KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Kommentoitu viesti

Hanna
Vieras

#116 Villikissat

08.12.2010 19:38

Kylläpä on erikoinen tilanne että villiintyneitä ei saa ottaa talteen ja hoitaa, pitää ihan läänin eläinlääkäriltä kysyä.

Jos siihen on maanhaltijan tai omistajan suostumus = ei itse halua/omistaja kissoja, saatte ihan mielin määrin hoitaa kissat pois.

Haluaisin kyllä tietää miksi läänin ell. on sanonut toista, vai onko kysessä jonkun omistamat "navettakissat"? Varastaahan ei toki saa.

Ja mitä tulee löytöeläimiin, KKY nimenomaan EI SAA ottaa niitä, koska sopimus kunnan kanssa on tehty ja siinä määrätty taho johon löytöeläiemt kuuluu.

Ja se, että KKY ilmoittaa löytöeläimistä löytölään, en saanut vastausta kenelle ne ilmotetaan ja miten? Ja kuka sen yhdistyksessä hoitaa sen ilmoittelun?
Läänin eläinlääkäri on (toivottavasti) tarkoittanut, että myös muut tahot voiavt sijoituksessa auttaa, mutta kaikista tulee ilmoittaa sen kunnan löytölään ja tehdä yhteistyötä löytölän kanssa.

Vuosia KKY on kertonyt ottavansa/ ilmoittavansa löytöeläimet, mutta kenelle ja mihin, on kysymys?

Vastaukset

kissarakas
Vieras

#132 Re: Villikissat

2010-12-08 21:39:35

#116: Hanna - Villikissat 

 Hyvä Hanna, tässä sinulle vastaus. Niiltä hallituksen jäseneltä sitä et tule saamaan, jotka täällä puolustelevat hallituksen päätöksiä, ei heiltä saa muitakaan vastauksia, paitsi sydänystävilleen.

Kun kissa otetaan kiinni ja toimitetaan KKY:lle sieltä lähtee automaattisesti ( tai ainakin pitäisi) tieto, kissan löytöpaikan mukaa , päikalliseen  löytöeläinhoitolaan. KKY:ssä Ilmoituksen tekee ihminen, joka hoitaa kadonneet-löytyneet sivustoja.

Jos kissan ottaa kiinni yksityinen ihminen ja haluaa itse sitä hoitaa sen vaaditun 15 vrk, ilmoitetaan kiinni otetusta kissasta, sen paikkakunnan Löytöeläinhoitolaan, josta kissa kiinni saatiin.Tiedot saa ainakin kuntien sivustoilta tai puhelin luettelosta.

En myöskään ymmärrä miksi KKY ei saisi ottaa villiintyneitä kissoja. Niitähän saa ottaa jokainen joka saa luvan niiden omistajilta. Nämä koskee tietysti niitä kissalaumoja, niillä on aina omistaja. Kissalaumat eivät pysy hengissä ilman ihmisen apua. Ja jos niitä joku alkaa ruokkia, ne ovat sen ihmisen omaisuutta.

Ei tarvita mitään läänineläinlääkärin lupaa, ottaa kiinni kissalaumoja, se pitää kysyä omistajalta.   Se pitäisi olla itsestäänkin selvää jokaiselle täysjärkiselle ihmiselle.  Ainoastaan sellainen yksinkulkeva kissa joka elää vain saalistamallaan ravinnolla ,kuuluu metsästyslain piiriin. Ne on lähes aina vietävä nukutettavaksi.

Jos haluat muita vastauksia kysy vaan. kyllä vastataan.