Turkistarhaus kiellettävä!

Kommentoitu viesti

Vieras

#110 Re: Pysytäänkö kerrankin faktoissa?

25.11.2010 00:57

#11: Juha Heiskanen - Pysytäänkö kerrankin faktoissa? 

"Mielestäni itse turkistarhauksen kieltäminen on typerä ajatus, koska sitten turkisten saanti perustuisi pelkästään metsästykseen."

Kukaan ei tarvitse turkiksia. Ne eivät ole mitenkään elämällemme välttämättömiä. Vai onko joku kuollut koska ei ole saanut kettua hupunreunukseensa?

Turkistarhaus aiheuttaa eläimille tarpeetonta tuskaa, ja niin aiheuttaa muutkin tehotuotannon haarat( esim.maidon-, lihan-, munantuotanto).

Oikeastaan Suomen perustuslaissa mainitaan, että eläimelle ei saa aiheuttaa tarpeetonta kipua, tuskaa ja kärsimystä. Eli käräjille vaan kaikki turkistarhaajat ynnä muut. Ja tietenkin delfinaariot sekä eläintarhat.

Viitasit, että jos kaikki olisivat kasvissyöjiä, maapallo täyttyisi viljapelloista. Pysytäämpä faktoissa...

1. Eläimet tarvitsevat viljaa kasvaakseen.

2. Valkuaispitoinen vilja, jota ihminenkin voisi syödä, kasvatetaan pellolla ja syötetään eläimille.

3. Vasikka tarvii 21 kiloa kasvivalkuaista jotta se saisi massaa 1 kilon.

4. 21 kilolla kasvisproteiinia ruokkisi jo aika tosi monta ihmistä. Paljolla ruokkii kilolla lihaa? Lihan kannalta hyötysuhde on huono.

5. Eli, jotta saadaan tietty määrä lihaa, sen tuottamiseen tarvitaan moninkertainen peltopinta-ala verrattuna  samaan määrään kasvisproteiinia.

Eli kasvisruoka kuluttaa paljon vähemmän peltopinta-alaa, kuin sekaruokavalio. Eikä eläinten tarvi kärsiä makuelämysten tähden. Ja suurin osa maailman ihmisistäkin näkee nälkää, niin miksi täällä brassaillaan lihantuotannolla, kun voitaisiin tuottaa moninkertaisesti kasvisruokaa ja ruokkia sillä ihmiset?

Nämä tiedot olen saanut Peter Singerin Oikeutta Eläimille -kirjasta sekä Animalian sivuilta.

 

Vastaukset

Vieras

#122 Re: Re: Pysytäänkö kerrankin faktoissa?

2010-12-05 20:38:55

#110: Vieras - Re: Pysytäänkö kerrankin faktoissa? Eli kasvisruoka kuluttaa paljon vähemmän peltopinta-alaa, kuin sekaruokavalio. Eikä eläinten tarvi kärsiä makuelämysten tähden. Ja suurin osa maailman ihmisistäkin näkee nälkää, niin miksi täällä brassaillaan lihantuotannolla, kun voitaisiin tuottaa moninkertaisesti kasvisruokaa ja ruokkia sillä ihmiset?

 Jos olet huolissasi, ei kukaan kiellä sinua ostamaan peltoa ja kasvattamaan kasvisruokaa. Suomen suurin ongelma on, että rehu pelto jollain tavalla kannattaa, mutta viljapellon sato kilpailutetaan leipomoiden toimesta ja paljon raaka-aineesta tuodaan ulkomailta. Itse syön hyvällä omallatunnolla rehulla kasvatettua naudan paistia tai ulkofile pihviä.

Se rehupelto voisi hyvin olla kesannollakin, mutta rehuna se sentään tuottaa ruokaa. Jos pinta-alasta olet oikeasti huolissasi murehdi siitä sellua varten käytettävästä jättimääräisestä pinta-alasta.

Oikein hyvän pihvin saa, kun ostaa naudan takuumurean paistin ja leikkaa sen noin 2 cm siivuiksi. Siihen molemmin puolin kunnolla mustaapippuria ja merisuolaa. Pannu aivan kuumaksi ja paistaa noin neljä minuuttia puoleltaan. Sen kera tuoresalaatti sopii mielestäni parhaiten, esim. Kreikkalainen salaatti lautaselle pohjaksi, niin omatuntokin voi vähän paremmin. Sitruunaa kannattaa käyttää runsaasti kreikkalaisen salaatin kera ja merisuola kaikkeen.