IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

vastaus on Canada

#1886 Re: Kyllä turvepula lähtee Viron ja Ruotsin avulla!

25.11.2012 16:40

#1883: Hallmark -

Sen sijaan, että Yli-Kyyny arvioisi luonnonolojen huomioimista Vapon ratkaisuissa, hän yhä näyttää syyttävän kotikutoisista turveongelmistaan "hidasta ympäristölupamenettelyä". Vapo on hidas mutta kankea, kuin ajovaloton turvelaiva ja todellisuuden tunnustaminen samanlaista. Oheisessa Yle-uutisessakin TY-K muistaa kestomantransa: "Yli-Kyynyn mukaan turpeen sääriskit olisivat huomattavasti pienemmät, jos uusia alueita olisi tarpeeksi." Ne halvatun lupaviranomaiset ja viherpiipertäjät.... Ovat vastuussa sääriskeistäkin, ryökäleet!

Mutta onpa Vapolla ratkaisukin turvepulaansa: "Yhtiö siirtää liiketoimintansa painopistettä ulkomaantoiminnoista kotimaahan sekä lähialueille Ruotsiin ja Viroon." Siis Suomen "lähialueethan" ovat ihan kuin Suomi itse (eivät siis "ulkomaita"), ja sieltä tuleva turve voidaan siksi luokitella "täysin kotimaiseksi" polttoaineeksi. Ja ne Baltian ja Ruotsin turvetyöpaikat voidaan yhtä lailla merkitä kotimaisiksi turvetyöpaikoiksi siihen 12 200:aan jota täälläkin turvehemmot uupumatta hoeskelevat.

Näitä ei voi olla ajattelematta, kun lukee kestouutisia turvepulasta, kuten:

http://yle.fi/uutiset/turvetuska_kiristaa_vapon_kuvetta/6370911

"Turvepula" on sana joka ajaa tärkeämpienkin uutisaiheiden ohi suomalaisessa mediassa ja jokseenkin jokainen toimittaja toistelee uutisoinnissaan vain(!) ja ainoastaan(!) turveteollisuuden syöttämiä lauseita. Todetkaa itse googlaamalla turvepula. Kyllä lähtee nääs! Ne ovat niitä turvehemmojen "dokumentteja". ;D

Vastaukset

Turvemaamies

#1888 Re: Re: Kyllä turvepula lähtee Viron ja Ruotsin avulla!

2012-11-25 21:26:02

#1886: vastaus on Canada - Re: Kyllä turvepula lähtee Viron ja Ruotsin avulla!

Energian tarve ei näytä vähenevän. Eli turvetta, kivihiiltä tms tuodaan ulkomailta Suomeen jos täällä ei tuoteta. Mistä vihreät löytävät rahat niiden maksuun ja turvetyöttömien elättämiseen? Turpeesta valtion saama haittavero jää myös saamatta.

Mieluusti me kotona makaamme jos joku maksaa ;D