Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Kommentoitu viesti


Vieras

#587 Re:

06.06.2012 13:05

#586: -  

 Videossa, joka tähän addressiin oli liitetty, Juri kertoi, että alakoulun opetussuunnitelema vastaa lukion oppimäärää, jos nyt oikein ymmärsin. En  voi kuin kysyä, että miksi ihmeessä????? Varmaan juuri siksi joitakin on "savustettu" ulos, kun opettajan liian suuren tavoitteet ei kohtaa sitä tasoa, joka osalla musiikkiluokkien oppilaista on. Toivottavasti näin ei tehdä enää koskaan tulevaisuudessa!!!! Jos nuo savustamiset pitävät paikkansa niin ainakin mun karvat on nyt niin pystyssä, että ei koskaan. Kai jokaisella on oikeus opiskella musiikkia jos  haluaa, ainakin pitäisi olla. Voin vaan kuvitella miltä lapsesta ja vanhemmista tuntuu, jos joku on "taidottomana" ohjattu pois musiikkiluokalta.

Vastaukset

Musiikkiluokkalaisen isä

#590 Re: Re:

2012-06-06 13:56:08

#587: - Re:

Lähetin tyttäreni pääsykokeeseen ja hän ei tainnut ensimmäisellä kerralla tulla hyväksytyksi.  Seuraavana vuonna hänet hyväksyttiin.  Tiesin aivan tarkkaan mitä tein ja lähetin tyttäreni varta vaseten musiikkiluokalle sillä tiedolla, että se on normaalikoulua vaativampi musiikinopiskelun suhteen.  Tottakai sieltä voi joutua pois jos ei ole ahkera ja lahjakas.  Se on itsestäänselvyys.  Toki se harmittaisi jos hän ei olisi siellä pärjännyt mutta se oli tietoinen valinta.

Nyt jälkeenpäin voin olla ylpeä isä, että tyttäreni läpäisi paljon vaativamman opetussuunnitelman kuin jossain toisaalla.

Videon saatetekstissä Juri kertoo " Han halusi vain puolustautua tai pelastaa oppiailleen mita kulloinkin pelastettavissa oli."

Tuosta voi päätellä, että kinaa on ollut mutta ihan asiasta.  Opetussuunnitelmaa oli kehuttu joten siltä taholta ei ollut odotettavissa moitteita.  Ainoat moitteet näyttävät tulleen Silloiselta rehtorilta (tämän päättelen siitä, että hän on ainoa jolla on siihen valtaa) joka oli jo aiemmin luultavasti itse ajautunut tilanteeseen jossa hän joutui lähtemään suuremmasta koulusta hakeakseen pienemmän koulun vapautunutta rehtorin paikkaa.   Kina näyttää alkaneen samalla hetkellä kun hän tuli Jurin rehtoriksi.  Epäilen, että tämä on vanhan toistoa ja sopeutumaton rehtori saattaa olla ongelman avain.