Seis Raahen kultakaivos

Kommentoitu viesti

Ei valehdella ministerin suulla, faktat tässä

#83 Re: Re: Re: laske lisää

21.06.2012 08:10

#82: 99,5% - Re: Re: laske lisää

 

"Ympäristöministeri Ville Niinistö antoi siunauksensa tuolle vastaehdotukselle , katso Raahen Seutu-lehti 20.6.2012."


 

Raahenseutu on ilmeisesti tulkinnut vastausta väärin ja hieman epäonnisesti leikellyt siitä osia. Vastauksen alkuosassa käydään pitkästi läpi viranomaispäätökset perusteluineen ottamatta kantaa, niiden sisältöön.
Sitten kerrotaan, että asia on edelleen viranomaiskäsittelyssä. Lainsäädännön tulkinnasta tulee uusia ohjeita ja uutta haastavaa lainsäädäntöä on tulossa ensi vuonna, myös kysytyn parhaan saatavilla olevan vedenpuhdistusteknologian suhteen. Kaivokselle ja viranomaisille on siis tulossa lisää haasteita.
-kommentti: Niihin haasteisiin olisi kaivoksen varmastikin hyvä varautua ja hoitaa asiat heti kuntoon.

Katso alla vastauksen oleelliset osat siitä mitä tulee tapahtumaan. Jos kaivos aikoo toimia ensi vuonna, niin myös uusia lakeja ja ohjeita pitää noudattaa.

Eli varsinainen vastaus on seuraava:
"Yhtiö on määrätty pikaisiin toimenpiteisiin kaivosvesien varastointikapasiteetin lisäämiseksi kaivospiirin sisällä ja esittämään näitä toimenpiteitä koskeva suunnitelma viipymättä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselle. Ympäristönsuojelulain mukaisena lupaviranomaisena Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ja valvontaviranomaisena Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus käsittelevät siten molemmat parhaillaan Laivakankaan kaivosalueeseen liittyviä kysymyksiä.
Ympäristöministeriö asetti 30.11.2011 lainsäädäntöhankkeen, jonka tehtävänä on 31.12.2013 mennessä valmistella ympäristönsuojelulain ja -asetuksen sekä eräiden muiden asetusten uudistaminen. Uudistamistyössä huomioidaan hallitusohjelman ympäristönsuojelulain ja -asetuksen kokonaisuudistukselle asettamat tavoitteet sekä aiempi valmistelutyö. Ympäristönsuojelulain uudistus toteutetaan kahdessa vaiheessa siten, että teollisuuden päästöistä annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (2010/75/EU, teollisuuspäästödirektiivi) kansallista täytäntöönpanoa koskeva hallituksen esitys annetaan eduskunnalle viimeistään kevätistuntokaudella 2013. Teollisuuspäästödirektiivin uudet vaatimukset, kuten vaatimukset parhaan käyttökelpoisen tekniikan aikaisempaa tehokkaammasta ja yhdenmukaisemmasta soveltamisesta, merkitsevät haastetta hallinnolle, lupaviranomaisille ja toiminnanharjoittajille, ja on siten otettava asianmukaisesti huomioon uudistettavassa ympäristönsuojelulaissa.
Lisäksi ympäristöministeriö on käynnistänyt kaivosalan ympäristöongelmiin liittyen ohjeistusta ja lainsäädäntöä parantavia toimia. Ympäristönsuojelulain uudistuksen yhteydessä arvioidaan myös se, miten voidaan varmistaa riittävien ja pysyvien ympäristönsuojelullisten ratkaisujen tekeminen ennen toiminnan käynnistymistä.
Helsingissä 12 päivänä kesäkuuta 2012
Ympäristöministeri Ville Niinistö "

Vastaukset

P.S.

#84 Re: Re: Re: Re: laske lisää

2012-06-21 08:11:48