Kannabis lailliseksi

Kommentoitu viesti

Tuomas Santakallio
Vieras

#2688 Hampun eli Marijuanan tulisi olla laillista koska:

30.12.2010 01:55

Ihmisellä on perustuslaillinen koskemattomuuden suoja omaan vartaloonsa. Niinpä huumelainsäädäntö ei ole perustuslain hengen mukainen. Aikuisella ihmisellä tulee olla täysi vapaus päättää mitä hän itse nauttii niin lääketieteellisessä, kuin päihtymistarkoituksessa. Aikuiset ihmiset eivät ole epäkypsiä.

Kannabis on monikäyttöinen, satoisa viljelykasvi, jonka käytöllä ei olla lääketieteen piirissä havaittu yhtään haitallista terveysvaikutusta.

Kannabiskuitu on erittäin korkealaatuinen kankaiden, paperin ja rakennusmateriaalin raaka-aine.

Kannabiksen siemenet ovat monipuolista ravintoa, joka sisältää kaikki ihmisen tarvitsemat aminohapot. Siemenistä puristettava öljy on rasvahappokoostumukseltaan oliiviöljyyn verrattava terveystuote.

Kannabiksen kukasta saatavia uutteita käytetään tälläkin hetkellä monien sairauksien lääkitsemisessä.

Kannabis on viljelymaata ravitseva kasvi, joka päästää typpeä ympäristöön, ja ennaltaehkäisee eroosiota.

Kannabis on liian hyödyllinen kasvi Suomen talouden kannalta, ja sen kieltäminen kaventaa tuntuvasti kansalaisoikeuksia jo periaatteellisella tasolla.

Vastaukset

Lauri Ihalainenko
Vieras

#2705 Re: Hampun eli Marijuanan tulisi olla laillista koska:

2011-01-06 15:14:39

#2688: Tuomas Santakallio - Hampun eli Marijuanan tulisi olla laillista koska: 

joo.. joo.. ja vitut.

Oliohan tuossa paljon perusteluja.. asian ydin vaan vissiin hukkunut..?

Kannabis Sativa, kuituhamppu viljelykasvinahan ei ole koskaan ollutkaan kielletty, ei edes suomessa. Mutta jos sitä kasvattaa, niin kannattaa olla valmis todentamaan sen kasvatuksen tarkoitus.

Kannabiksen vaikutukset mm. kipulääkkeenä ovat kiistattomat ja tutkitut. Siinä suomalainen lääkelaitos on jäljessä maailman kehitystä.

"....jonka käytöllä ei olla lääketieteen piirissä havaittu yhtään haitallista terveysvaikutusta." Paitsi että on. Varmana pidetään nykyään, että Kannabis poltettuna on karsinogeeninä jopa 40 kertaa vahvempi kuin tupakka.

Toisaalla väitetään, että psykoosit yms. ei johdu kannabiksesta, siitäkin huolimatta että eräät psykoosityypit esiintyvät pääasiallisesti vain kannabiksen käyttäjillä.

Eli siis epäilys on, mutta sitovaa todistusaineistoa ei ole saatu. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö niitä vakavia terveydelle haitallisia vaikutuksia olisi. päin vastoin, kaikki viittaa siihen, että niitä on.

 

Mitä tulee perustuslakiin, niin Suomalaisena erikoisuutena voidaan perustuslain säätämisjärjestyksessä säätää myös sellaisia lakeja, jotka eivät muuta perustuslain sanamuotoa, mutta merkitsevät poikkeamista jostakin perustuslain säännöksestä. Että luetaampa laki kokonaan, eikä kuten piru raamattua..

 

" Kannabis on viljelymaata ravitseva kasvi, joka päästää typpeä ympäristöön, ja ennaltaehkäisee eroosiota."

Niin tekee muuten Perunakin.. Lisää perunanviljelijöitä siis maahamme.. Muuten ihan hyvä kommentti näin kuolevan suomalaisen maatalouden aikoina..