Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara

Kommentoitu viesti

Marko Kumpulainen, Iisalmi

#427 Mökkiläisten puolesta

09.11.2012 08:15

Talvivaara perustettiin lähelle satoja kesämökkejä. Mökit on tavallisten lapisperheiden, eläkeläisten ja duunareitten kesäviettopaikkoja, missä on oikeus ollut ennen kalastaa, marjastaa ja metsästää. Lapset ovat saaneet uida vapaasti järvessä ja vettä on voinut käyttää vaikka löylyvetenä tai jopa kahvivetenä. Nyt kuitenkin muutaman vuoden sisällä on jatkuvasti tullut negatiivista uutisointia Talvivaarasta. Kukaan ei pysty sanomaan onko tämä enää turvallista. Minusta on väärin että joillakin ahneilla ihmisillä on oikeus pilata meidän perheeltä tämä nautinto? Minusta on myös surullista, että Talvivaara on noin leväperäisesti hoitanut asiansa ja monet Talvivaaran työntekijät joutuvat turhan syyttelyn kohteeksi. Minusta vastuussa on ylin johto sekä sen aikaiset päättäjät jotka ovat junailleet tämän kaiken. Sekä nykyinen johto, että ei heti vuodon ilmettyä ryhtynyt massiivisiin toimiin, vaan yritti salata vuodon suuruuden valtaväestöltä. Toivon että joku oikeasti informoisi mökkiläisiä Sotkamon, Oulunjärven sekä Savon puolella, että missä mennään.

Vastaukset

Pirjetta Kesseli

#428 Re: Mökkiläisten puolesta

2012-11-09 08:33:33

#427: Marko Kumpulainen, Iisalmi - Mökkiläisten puolesta

Paikallisten asukkaiden, mökkilaisten, lasten, retkelijöiden puolesta on jo pitkään huolehtinut Suomen Luonto, jolla on huippubiologeja ja asiantuntemus sekä välineistö tehdä mittauksia Kainuun vesistöistä. Mittauksia on tehty. Ennen tätä lopullista murtumaa oli selvää, että vain SL sekä ehkä ymp.järjestö Greenpeace olivat tavallisen kansalaisen puolella. Talvivaarassahan vain naureskeltiin, kun kehitysvammaiset lapset saivat kutinaoireita uituaan Kivijärvessä virkistyslomallaan. Ei ihme, että kutisi - nikkeli on allergisoiva myrkky, joka suurina annoksina myös tappaa.

Kanava, joka on kertonut jo pitkään totuuden, jos vain kaikki olisivat kuunnelleet:
http://suomenluonto.blogit.fi/tag/talvivaara/


Suomen Luonnon vesi- ja mikrobibiologit tekevät mittauksia Kivijärvellä:
http://www.youtube.com/watch?v=nl0e2OV3BSw

Tämä on sitä demokratiaa - kansalaisjärjestöt, erilaiset vapaaehtoiset toimijat.. poliitikkoja ja virkamiehiä tulee valvoa, he ovat kuin pahaiset kakarat . Katsokaa nyt tuota Häkämiehen naamaa, jätkä lähtee pian Elinkeinoelämän keskusliiton johtoon. Miten ministeri saakaan suoraan hypätä bisneskuvioihin - ja mitä tärkeitä tietoja hän vie mukanaan sinne ?

Ai niin, hyppäsiväthän ne Talvivaaran rakentajatkin ELY:n johtoon.

Että niin ne asiat hoituu, kuka uskoo noita ?

 

penali

#438 Re: Mökkiläisten puolesta

2012-11-09 09:58:53

#427: Marko Kumpulainen, Iisalmi - Mökkiläisten puolesta

Nyt sitten ministeri Niinistö sanoo että käykää oikeutta, maksaako hän näiden ihmisten oikeudenkäyntikulut suurteollisuuden lakimiehiä vastaan. Jos hän näkee tässä oikeudenkäyntin olevan tie oikeuteen, niin miksi ministeriö ei hae talvivaaraa oikeuteen ja pyydä poliisia tutkimaan asiaa. Hävetköön ministeri ja ministeriö, kun itse ei ole pystyvä toimenpiteisiin, niin menee kansalaisten selän taakse.