Pakkoruotsin kustannukset

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pakkoruotsin kustannukset.

Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#1 Kirjoitus uusintana, koska saateteksti niin pienellä

02.09.2010 09:36

Ruotsinkieli herättää intohimoja - ratkaistaan ikuinen kiista verotuksella
(Ruotsinkielen kannattajat perustivat lobbausryhmän, vastapainoksi laajalle kansalaiskeskustelulle, jossa tavallinen veroja maksava kansa reippaasti tuulettaa mielipiteitään)
 
[ ... Ahvenmaa on osa Suomea, ahvenanmaalaiset eivät halua puhua suomea. Kauppojen ikkunoissa Maarianhamissa ei mannersuomalainen näe omaa äidinkieltänsä - hiki nousee pintaan joensuulaiselle, joka enemmän kuulee venäjänkieltä kuin ruotsia, ... kuinka ovat vero- ja paluurahavirtaamat Ahvenanmaan ja mannermaan välillä? ... ]
 
Ruotsi on Suomen tärkeimmistä kauppakumppaneista ja Suomi elää ulkomaankaupan vientitoiminnasta. Ruotsalaiset mieluusti puhuvat omaansa, toki suurin osa hallitsee englannin ja sitä käytetään. Suomalaisissa virastoissa, Imatrallakin, edellytetään toisen virallisen kotimaisen osaamistaitoa, vaika imatralaisista ruotsia haluaa puhua ehkä noin 0,1 prosenttia.
 
Vaasan likellä on joitain kuntia, joissa ei tienviittoja näy suomenkielellä - laki ja asetukset antavat siihen mahdollisuuden. Ruotsinkieltä on myös pakko opiskella - onhan se toinen kotimainen. Itäsuomalaiset pyytävät venäjän kielelle parempaa asemaa - nyt se on vapaaehtoista tarjonnan puitteissa, kuten kaikki muutkin, paitsi kaksi virallista kotimaista.
 
Jos kansa saa päättää, niin ruotsi jää vapaaehtoisuuden varaan - siis he opiskelevat, jotka sen tärkeäksi kokevat. Itse Ruotsissa saa vapaaehtoisesti opiskella suomea, onhan Ruotsissa ahkerat siirtolaissuomalaiset - joita on enemmän suhteessa kuin ruotsinkielisiä Suomessa.
 
Kielitaito on kaikkinensa aina eduksi. Ruotsi on sukulaiskieli monille hyödyllisille ja tarpeellisille kielille, joita tarvitaan oikeasti EU:n sydänalueilla. Sinällään niin ruotsi kuin suomi ovat pienen pieniä vähemmistökieliä, varsinkin suomi.
 
 
Ratkaisu kaksoiskielisyyteemme, jota ei kansalaisenemmistönä haluta
 
Verotus on tulontasausta ja osa inhimillisyyttä, kun aina kaikki eivät jaksaa maksaa veroja riittävästi. Veroilla kustannetaan myös kaksoiskielisyytemme kustannukset - olivatpa kustannusaiheet sitten hyväksyttäviä tai eivät.
 
Kohdisteellinen vero on huomista päivää jo kaikessa kulutuksen verotuksessa. Samalla tavalla ruotsinkielen kohtalo voidaan ratkaista veroja kohdentamalla.
 
 
Kansa päättäkööt tukevatko veroillaan ruotsinkielen asemaa vai eivät
 
Antaa kansan itsensä päättää maksavatko omasta verokertymästä niitä kuluja, joilla ruotsinkielen pakonomaisuutta ylläpidetään. Kansalainen veroilmoituksessaan merkitsee ruksin kohtaa - "Tuen ruotsinkielen ylläpitoa Suomessa" - ja merkkaa kohtaan summan, siis sen määrän euroja, mitä haluaa kohdisteellisia euroja ruotsinkielen ylläpitämiseen sijoittaa.
 
Osa kansalaisista varmasti merkkaa kohdisteveroeuroja ruotsinkielen ylläpitämiseksi. Ylläpidolla on kustannukset - nyt veroja kertyy täysin oikeudenmukaisesti ja kansan päättämänä juuri niin paljon kuin Suomen veroja maksava kansa haluaa maksaa, ja tällä sitten pitää tulla toimeen.
 
Kansan päättämänä kohdistetuilla veroilla ratkaistaan oikeudenmukaisesti ikuisuuskiista ruotsinkielen asemasta maassamme, jossa suomenkieli on ylivoimainen kieli numero yksi.
 
 
Huom!
Tässä kirjotuksessa ei tietoisesti ole otettu kantaa muihin vähemmistökieliin Suomessa tai muihin vähemmistökielten puhujien saamiin yhteiskuntapalveluihin. Ei olla myöskään edes yritetty laskea ruotsinkielen pakonomaisuuden kustannuksia - tai yritetty eritellä kaksikielisyyden hyötyjä ja haittoja.
...
 
 
Ilkka Luoma
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#2 Myös Facebook -ryhmä perustettu

02.09.2010 11:00

Pentti R. Kaattari
Vieras

#3 Ruotsin kieltä sille, joka sitä herkkua haluaa tai tarvitsee.

02.09.2010 14:14

Siinäpä sitä onkin jo ihan tarpeeksi sanottu ja kattaa koko aiheen, mutta sanottakoon vielä, että meikä poika kun asusti Pohjois Savossa, niin siellä oli   1940  luvulla  eräs  Karoliina  (75) ja se tyttöpä puhui jo aikamoista ruotti. NOina aikoina suomalainen rahvas oli  päässäyt piikomaan ja papin kyytiin  sekä myös isojen metsäfirmojen palvelukseen - pöllin sahaajiksi - näissä yhteyksissä olivat sitten kuullet kun "betrefolk" puhua pölöpötti ruottia, niin siitä sitten jäi lukuisia sanoja mieleen, joita sitten tietenkin "kiännettiin" savoksi, siinä sitten tuli suomeen sanoja - kuten lyökki, hantuuki, purttuuki, nästuuki, kirkkoveärti ym.

Sitten kun tulin Espooseen ja rupesin vähän ymmärtämään "esbo-svenskaa" niin huomasin,että olihan minulla jo aikamoinen sanavarasto alitajunnassa ja tajusin sillä perusteella ainakin 50 -60 sanan merkityksen. No se oli silloin ja iltakoulussa opin lisää eikä sitä mitenkääön pakolliseksi sitä ruåttia käsitetty - ja onhan se jotain, että tänäänkin ymmärtää maksukortillessa telkkarissa ymmärtää FACTA:n ruotsia, joka onkin hyvää ruotsia - ei skånea.

Se taas on toinen asia mitä tänään ruotsin opetuksessa tarkoitetaan, sillä eihän sitä tarvita Itä-Suomessa eikä enää kovinkaan monella paikkakunnalla. Se taas on naurettavaa, että ruåttinkieleiset "raha-piispat" ovat ryhtyneet vastahyökkäykseen suomalaisia vastaan. Onhan se selvää, että ruåttinkieliset  päättäjät suunnittelevat kaikki sellaiset lakiuudistukset ja uudet lait - kuten ovat ulkomaalaislaki ja kielilaki (hyväksytty eduskunnassa 197 - 3) ???  on ollut eduskunnassa tosi kovakalloja silloin kun näitä lakeja hyväksyttiin..

Ulkomaalaislain alkulauseessa on  MINUN  mielestäni sellainen viesti, että  ... kaikki maahantunkijat joutuvat rasismin kohteeksi täällä heti ja kuka sitä sitten tekee niin , no eihän täällä ole muita kuin suomalaiset - vauvoista mummoihin ja vaareihin vaikka eivät näitä koskaan nähneetkään ko moniosaajia ym  ym .  Näin ollen on suorastaan älytöntä tuollainen touhuilu - onhan ne saaneet taas hankenin 12 milj. euron "yhteisvastuukeräyksen" täyteen ja samalla Suomen veronmaksajat maksavat tästä johtuen tupla valtionavustuksen ruåttalaiselle "kulttuurin alttarille".

 No nyt lopetetaan - taisin lipsahtaa vähän pitkälle näissä mietteissä.Siis  siis sanotaan: 

  EI  -  PAKKO-RUÅTTILLE !!! 

 

Arja Knuutila
Vieras

#4 Ruotsinkielen pakollisuus

03.09.2010 09:59

on poistettava, se jäänne menneisyydestä. Jokainen opiskelkoon kieltä halutessaan mutta se ei saa olla pakollista. Poistettava arvosanan tärkeys myöskin jatko-opinnoista. Emme ole ruotsalaisia joten emme halua opiskella pakosta mitään muuta kieltä kuin äidinkieltämme suomea.

Alice Kukkonen
Vieras

#5 Hyvä ja rehellinen adressi!

06.10.2010 20:39

Kerrankin kansa saisi itse pättää mitä se haluaa!
Håkan Hanurisson
Vieras

#6 Eilinen pakkoråtsi-ilta oli fiasko!

01.12.2010 08:03

Suomen-ruotsalaiset huutivat 70 prosenttia koko ajasta, vaikka heidän oikeudenmukainen osuus olisi ollut noin 5 prosenttia!
Matti Pulkkinen
Vieras

#7 "pakkoruotsi"

02.12.2010 12:48

Olen sitä mieltä,että pakollinen ruotsin kielen opiskelu on mitä pikimmin Suomen kouluissa lopetettava ja annettava vanhempien ja lasten päättää mitä kieliä kukin haluaa opiskella.Katselin tv 2 pakkoruotsiohjemaa ja myötähäpesin ruotsinkielen pakko-opiskelua fanaattisesti puolustavien epä-älyllisiä perusteluita.(ei tosin aivan kaikkien)Missä hiton tynnyrissä he ovatkaan kasvaneet?Eivätkö he tajua,että tavallisen suomalaisen mielestä sekä Ruosi&Venäjä ovat vanhoja hallinto/sortokieliä suomalaisille ja jo Äidin maidossa valtaosa meistä on saanut"rokotteen"näitä kieliä kohtaan.Sitäpaitsi jos suomalaiset ja virolaiset olisivat alistuneet miehittäjien tahtoon niin tuskinpa kumpaakaan kieltä puhuttaisiin enää juurikaan.Eiköhän sovita näin.