Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Kommentoitu viesti

Juha Buska
Vieras

#539 odotamme Ilkka ja muut päättäjät...

13.01.2011 18:35

#34

 

Ilkalle lähti sähköposti!

Vastaukset

Vieras
Vieras

#540 Re: odotamme Ilkka...

2011-01-13 18:54:35

#539: Juha Buska - odotamme Ilkka... 

 Eipä taida Ilkka-pojalla resurssit riittää... Eiköhän hänkin toimi käskyläisenä kunnallispoltiikassa,kuten moni muukin. Taitaa jäädä puheiden tasolle ja toimintaa ei kuulu.

Kuka näitä velikultia oikein valvoo?

 

Utelias
Vieras

#542 Re: odotamme Ilkka ja muut päättäjät...

2011-01-13 19:48:37

#539: Juha Buska - odotamme Ilkka ja muut päättäjät...

Kerro ihmeessä meillekin,jos saat vastauksen. Oletko saanut lähettämiisi sähköposteihin vastauksia muilta kunnallispoliitikoilta tai virkamiehiltä? Vai ovatko jättäneet vastaamatta?

jänishousu
Vieras

#550 Re: odotamme Ilkka ja muut päättäjät...

2011-01-14 11:52:16

#539: Juha Buska - odotamme Ilkka ja muut päättäjät... 

Jos Ilkka tai joku muu päättäjä lähtee asiaa ajamaan, niin täydentäkää hänelle sopimusrikkomuslistaan yksityiskohtaisemmat tiedot ylipitkistä vuoroista (myös mahdollisista uusista) - onko oltu varalla vai ykköslähdössä. Voisi tietysti olla hyvä selvittää myös se, onko laillista olla varalla yöt, töissä päivät ja ajaa öisin jatkuvasti keikkaa. En tiedä onko tämä sitten enää teidän tehtävä, mutta eipä se ole tämä valvontakaan:) Ja hyvä olisi tietysti kertoa myös mitä varalla olo oikeasti tarkoittaa - muuta kuin sitä kuuluisaa kaupassa käyntiä ;)

Paikallistuntemuskohtaan olisi hyvä lisätä, että työntekijät ovat paitsi muualta tulleita, eivät kaikki edelleenkään asu "lähialueella", vaan käyvät täällä keikkahommissa (sikäli kun Matin mainitseman lennättämisen ymmärsin oikein). Paikallistuntemus ei tällä pelillä kartu kovin nopeasti. Lisäksi voisi kertoa, mitä uusien työntekijöiden hausta seuraa, kun testauksessa on 6 kk siirtymäaika.

Tason laskun saisi kertoa yksityiskohtaisemmin. Yritin esimerkiksi lukea Juhan laittamaa Sosiaali- ja terveysministeriön ohjetta, mutta asia ei siitä maallikolle avaudu. Eli mitä rikotaan ja miten. Ja liuotushoidosta ja mahdollisista muista tason laskuista olisi hyvä kertoa, mikä oli tilanne 2010 ja mikä se on nyt ja mitä tästä seuraa.

Sen lisäksi suosittelen, että luette sopimuksen jokaisen rivin vielä kerran ja käännätte jokaisen kiven.

Ja lopuksi teinä muistuttaisin päättäjiä Pohjolan Sanomissa olleista Kustaa Pihan sanomisista ja vertaisin niitä siihen, miten homma alkoi. Esimerkiksi näin:

"Kaikki on kunnossa, joten ei tarvitse pelätä. Tarvittavat henkilöt on rekrytoitu ja työ kiinnosti laajasti."

Jos tarvittavat on rekrytoitu, niin miksi jo nyt haetaan neljää uutta? Oliko oikeasti kuitenkin päteviä hakijoita niin vähän, että otettiin runsaasti keikkatyöntekijöitä lainaan etelästä. Kun uudet palkataan nyt toiminnan jo alettua, voidaan henkilöiden testausta viivyttää 6 kk.

"Kaikilla uusilla työntekijöillä on kokemusta ambulanssista ja asianmukainen koulutus."

Miksi ensimmäisessä työvuorossa oli henkilö, jonka ammattipätevyyttä ei ilmoitettu asianmukaisesti ja joka ilmeisesti oli epäpätevä.

"Rekrytoidut ovat kotoisin Tornion lähialueelta."

Torniossa toimivista sairaankuljettajista suurin osa on ulkopaikkakuntalaisia mm. Heinolasta, Kotkasta, Jyväskylästä, Ivalosta, Rovaniemeltä, Kuusamosta, Kempeleestä jne.

"Hakemuksia tuli niin paljon että piti tehdä harkintaa ketä otetaan ja ketä ei."

Miksi sitten palkattiin epäpätevä ja miksi palkattiin pääasiassa ulkopaikkakuntalaisia, joilla ei ole sopimuksen vaatimaa paikallistuntemusta?

--- Lisätäänpä jälkikäteen vielä lainaus marraskuisesta Lounais-Lapissa olleesta Pihan haastattelusta ---

"Ei tarvitse olla missään tapauksessa huolissaan. Meillä on kokemusta uusien toimipisteiden avaamisesta ja kaikesta mitä siihen liittyy. Valmistelutyö on aloitettu nytkin hyvissä ajoin, joten kaikki varmasti sujuu suunnitellun mukaisesti. Piha tähdentää, että lääkärijohtoisella isolla yhtiöllä on paremmat voimavarat suunnittelun lisäksi varsinaiseen toimintaan. Edut näkyvät alkaen hankinnoista toiminnan jatkuvaan kehittämiseen. Ja kun yhtiössä on väkeä paljon, toimintavarmuus on kohdallaan."

Sujuivatko rekrytoinnit suunitellun mukaisesti ja onnistuivatko autojen hankinnat odotetusti?