Irtisanoutuminen Hurtigin kaltoinkohtelusta

Kommentoitu viesti

Likainen ja sumea peili

#94 Missä metsän puut?

01.05.2012 21:56

Adressin ensimmäinen allekirjoittaja toteaa Kotimaa24 sivuilla Hurtigia käsittelevässä viestiketjussa, että yhteisömme on Hurtigin lynkannut.

Kyseisellä kommentilla vedetään kollektiivisesti mukaan kaikki vl-yhteisön jäsenet. Sitten tälla adressilla ollaan irtisanoutumassa tästä toiminnasta. Hieman ihmettelen koko tätä ajatusrakennetta. En ole omassa lähipiirissä tuttujen ja puolituttujen vl-ihmisten seasta vielä löytänyt ketään, joka olisi ollut vähättelemässä esim. Hurtigin esiinnostamia asioita, vaan kaikkialla on asiaan suhtauduttu vakavasti ja totuuteen pyrkivästi. Enemmän tämä omaan mieleeni haiskahtaa henkilökemioiden törmäykseltä, jossa syylliseksi on nostettu valtavan laaja yhteisö, joilla ei ole hajuakaan siitä mistä heitä syytetään. Tässäkään ketjussa ei mitään konkretiaa ole löydettävissä.

Enemmän minua huolestuttaa sellainen henki, joka tuntuu vaativan jokaisesta historiallisesta tai nykyisestä epäkohdasta jonkun ns. johtoportaan päätä vadille. Ikään kuin he olisivat tietoisia jokaisesta "tippuneesta hiuksesta" lestadiolaisyhteisössä. Tähän liittyy myös joillakin tahoilla selkeää kaunaisuutta koko liikettä kohtaan, joka ilmenee jatkuvana negatiivisena palautteena ilman haluakaan ymmärtää mitään lestadiolaisuuteen liittyvää.

Toisen ymmärtämisen mahdollisuus on hukassa (se voi olla joskus molemminpuolista, mutta ei oikein), armo ja anteeksiantaminen hukkuu syyllistämisen alle. Siinä vaiheessa, kun kannanotoissa ei löydy kuin yksi syyllinen on aika katsoa peiliin.

Vastaukset


Vieras

#96 Re: Missä metsän puut?

2012-05-01 22:37:17

#94: Likainen ja sumea peili - Missä metsän puut?

Erittäin hyvä kirjoitus!

Itsekään en tiedä yhtään vl-ihmistä laajasta tuttavapiiristäni, joka Hurtigin esillenostamia asioita olisi vähätellyt. Enkä ole sellaista huomannut Srk:n julki tuomissa lausunnoissakaan.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

2012-05-01 22:47:33


Olli

#101 Re: Missä metsän puut?

2012-05-01 23:12:22

#94: Likainen ja sumea peili - Missä metsän puut?

Olen seurannut Timo Ahon kirjoituksia K24 sivustolla. Raittiita ja rehellisiä kommentteja. Niin oli tämäkin kommentti Johannaan liittyen. Yhteisö syyllistyy myös vaikenemalla samaan kuin ne kaltoinkohtelijat koska Johanna on tämän julkisesti tuonut tietoomme, meidän on tehtävä jotain sen eteen että näin ei saa toimia. Tämä adressi on hieno mahdollisuus tuoda esille niitä ääniä väärää kohtelua vastaan. Koska tämä taho joka näin on toiminut ei sitä julkisesti ole myöntänyt niin emmehän me voi puuttua sen tahon toimiin ja neuvoa heitä pois vääryyden tieltä. Tässä puolustetaan vain lähimmäisen rakastamista jota Jeesus niin painavasti opettaa Raamatussakin.