Oulun Yliopiston sekä Arkkitehtiosaston säilyttävä keskustassa

Kommentoitu viesti

Totuus

#16 Vähän järkeä peliin

17.10.2012 04:16

Koko arkkitehtien keskusta-sijoitus on ollut aivan käsittämättömän idioottimainen idea kokoajan. Se on sekä eristänyt arkkitehdit OTY:sta ja muista opiskelijoista sekä kaiken lisäksi estänyt erittäin laadukkaiden kokoustilojen käytön.

Ehdottomasti kaikki arkkarit linnanmaalle ASAP, sinne missä muutkin opiskelijat ovat. Kaikki "viimeinenkin linkki kaupunkilaisiin katoaa" -argumentit ovat käsittämätöntä humanistista p*skanjauhantaa ilman mitään todellisuuden perää. Jos ja kun muutto tapahtuu niin niin yliopiston suhde kaikkiin muihin pysyy täysin samana, mutta myös arkkitehdit saavat tilaisuuden poikkitieteellistyä.

Vastaukset


Anonyymi

#19 Re: Vähän järkeä peliin

2012-10-17 12:53:26

#16: Totuus - Vähän järkeä peliin

Selventäisitkö mitä tarkoitat "erittäin laadukkailla kokoustiloilla"?

Lafkan elämää vierestä seuranneena

#24 Re: Vähän järkeä peliin

2012-10-17 14:21:48

#16: Totuus - Vähän järkeä peliin

Tällä hetkellä keskusta kampuksella on käytössä 4 luentosalia videotykkeineen ja projektikameroineen minkä ansioista salit on nykyajan tasolla. Kaksi tiloista sijaitsee "uudella puolella"  ja ovat erittäin hyvässä kunnossa n. 10 vuoden käytönkin jälkeen. Lisäksi ne voidaan yhdistää yhdeksi isoksi saliksi suurempia luento ryhmiä varten. "Vanhan puolen" tilat vaativat pinta remonttia mutta eivät silti mene tietääkseni alle linnanmaan huonoimmassa kunnossa olevien tilojen. Lähi etäisyydellä on käytettävissä tarvittaessa esimerkiksi seminaareihin vielä mm. Valveen iso sali. Neljällä vuosi kurssilla on lisäksi omat salitilat lähiopetus käytössä että en nyt aivan havaitse mihin tarvittaisiin parempia kokoustiloja.

On tosi että välimatkalla linnanmaalle on vaikutusta arkkarien esiintymiseen opiskelija tapahtumissa mutta niin on myös opiskelun vatimilla työtunneilla. Aina ei edes lähelläkään oleviin tapahtumiin tee enää mieli lähteä viikonmittaisen aamusta iltaan työskentelyn päälle vaan mielummin jää kotia makaan sohvan pohjalle ja katsomaan hyvää elokuvaa. Toisekseen välimatkaan argumenttista häviää vähän pohjaa kun verrataan että Keskusta-Linnanmaa välimatka on ongelma samaan aikaan kun kuitenkin ollaan onnistuttu luomaan toimivaa yhteistyö Tampereen ja Helsingin arkkareiden välille Oulusta käsin. Koululta päin katsottuna jopa lääkisläisiin tuntuu olevan paremmat välit kuin itse Linnanmaalle eivätkä hekään samoissa tiloissa arkkarien kanssa työskentele. Kenties syy ei olekkaan itse tiloissa vaan ylipäätänsä MOLEMMIN puolisessa halukkuudessa tehdä yhteistyötä. Tällä tavalla muotoilemasi moite humanistisuutta kohtaan, millä nyt sattuu olemaan merkitystä suunnitellessa ihmisille elin ympäristöjä, ei nyt ainakaan viittaa suoraan suureen vapaaehtoiseen haluun yhteistyöhön edes pienemmällä välimatkalla. On tosi että väli matka vaatii työtä mutta ei se nyky yhteiskunnan nopeassa kommunikaatiossa pitäisi ongelma olla. Pystytään lapin lukioissakin opettamaan  ylitse kuntarajojen  etä opetuksena mm. kieliä miksei Oulun sisällä video tunteina rakennusfysiikkaa tai Opiskelija hyvinvointi luentoja?

Ennen kaikkea arkkareiden eduista puhuttaessa en ajaisi opiskelija yhteistyötä ohitse toimivan koulun yli. On tosi että paljon enemmän voisi yhteistyötä olla mutta on loppupeleissä enemmän opiskelijoiden etu että heillä on tiivis ja toimiva yhteistyö toistensa kanssa ja tämä on ainan ollut keskustassa erillään sijainneen ossaston etuja. Oulun Lafka on nimen omaan tunnettu tuosta sisäisestä hengestään. Pari koulujen yhdistys muuttoa kokeneena voin todeta ettei moinen henki hyvistä yrityksistään huolimatta ruukaa säilyä isompien kokonaisuuksien sisällä. Itse pelkään tuollaisen muuteksen tapahtumisen vievan opiskelijoilta heidän tarvitsemansa ison henkisen tuen. Kuitenkin tosi asia on että ellei opiskelijan työ suju koulun yleisten käytäntöjen suhteen ei opiskelija elämällekään paljoa enää aikaa jää kansliasta toiseen juoksentelun jäljiltä.