IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

vastaus on Canada

#1856 Re: Re: Muuten tuosta turpeen työllistävyydestä pikku pointti - niinpä niin "HS"!

21.11.2012 18:02

#1852: HS - Re: Muuten tuosta turpeen työllistävyydestä pikku pointti

Harrastetaan nyt turveväen logiikkaa vähän täältäkin. Polttoturvetta saatiin tänä vuonna kasaan vain puolet tavoitteesta, eli turpeen poltto vähenee ja ne kaikki "turvetyöpaikat" (12 200htv) joudutaan työllistämään muiden polttoaineiden brännäämisellä, kun turve ei piisaa. Siis noin 50 %.n vähennys "turvetyöpaikkoihin". Turveväkihän perinteisesti laskee, että jos jossakin voimalalassa satutaan jossakin vaiheessa osan vuotta polttamaan turvetta, niin ne ovat sitten kokonaisuudessaan "turvetyöpaikkoja" ja sisältyvät lukuun 12 200, vaikka pääosa vuotta poltettaisiin puuta, afrikkalaista apinapähkinänkuorimoskaa, kivihiiltä yms. Tätähän turveteollisuus kuuluttaa liki viikottain, että voi voi kun turvetta ei riitä ympäristölupaviranomaisten "pahantahtoisuuden" takia.

Sehän on sitten niin, jotta kun turvetta ei "turvetyöpaikkoihin" ole, niin yllättävästi "turvetyöpaikkojen" määrä ikäänkuin laskee; turvepulassa siis reilut 6000 htv. Yllättävästi "turvetyöpaikkoja" onkin enää puolet 12 200:sta. Ja tämä pitää aivan satavarmasti yhtä hyvin paikkansa kuin turveväen laskelmat. Arpokaa nyt sitten oikea turpeen työllistävyys. Jokin järki siihen turpeen työllistävyyteenkin arvoisa turveklaani. 12 200 on mennen vuoden turveliejua, eikä voi mitään. Päivittäkää tietojanne ja päivitelkää, ja kyllähän te päivittelettekin vapotiedotteita hokemalla. Mutta huumoriahan tarvitaan elämässä.

 

 

Vastaukset


Vieras

#1857 Re: Re: Re: Muuten tuosta turpeen työllistävyydestä pikku pointti - niinpä niin "HS"!

2012-11-21 20:42:00

#1856: vastaus on Canada - Re: Re: Muuten tuosta turpeen työllistävyydestä pikku pointti - niinpä niin "HS"!

Canadan logiikalla laskettuna: kun tuotetaan 50% yli tavoitteen (sellaistakin on tapahtunut) niin työllistävyys onkin 18 000 henkilötyövuotta. Eiköhän ole kyse keskimääräisistä laskelmista?