Kansalaisadressi telakkateollisuuden turvaamiseksi Suomessa

Kommentoitu viesti


Vieras

#304 Tukemiseen ei tarvita valtiota vaan kansalaisten laivatilauksia

01.02.2013 14:50

Ne miljoonat suomalaiset jotka vuodesta toiseen säännöllisesti risteilevät autolautoilla voisivat tukea telakkateollisuutta tilaamalla itselleen vaikka kolme kpl risteilyautolauttoja ja suurimmalle osalle heille risteilyautolautan tai lauttojen ja varustamon omistajaksi ryhtyminen ei maksaisi laskennallisesti yhtään mitään.

Esim: yksi Laiva + risteily 1-4 hengelle

= "laivan osto osake 1500 eur
risteily 240 eur
osakeanti 6 eur
Projektikulut 5 eur
Precruisekulut 32 eur
Yrityshallinto 11 eur
osakas edut (ruokajuoma) 6 eur

yht 1800 eur

jos ei löydy sukanvarresta 1800 euora niin sen saa pankista ilman vakuuksia ja takaaja 30-57 eur kk hintaan. Kun osakkaat yhdessä ryhmänä kilpailuttaa esim.sähkönsä,lämmitysöljynsä,laakakaistansa,matkapuhelunsa,bensansa niin niistä tulee suuremmalle osalle uusille laivanomistakotitalouksille suuremmat kk säästöt kuin laivanomistajaksi ryhtyminen maksaisi esim. Nordean tai muun pankin joustoluotolla.

Tämän lisäksi tietenkin omistajat saisivat halvempia risteilyjä, halvempaa ruokaa ja juomaa laivalla sekä edullisemmat tuliaiset ja muut ostokset kun risteilevät itse omistamilla laivoilla.Tämän lisäksi laivalla liikuvasta rahdista ja autoista sekä ei osakas matkustajista kertyvä positiivinen tulos voidaan jakaa osakkaille osinkona joka olisi verovapaa koska osinko ei luultavasti tulisi nousemaan yli 9 % yli osakkeen matemaattista / laskennallista arvoa jolloin osinkotulo uusille laivanvarustajille olisi verovapaata osinkoa .

Esimerkiksi Yhden laivan kokokaisbudjetti siis 820 hyttiä x 179 kpl risteilyä vuodessa (2 yön risteilyjä) =264 204 000 Euroa ja laivan hinta voisi olla 48500 tonnia x 4540 = 220 Miljoonaa euroa .

Tämän linkin kautta löytyy lisää konseptista http://www.maritimeforum.fi/index.php?topic=16677.0

Toivottavasti suomalaiset ottaisivat sellaisen asenteen että ihan itse auttavat suomalaista teollisuutta eikä vain vaatisi valtiota tai jotakuta muuta tekemään se heidän puolesta. Eli kun kerran yli miljoona suomalaista jatkuvasti vähintään kerran joka vuosi risteilee risteilyautolautoilla nin olisi kyllä kumma jos heitä ei kiinnostaisi halvemmat risteily,ruoka ja juomat sekä edullisemmat ostokset,kun edellä mainitulla konseptilla suurin osa voisi ryhtyä laivan omistajaksi siten että kotitalouden kuukausikulut eivät nousisi yhtään.

Vastaukset

Sivusta seuraaja

#305 Re: Tukemiseen ei tarvita valtiota vaan kansalaisten laivatilauksia

2013-02-01 16:28:23

#304: - Tukemiseen ei tarvita valtiota vaan kansalaisten laivatilauksia

"Toivottavasti suomalaiset ottaisivat sellaisen asenteen että ihan itse auttavat suomalaista teollisuutta eikä vain vaatisi valtiota tai jotakuta muuta tekemään se heidän puolesta."'

Ystävä kallis! Mitä on valtio?

VALTIO OLEMME ME, SUOMALAISET.  Sitähän tässä ajetaan, että itse itseämme auttaisimme ja huolehtisimme MEIDÄN työllisyydestämme; siitä, että MEILLÄ olisi jatkossakin vientiteollisuutta eikä vain kutistuvia kotimarkkinoita ja paisuvaa, tuottamatonta virkamieskuntaa; että estäisimme  MEIDÄN  SUOMALAISTEN lisääntyvän syrjääntymisen ja eriarvoistumisen; että ME olisimme ylpeitä siitä osaamisesta, mitä MEILLÄ tälläkin alalla on.

VALTIO EI OLE ryhmä ministereitä, hallintokoneisto tai virkamiehet. Valtio on me.