Pelastakaa Törnävän kesäteatteri

Kommentoitu viesti

Itsekin valtuustossa pitkään ollut

#50 demokratiaa!

03.01.2013 02:38

Hyvät ihmiset!
Tiesittekös mitä tarkoittaa demokratia? Se tarkoittaa sitä, että jokaisen ihmisen ääni tulee kuulluksi. Siksi olemme luoneet poliittisen monipuoluejärjestelmän, jos toteutetaan demokratiaa. On hallituksia, valtuustoja ja lautakuntia. Näissä tehdään kunnallisetkin päätökset. Äänestystuloksen perusteella valitaan demokraattisesti kulttuurilautakuntakin. Seinäjoellakin. Kulttuurilautakunta edustaa äänestäjiä, tekee sen tarkkaan punniten. Nyt on lautakunta tarkan puntaroinnin jälkeen tehnyt tässä asiassa yksimielisen päätöksen. He edustavat asiassa kansalaisia ja kansaa. Tätä haluaa Seinäjoen kymmenet tuhannet asukkaat. Kunnoitetaan tätä päätöstä, sehän on meidän päätöksemme. Soisin tämän keskustelun muutoinkin loppuvan, ja antaa sitten asioiden puhua puolestaan, ja Palatsiteatteri näin vuorostaan näyttäköön kyntensä.

Vastaukset


Vieras

#52 Re: demokratiaa!

2013-01-03 21:13:26

#50: Itsekin valtuustossa pitkään ollut - demokratiaa!

Samaa mieltä! Eihän Törnävänsaarta ole pyhitetty loppuelämäksi yhdelle toimijalle! Hyvä, että tälläkin alalla on vaihtuvuutta! Mielenkiinnolla odotellaan kesää 2014 ja Lairikon upeita musikaaleja, jotka kiinnostavat niin nuoria, keski-ikäisiä ja vanhempia katsojia kuin  myös koko perheitä! Vaietkaa jo arvostelemasta sitä mitä ei vielä ole nähty, enakkoasenne on huono asenne! Nautitaan tuleva kesä nykyisen toimijan näytöksistä, jotka ovat varmasti hyviä ja kesästä 2014 Palatsin näytöksistä!

Juhani G

#53 Re: demokratiaa!

2013-01-03 21:24:30

#50: Itsekin valtuustossa pitkään ollut - demokratiaa!

Tässä päätöksessä demokratia tuskin toteutuu. Lairikko on ennenkin osannut pyörittää päättäjiä. Kun maa on alkanut polttaa liikaa jalkojen alla, hän on poistunut paikalta ja jättänyt sitten jälkeensä ison laskun. Näin kävi jo Valkeakoskella, hänen ensimmäisessä johtamassaan laitoksessa. Eikä lähtöä Seinäjoelta muisteta mitenkään lämpimästi samasta syystä. Lupaukset kulttuurilautakunnalle ovat epärealistiset sillä rahalla, mitä tähän saakka on luvattu. Ehkäpä lautakunta on valmis kaivamaan kaupungin kuvetta lisää, kuin tähän mennessä. Ylä-Autio ensimmäisenä, vaikka vallastaan puheenjohtajana joutuukin luopumaan alkaneena vuonna. Tämä lienee jonkinlainen Ylä-Aution revanssi, kun hänen visionsa Seinäjoen Kaupunginteatterin johtajuudesta ei edellisellä kierroksella toteutunut.

Oikean demokratian puolesta

#57 Re: demokratiaa!

2013-01-03 22:16:25

#50: Itsekin valtuustossa pitkään ollut - demokratiaa!

Kyllä tästä päätöksestä tuntuu kuitenkin olevan demokratia kaukana. Mitenkä vuoden 2012 lopussa valtansa lopettava lautakunta voi tehdä päätöksen joka menee pitkälle vuoden 2013 alusta valtaan tulevan lautakunnan toimikaudelle ja jos uuden toimijan vuokrasopimus alkaa vasta vuonna 2014? Eikö tässä siis ole syntynyt selvä demokratianvastainen päätös, jos päätös menee pitkälti uuden lautakunnan toimikaudelle eikä mitään muutakaan perusteltua syytä pikaiseen päätöksen tekemiseen ole olemassa. Jos asiassa olisi edetty demokraattisen päätöksenteon mukaan, olisi päätös ollut vuokrata alue kesäksi 2012 (kuten nyt päätettiin) ja palata jatkoon uuden lautakunnan kokoonpanolla ja päätöksellä vuoden päästä ja selvittää asia tällöin rehdisti. Kyllä valitettavasti tämä päätös haisee ja rajusti! Tämäntasoisten päätösten jälkeen asiasta on todella syytä jatkaa puhumista, sillä tälläinen päätöksenteko ei todellakaan ole suotavaa demokraattisessa yhteiskunnassa.

Lex

#73 Re: demokratiaa!

2013-01-08 22:58:53

#50: Itsekin valtuustossa pitkään ollut - demokratiaa!

Tuota... Nimimerkistä huolimatta ei kuulosta siltä, että olisit toiminut juurikaan kunnallispolitiikassa. Tai sitten olet ollut se tyyppi, jota on viety joka päätöksessä niinkuin pässiä narussa... Toivottasti et kovin montaa vuotta/kautta.