriisistä ja Suomen väestöllisen huoltosuhteen heikkenemisestä, kuin jostain helvetin ravintoloiden aukioloaikojen lyhentämisestä. Voihan itku, oikeesti.

Vieras

#1539

22.02.2012 11:25

Ehdottomasti allekirjoitan tämän!! Tosiaan alkoholin juonti siirtyy enemmän kotioloihin jos baarit menee aikasemmin kiinni ja niitä loppuillan tappeluita selvitetäänkin kotitalossa eikä baarin pihalla..vanhempani on ravintola alalla ja heille tämä olisi myös kova tappio palkkatuloissa! Pitäis tukistaa räsästä :)
Onko tutkittu?

#1540 Miten tämä liittyy kirkosta eroamiseen?

22.02.2012 11:26

Ovatko ravintoloissa istuvat kirkosta eronneita?

Vieras

#1541

22.02.2012 11:33

Kukkahattu täti on hukassa poliisit pois ja ravintolat kiinni ??? haloo

Vieras

#1542

22.02.2012 11:34

Päivi leipäjonoon.
Nomolos

#1543 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Poliisien resurssien vähentäminen?!?

22.02.2012 11:35

#1529: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Poliisien resurssien vähentäminen?!?

Lue oikein tarkasti ja sisäistäen tämä teksti:

Argumentum ad hominem tai lyhyesti ad hominem (lat. homo, henkilö, argumentointi henkilöä vastaan) on argumentaation muoto, jossa argumentoija viittaa joihinkin vastapuolen piirteisiin, joilla ei ole merkitystä keskusteltavan aiheen kannalta.[1] Ad hominem määritellään useimmiten argumentointivirheeksi,[1][2][3] mutta joissain yhteyksissä käytettynä ad hominem on kuitenkin hyväksyttävä, jopa välttämätön, menettelytapa.[4][5]

Ad hominem -argumentin yleinen kaava on seuraava:

  1. Henkilö X esittää argumentin A
  2. Henkilön X ominaisuuksissa on jotain vastenmielistä
  3. Siispä argumentti A on epätosi

linkki: http://fi.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem

Älä käännä asiaa ylösalaisin, silloin kun voin näyttää että käännät  sen vain ylösalaisin.

Väitteeseesi minusta "ratsastamassa Räsästä kohtaan tunnetulla antipatialla", olisi varmastikin sama väite, minkä syytäisit päälleni, olipa keskustelun aiheena sitten kuka tahansa ja käyttäisit tätä väitettäsi minun torppaamiseeni kirjoittajana, mikä kyllä täyttää oheisen esimerkin argumentum ad hominemista.

Siltä ei voi näissä kuvioissa välttyä, mutta minua ilahduttaa suuresti, että varsinaisena argumenttina se on hyvin kevyt.

 

Sitten, tuon tekstisi, jonka mukaan oma tarjoamani tilasto Briteistä, ei voisi toteutua Suomessa, johtuen erilaisesta alkoholilainsäädännöstä, sekä yhteiskunnallisista oloista, käy tasantarkkaan myös oman tilastosi käyttökelpoisuuden asettamiseen kyseenalaiseksi ja täysin samoilla perusteilla, kuin mitä itse tarjosit äskeisessä.

Lopuksi totean viimeiseen lauseeseesi sen, että pyrin kyseenalaistamaan Räsäsen lausuntoja, enkä voi sille mitään, jos sinulle tai jollekin jää sellainen kuva, että kyseenalaistamalla lausuntojen järkevyyden, tulisin samalla kyseenalaistaneekseni niiden lausujankin järkevyyden, sillä juuri niinhän pakostakin käy, eikä se ole minun vikani, vaan hänen joka kyseenalaistamani väitteen lausui.

Voisimme puhua Hänestä myös vaikkapa "rouvana X joka sammakon lausui", mutta olisiko se jo lapsekasta?

 

Nomolos

#1544 Re: Re: Re: Re: Räsäsen blogi osoittaa

22.02.2012 11:38

#1531: Mikko - Re: Re: Re: Räsäsen blogi osoittaa

Erittäin hyvin sanottu.

Ihmettelen suuresti, kirjoittaako kukaan tähän mitään vastineeksi.


Vieras

#1545

22.02.2012 11:39

Minkä takia Suomen pitää olla edelläkävijä kaikessa holhoamisessa? Eikö meilä luoteta tuleviin sukupolviin, pelätäänkö liikaa terveysvaikutuksia, eikä luoteta sivistysvaltion kansalaisten arviointikykyyn?
Jotain rajaa holhoamiseenkin...
-pettynyt

Vieras

#1546 päivi

22.02.2012 11:39

Ja seuraavaksi sitten kieltolaki vai?

Vieras

#1547 Surullista...

22.02.2012 11:40

Huhhuijaa... http://www.paivirasanen.fi/ajankohtaista/17-blogit

"Alkoholilain kokonaisuudistus toteutetaan tällä hallituskaudella hallitusohjelman mukaisesti. Hallituksen alkoholipolitiikan pääperiaatteet ovat hallitusohjelman mukaan alkoholin saatavuuden rajoittaminen ja terveellisten elämäntapojen edistäminen."

Nyt en tähän väliin jaksa tuon syvällisemmin hallitusohjelmaan perehtyä, mutta onko sen pääperiaate tosiaan alkoholin saatavuuden rajoittaminen? Mitähän tässä oikein on tapahtunut, kun Suomi on ottamassa yhtäkkiä vuosikymmenien takapakkia tässä asiassa.

Alkoholipolitiikka liberalisoitui vahvasti 1990-luvulla ja nyt, 2010-luvulla, ollaan peruuttamassa jonnekin 1970-luvulle. Käsittämätöntä. Mihin tämä perustuu?

Maissa, joissa on ollut muinoin kieltolaki, yhteiskunnan suhtautuminen alkoholiin on edelleen täysin kieroutunutta. Kyttäysmentaliteetti kukoistaa. Suomen EU-jäsenyys on saavuttanut jo täysi-ikäisyyden, mutta edelleenkään meillä ei saa ruokakaupasta viiniä, viinasta nyt puhumattakaan. EU-Suomi myös väijyy baarien aukioloaikoja silmä kovana ja alkoholitarkastajat kyttäävät suorastaan suu vaahdossa mahdollisuutta napsauttaa luvat pois mahdollisimman monelta kapakalta.

Se, miksi "suomalaiset eivät osaa juoda" juontaa juurensa juuri tähän vuosikymmeniä jatkuneeseen kyttäämiseen ja holhoamiseen. Sen jatkamisella varmistetaan se, että tulevatkaan sukupolvet eivät opi "törpöttelemään sivistyneesti".

Takavuosina suomalainen oli naurunaihe jossain Välimerellä, kun viinaa sai yhtäkkiä rajattomasti, eikä poloinen ollut moiseen tottunut. Nyt maailma on pienempi kuin vaikkapa 30 vuotta sitten ja väki reissaa enemmän. Edelleenkö haluamme lähettää kansalaiset maailmalle samalta pohjalta? Pelti kiinni ja verkkarit puolessa persiessä roikkuen.

Oi voi. Sauliiii!!! Wanhana Storyvillen kantapeikkona. Pelasta meidät tältä mielivallalta!
Asioista tietävä

#1548 Re: Re: Re: Vakava huomautus ylläpidolle

22.02.2012 11:41

#1485: - Re: Re: Vakava huomautus ylläpidolle

 

Toki Räsäsellä on oikeus mielipiteeseensä, mutta hän on myös ministeri. Nyt hän mestaroi kuitenkin sektorilla, joka ei kuulu hänen toimialaansa ja ilman, että on keskustellut tai edes tiedottanut etukäteen asiasta vastaavaa ministeriä. Todella reilua ja vastuullista toimintaa, vai?

No ei ole. Ei hallituksessakaan "yhteistyötä" tehdä näin, ei ainakaan pitäisi.

Ja vielä pahemmaksi asian tekee se, että Räsäsen ehdotus on täyttä "pölhöpopulismia". Se on pelkkä populistinen heitto, joka perustuu äärimmäisen yksipuolisesti valikoituun perusteluun. Jos asiaan perehdytään kunnolla, huomataan helposti, että Räsäsen oletukset ihmisten käyttöytymisestä eivät pidä paikkansa ja lopputulema on, että hänen hallinnoimansa alan (poliisi) työt vain tulisivat lisääntymään.

Nyt Kataisen pitäisi ehdotomasti ottaa tämä uskontohihhuli puhutteluun ja käydä läpi hallituksessa työskentelyn pelisäännöt. Vaikka kd on poliittisessa elämässä marginaalia, niin se on silti hallituksessa ja sen ministerin on siksi toimittava ihan samoin säännöin kuin muidenkin puolueiden ministerien. Ihan kaikilta ministereiltä tulee vaatia vastuullisuutta työssään ja lojaalisuutta hallituksen muita ministereitä kohtaan. Seuraavasta tällaisesta pölhöpopulismisooloilusta (tai mieluimmin jo tästä) Raäsnen pitää lähettää opposition puolelle eli sinne, mihin tällainen pölhöpopulismi paremmin sopii. Munatkoon sitten oppositiossa itsensä näillä älyttömyyksillään. Siellä hän ei munaa kuin itsensä ja oman puolueensa maineen, mutta hallituksessa ollessaan lokaa tulee myös hallituksen ja sen pääministerin päälle.

 

 


Vieras

#1549 Re: Re: Mistä oikein on kysymys?

22.02.2012 11:44

#1534: Nomolos - Re: Mistä oikein on kysymys?

Järjetöntä ja päätöntä touhua molemmat ylireagoinnit. Räsänen ei edustanut homoillassa kirkkoa, eikä nyt sisäministerinä edes päätä ravintoloiden aukioloajoista. Pieni ääriryhmä vain hypettää netissä näitä asioita, suomalaisten suuri enemmistö haluaa lyhentää ravintoloiden aukioloaikoja. Hyvä niin.

eskom

#1550 Jo riittää!

22.02.2012 11:45

Jo riittää holhous!

Eroa päivi!