VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Kommentoitu viesti


Vieras

#4071

09.06.2012 16:05

kuka määrittelle mikä on häirikkö? Taitaa olla kaikki minä mukaan lukien tänne kirjoittelijat.Eläimet elää heille tyypillistä elämäntapaa.

Vastaukset


Vieras

#4072 Re:

2012-06-09 16:46:36

#4071: -  

Siinäpä se onkin, suden tyypilliseen elämäntapaan kuuluu ihmispelko (luonnonlaki: jos et pelkää vihollistasi, sinulle käy köpelösti), ja jos tämä ihmispelko on kadonnut, niin silloin voidaan puhua häirikköeläimestä, oli se sitten karhu, hirvi tai vaikka susikin.

Mistä alkaen on tullut voimaan käsitys, että suden tyypilliseen elämään ei kuulu pelätä ihmistä?  Tämän pitäisi olla selvää, että jos susilaumat eivät pelkää ihmistä, niin tilanne on todella pahasti pielessä, ja luonnossa olevilla ihmisillä on silloin välitön hengenvaara, koska kylläinen susi makoilee paikoillaan päiväkausia ja sitten kun se lähtee liikkeelle,  susilauma pyrkii vain saalistamaan ja  tappamaan itselleen uutta evästä.  Ei susi liikuskele ympäriinsä ajan kulukseen (eläimeltä puuttuu aikakäsitys!) eikä huvikseen (koska silloin kuluu energiaa hukkaan ja tämä on vastoin tarkoituksenmukaisen käyttäytymisen mallia!).

Onkohan tämä liian yksinkertainen asia tajuttavaksi luonnosta vieraantuneelle ihmiselle?  Metsästämällä häirikkösudet pois jää jäljelle ihmispelkoinen osa populaatiosta ja laji säilyy luonnossa siinä ekolokerossa, johon se kuuluu ja johon luonto on sen tarkoittanut.