IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Oulusta ollaan
Vieras

#410 Vapo suojelee soitaan

03.02.2011 08:50

Täällä on herra Peltola kirjoittanut Vapoa arvostellen, että suojelkaa soita. Nyt Vapo on allekirjoittanut tuollaisen sopimuksen. Tässä uutinen täältä Oulusta:


"Vapolta soita suojeluun

Vapo Oy luovuttaa 102 hehtaaria suo- ja turvemaita suojelualueiksi ja saa vastikkeeksi Metsähallitukselta turvemaita yhteensä 125 hehtaaria.

Vapon nyt luovuttamat alueet sijaitsevat Pudasjärvellä ja ne on merkitty suojelualueiksi Pohjois-Pohjanmaan maakuntakaavassa.

Metsähallituksen luovuttamat turvemaat vastaavat turvemääriltään Vapon alueita ja ne sijaitsevat Pielavedellä, Sievissä, Pyhäjärvellä, Kärsämäellä ja Yli-Iissä. Vastikemaat ovat Vapon tilojen lisäalueita tai lähisuolohkoja.

Vaihtoa on ollut toteuttamassa Metsähallituksen ja Vapon lisäksi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Sopimus maanvaihdosta allekirjoitettiin Oulussa 12.1.2011."


Vastaukset

Martti Peltola
Vieras

#411 Re: Vapo suojelee soitaan

2011-02-03 17:10:22

#410: Oulusta ollaan - Vapo suojelee soitaan 

Kiitos tiedosta! Onpas vallan huomattava läänitys suojeluun, oikein kilometri kanttiinsa. Vaan saipa köyhä ja epäitsekkäästi suojelun hyväksi uhrautunut Vapo hiukan lohtua siitä, että me veronmaksajat annoimme 23 hehtaaria enemmän suota kuin mitä valtionyhtiö joutui luovuttamaan.

Mutta kai me voimme, hyvä-"Veli", todeta sen, että ei sadalla hehtaarilla suuriäänisiä lupauksia vielä lunasteta? Hauska juttu kuitenkin. Ja sovittaisiinko siitä, ettei näin reserviläistä enää tarvitse herroitella? ;D