IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Metsänhoitaja
Vieras

#366 Pekka Hipille

22.01.2011 16:12

"Metsänhoitaja väittää myös kuten turveteollisuuskin ,että turvevaramme kasvavat enemmän kuin niitä käytetään.Tämäkään ei pidä paikkaansa." kirjoitti Pekka Hippi. Ja lisäksi hän totesi että: " Luonnon soiden turpeenkasvu ei pysty korvaamaan metsäojitettujen soiden ja turveteollisuuden aiheuttamaa vajetta".

Nyt kysynkin että millä tavalla turvetuottajat ovat vastuussa siitä, että soita on ojitettu monet vuosikymmenet metsätalouskäyttöön? Tästä vähenemästä on mielestäni reilua syyttää sen aiheuttajaa eli juuri tuota kyseistä metsäteollisuutta ja yksityisiä ym. metsänomistajia jotka ovat halunneet parantaa metsiensä kasvua ja ojittaa ne. Aika kummalliselta vaikuttaa ajatus että myös näistä ojituksista syytetään turvetuottajia.

Metsitykseen on Suomen noin 10 miljoonasta hehtaarista ojittu 4.76 miljoonaa hehtaaria ja turvetuotantoon vain 0,06 miljoonaa hehtaaria. Ihan vaan tiedoksi Pekka Hipille.

Vastaukset

sivullinen
Vieras

#368 Re: Pekka Hipille

2011-01-22 18:44:58

#366: Metsänhoitaja - Pekka Hipille

'Pekka Hippi............ totesi että: " Luonnon soiden turpeenkasvu ei pysty korvaamaan metsäojitettujen soiden ja turveteollisuuden aiheuttamaa vajetta".'

Metsänhoitajahan lukee kyllä Hipin kommenttia nyt kuin piru raamattua. PH:han puhuu sekä (!) metsäojituksista että(!) turveojituksista! Miten ihmeessä Pekka Hippi siis "syyllisti" turveteollisuutta metsäojituksista? Kyllä metsänhoitajan pitäisi nyt opetella luetun ymmärtämistä. Alat puhella aivan huvittavia.

Muuten täytyy näin sivusta seuranneena todeta, että nämä turpeenpuskijoiden kommentit ovat  pääosiltaan suoria siteerauksia (ilman lähdeviitteitä ja sitaatteja) turvefirmojen harrastamasta valesyötöstä. Sitä voi jokainen miettiä miten luotettavaa "faktaa" (kuten metsänhoitaja sanailuaan kehuskeli) turveväen rakastama  tekstiapinointi on.

Metsänhoitaja tietysti lataa hirmu litanian "argumenttejaan" tähänkin kommenttiin. Ainakin hän moittii minua (kuten edellä Peltolaakin) Pekka Hipin "puolesta vastaamisesta". Etkö kestä erilaisia näkemyksiä? Kaikki eivät vain ajattele samoin kuin sinä metsänhoitaja. Eläköön se pieni ero!