Kotitalousopetusta lisää perusopetukseen

Kommentoitu viesti

Köksä kolmonen

#5 Otsikko

06.03.2012 12:07

Asia on Ok, mutta adressin teksti on hätäisesti kirjoitetun oloinen.
Tällaiset adressit saavat varmasti paremman vastaanoton, jos perustelut ovat harkittuja ja kohdallaan. Sanamuotoihin pitää myös kiinnittää huomiota, esimerkiksi perusopetuksen tavoitteet ja tuntijako eikä tavoite- ja tuntijako. Saattaa tuntua pilkun fiilaukselta, mutta asiakin on kovin tärkeä.
Taloudenhoito, asuminen ja ravitsemusasiat vaativat taitoja, joita kotitaloustunneilla opitaan. Siitä olemme kaikki varmasti samaa mieltä. Kotitalouden asema on turvattava myös tulevaisuuden peruskoulussa.

Vastaukset

Pj

#7 Re: Otsikko

2012-03-08 22:49:08

#5: Köksä kolmonen - Otsikko

Kiitos kommentista. Olet aivan oikeassa, tekstiä olisi voinnut vielä viilata.

Onneksi tämä ei ole lopullinen versio, joka lähtee ministeriöön. Tämä on hyvä vaikutuskanava ja teksti ei voi olla kovin pitkä. Tärkeintä on tällä hetkellä, että tieto tuntijakouudistuksesta leviää mahdollisimman laajalle. Kotitalous on uuden tuntijakouudistuksen toteutuessa kuolevia oppiaineita. Ellei kaikille yhteistä kotitalousopetusta saada lisää, kun valinnaisuutta vähennetään eikä lisätä olemme kortistojonossa. 
Toivottavsti kotitalousopetus säilyy tulevaisuudenkin perusopetuksen oppiaineena.  Adressin nimilista olisi tarkoitus laittaa liiton kannanoton liitteenä ministeriöön.