Eroa, maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila

Kommentoitu viesti

Maatalouslomittaja
Vieras

#23 Sirkan lääke

09.01.2011 01:28

Anttilan korjaus asioihin oli 250 000 euron määräraha mainosfirmoille, kohentamaan lihantuotannon imangoa.
Tämäkin raha olis auttanut enemmän terveydenhuollossa. Olis saatu edes jotain apua "masentuneille" viljelijöille.
Sillä ei sellaisen ihmisen asiat voi olla pääkopassa kunnossa, kun hoitaa eläimiä puutteellisesti huonoissa olosuhteissa ja samaan aikaan valittaa tuotannon kannattamattomuutta.
Tappiothan loppuis kun lopettais eläinten pidon. Ja kuolleet ja sairaat eläimet ei ainakaan tuotannosta kannattavaa tee.
Valitettavasti monet viljelijät jotka ovat saaneet tilan perintönä, eivät aina tajua missä mennään, vaan jatkavat touhuaan niin pitkään kun perintöomaisuus riittää.

Ulkopuolisten esim. eläinlääkäri, EU tarkastaja, maatalouslomittaja, teuraiden noutaja, naapurinkin pitäis pystyä puuttumaan asioihin. Ja voida ilmoittaa epäkohdista eteenpäin.
Järjestelmän pitäisi sitten myös ohjata ihminen saamaan apua. Ja katsoa sitten kykeneekö tämä enää eläinten hoitoon.
Tarvittais yhteiskunnan puolelta rohkeutta ja työkaluja puuttua näiden "yrittäjien" asioihin .
Valitettavasti Suomessa ei oli toimivaa systeemiä millä näihin asioihin päästäis kunnolla puuttumaan.
Anttila ei taas ymmärrä tällaista ongelmaa olevankaan.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#25 Re: Sirkan lääke

2011-02-01 23:04:46

#23: Maatalouslomittaja - Sirkan lääke 

Eläinaktivistien pitäisi kunnioittaa eläimiä, eikä mennä niitä häiritsemään yöllä.  Filminpätkässä oli sikojen säikähtäneitä katseita, kun vieras/vieraat tulivat ilman tuttua hoitajaa sikalaan.  Täytyy sanoa, että nykynuoret ovat täysin vieraantuneet luonnosta.  Filmissä oli paljon aivan normaalia kuvattu järkyttäväksi.

Tottakai eläimiäkin sairastuu ja tuskinpa kuvaajat tiesivät, oliko sairasta eläintä hoidettu vai ei.  Sekin asia olisi heti selvinnyt, jos hoitaja olisi ollut paikalla. Tottakai tilat ovat yöllä likaisempia kuin päivällä sikojen tehdessä jätöksiä.  Eläinten syntymiset ja kuolemiset ovat luonnollisia asioita  ja nämäkin asiat olisivat selvinneet kuvaajille, jos omistaja olisi ollut mukana. 

Minuun ei kuvat vaikuttaneet siten, että olisin vähentänyt lihan syöntiä.  Toisekseen minusta se on eläinrääkkäystä, jos vasta puolen vuoden päästä ottaa asian puheeksi -siis ilmoittaa oletetun eläinrääkkäystilan. 

Tapahtui ulkomaillakin niin, että aktivistien ilmoittamalla tilalla kävi ensin kunnaneläinlääkäri ja seuraavana päivänä läänineläinlääkäri tarkistamassa.  Toisen mielestä kuivikkeita oli käytetty liian vähän ja toisen mielestä liian paljon.