Emme äänestä sukupuolineutraalia avioliittoa kannattavia

Aki Mönkkönen
Vieras

#326 Avioliitto varattu!

11.10.2010 19:33

Avioliitto on Jumalan lahja miehelle ja naiselle, he ovat luodut toisilleen, sananmukaisesti. Muut suhteet, joita rekisteröidyiksi parisuhteiksi kutsutaan,ovat kauhistus Jumalalle ja synnin seurausta. Suomessa synti on valitettavasti päässyt lainvoimaiseen asemaan.
Ollitapio Pursiainen
Lappeenranta

#327

11.10.2010 20:11

Minä puolustan kaikkien ihmisoikeuksia,mutta valtio ei voi sanella kirkolle mitään oppia. Kirkon opin on perustuttava yksin Raamattuun.
Jenni Leinonen
Vieras

#328 Avioliitto vain miehen ja naisen välinen liitto :)

11.10.2010 20:56

Avioliitto on olemassa, koska se on luotu miehen ja naisen väliseksi liitoksi, jotta mies ja nainen saisivat olla yhtä. Ei sitä ole ole luotu homo eikä lespo pareille joten pysykäämme tässä vanhassa ja hyvässä periteessä, miks rikkoa Jumalan tahtoa, avioliitto on lahja miehen ja naisen välille ja jotta lapset saisivat kasvaa turvallisessa pysyvässä suhteessa.
Kristuksenvittu
Vieras

#329 Re: sori nyt vaan mut..

11.10.2010 21:10

#6: Sivula - sori nyt vaan mut..

"eikö Jumala rakasta homoseksuaaleja?

joutuvatko homoseksuaalit helvettiin?"

Ei rakasta, mitä todennäköisimmin joutuu helvettiin ja olettaisin että kivittäminen hengiltä olis kans suvaittavaa näille friikeille.

Ei mutta koittakaa jeesustelijat nyt vittu viimein tajuta ettei raamattua pidä totella sanasta sanaan.  Siitä saa hyviä yleispäteviä ohjeita miten rakastaa lähimmäistään jne, mutta suurin osa on pelkkää satuilua ja tarinoita.  Homoseksuaalit on tosi jees porukkaa ja heillä tulisi olla oikeus mennä halutessaan kirkossa naimisiin.

Heli
Vieras

#330 Avioliitto

11.10.2010 21:10

Olen ev.lut. seurakunnan jäsen ja avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto, jossa syntyy lapset, ja nämä yhdessä muodostavat Perheen.
Vieras
Vieras

#331 Re: Avioliitto vain miehen ja naisen välinen liitto :)

11.10.2010 21:33

jotta lapset saisivat kasvaa turvallisessa pysyvässä suhteessa 

 Miksi vain heterosuhde on turvallinen ja pysyvä? Ihan samalla lailla homo- tai lesbosuhde on.

Vieras
Vieras

#332 Re: sori nyt vaan mut..

11.10.2010 21:45

#6: Sivula - sori nyt vaan mut..

Minä sanoisin tähän, että Jumala rakastaa jokaista ihmistä.

Mutta hän vihaa sitä syntiä mikä ihmisessä on. Ja raamatussa lukee ihan kirjaimellisesti,

että samaa sukupuolta olevien seksuaalinen yhteys on Jumalalle kauhistus.

Samalla tavalla ei Jumala tykännyt siitäkään, kun minä vielä puoli vuotta sitten käytin

amfetamiinia, kannabista ja muita juttua. Ei ne asiat ole Jumalasta, vaan saatanasta.

Ja  ne riippuvaisuudet on saatanan valheita. Ja kiitos Jeesukselle. Hän vapautti minut niistä kaikista

ja sanoi, että en tarvitse niitä enää.  Samalla tavalla on homoseksuaalisuus on himo, josta Jumala voi vapauttaa, jos se ihminen vaan tietää, että hän tekee väärin ja Jumalan vastaisesti.

Jeesus sanoo. Hän on tie, totuus ja elämä. Ja hän haluaa, että kaikki kääntyvät hänen puoleen.

En minä ainakaan halua, että Suomelle kävisi samalla tavalla kuin Sodomalle ja Gomoralle. Siellä saatana oli valloillaan ja sitten oli niitä kaikkea kauheaa, mikä on Jumalan silmissä väärin.

Minun mielestä homoseksuaali ei joudu helvettiin, jos hän uskoo sydämmessään Jeesukseen ja suulla sen asian tunnustaa. Mutta nämä kaikki Helvettiin joutumis asiat on kyllä aina Jumalan ja ihmisen välisiä asioita. Minä ainakin haluan, että Rakastavan Isämme taivaallinen tahto tapahtuu näissä asioissa.

Meidän ei tarvitse ketään tuomita. Jeesus tuo meille jokaiselle tuomionsa. Mutta meidän on hyvä aina kertoa ihmisille, kenestä me välitämme, että jos tiedämme hänen tekevän väärin.

Niin Jeesuskin tekee. Hän kertoo meille mikä on oikein ja väärin. Ja hän odottaa, että me jokainen kuuntelisimme häntä.

Jumalan siunausta teille jokaiselle. Tapahtukoon Taivaallinen tahto Suomessa ! Ja kaikki kääntyköön Jeesuksen huomaan :D

Vieras
Vieras

#333 Re: Re: sori nyt vaan mut..

11.10.2010 21:54

En minä ainakaan halua, että Suomelle kävisi samalla tavalla kuin Sodomalle ja Gomoralle. Siellä saatana oli valloillaan ja sitten oli niitä kaikkea kauheaa, mikä on Jumalan silmissä väärin. 

Niin. Sitten Sodoman ja Gomorran tuhon jälkeen Lootin tyttäret vietteli ja harrasti seksiä oman isänsä kanssa. Että siinä teille sitä kannatettavaa ja tervettä seksuaalisuutta, jota Raamatusta voi ammentaa.

Vieras
Vieras

#334 Re: Re: sori nyt vaan mut..

11.10.2010 22:03

Samalla tavalla ei Jumala tykännyt siitäkään, kun minä vielä puoli vuotta sitten käytin amfetamiinia, kannabista ja muita juttua

Mikä ei olekaan mikään ihme, koska amfetamiini ja kannabis tuhoaa pikku hiljaa kehosi ja aivosi, lähimmäistesi elämän ja pakottaa sinut yhteiskunnan reunamille hankkimaan huumeet rikollisilla keinoilla, mikä vahingoittaa myös ulkopuolisia. Mitään näistä homous ei tee. Siksi ei ole perusteita sallia homojen syrjintää valtion taholta. Homoille oikeus tasavertaiseen maistraattivihkimiseen yhdessä heteroiden kanssa. Kirkko tehköön omat ratkaisunsa.

Mika Niikko
Vieras

#335 Kansan ääni kuuluviin

11.10.2010 22:26

Hienoa että aiheesta annetaan suoraa palautetta eduskuntaryhmille! Nyt vain rohkeasti kaikkien näin ajattelevan olisi syytä laittaa nimensä listaan ja kertoa mielipide ääneen..
Vieras
Vieras

#336 Re: Re: sori nyt vaan mut..

11.10.2010 22:31

 

Samalla tavalla ei Jumala tykännyt siitäkään, kun minä vielä puoli vuotta sitten käytin amfetamiinia, kannabista ja muita juttua. Ei ne asiat ole Jumalasta, vaan saatanasta.

 

Ihanko ite kävi ukko kertomassa ettei nyt oikeen diggaile ku käytät huumeita?  Aika kovissa huuruissa oot mahtanu olla :D

Erkka Kulmala
Turku

#337

11.10.2010 23:43

Kysymys:
Onko tämä se adressi, jossa kaikki omasta seksuaalisuudestaan epävarmat osoittavat vastustavansa niitä, jotka ovat sinut itsensä kanssa? Muutenhan olisi aika vaikea ymmärtää, miten toisten asiat kiinnostavat varsinkaan, kun kenellekään ei koidu ko. asiasta haittaa tai ainakaan tätä haittaa ei ole edes pyritty osoittamaan millään tavalla.

Mulle ei selvinnyt miksi allekirjoittaneet vastustavat kyseistä asiaa? Eikö olisi kivempi, jos perustelisimme kantamme? Muuten voi vaarana olla tilanne, jossa ihmiset käyttäytyvät puhtaasti tunnepohjaisesti unohtaen rationaalisen ajattelun.

Ps. Tämä viesti on kirjoitettu Jumalan tahdosta, koska Herra on minut luonut.

Pia Tiusanen
Adressin tekijä

#338 Huh, mikä harppaus!

12.10.2010 00:16

Valtavasti tuli nimiä 11.10. Kiitos KAIKILLE tähän asti allekirjoittaneille!
juha österlund
Vieras

#339

12.10.2010 00:19

Jumala loi naisen ja miehen! Jos sinun isäsi olisi harrastanut seksiä miehen kanssa ei sinua olisi!!!!! yksinkertaista mutta totta!! nyt jo ihmiskunta on mennyt sekaisin kun äidit ja isät eivät pysy yhdessä.. siltikin yleensä löytyy sekä isä että äiti jolta ottaa mallia kasvaessaan aikuiseksi.. seuraava askel jos neutraalit avioliitot hyväksytään on adoptiot näille pariskunnille... käykää joskus homo baarissa niin huomaatte että se mitä sielä toteutetaan ei ole rakkautta vaan himoa joka johtaa syntiin, sitten kehtaatte sanoa sitä rakkaudeksi! yhtä hyvin voisimme sanoa että pedofiilia on normaalia sillä yhtä luonnotonta kuin se on myös seksi miehen kanssa jos mies tai naisen kanssa jos on nainen.. ps veljeni on homo ja rakastan häntä samoin myös monia muita mutta se että rakastaa ei tarkoita sitä että hyväksyy syntiä
Oge Eneh
Vieras

#340 Marriage is a Christian theme

12.10.2010 01:04

Marriage is an institution for Christians. The origin is in the Bible. Persons who would like to practice any other thing outside the limit to which Marriage is described in the Bible, should choose another name for their relationship and do it outside the Christendom.
Vieras
Vieras

#341 Re:

12.10.2010 01:13

#käykää joskus homo baarissa niin huomaatte että se mitä sielä toteutetaan ei ole rakkautta vaan himoa joka johtaa syntiin-  

No mitäköhän siellä heterobaarissa toteutetaan :). Ja eikös sitten ole hyvä, että homotkin haluavat pitäaikaisia, sitoutuneita parisuhteita, mieluimmin loppuiäksi? Ja tämä ei muuten ole mikään krisitittyjen keksintö, vaan kautta aikojen, kulttuurien ja uskontojen ihmisiä on liitetty yhteisön hyväksymiin parisuhteisiin. Tarve elää parisuhteessa on ihmisellä niin voimakas, että nekin heterot jotka eivät saa tai halua lapsia, haluavat kuitenkin mennä naimisiin keskenään. On aika suoda homoillekin tämä oikeus. Kirkko voi päättää toisin, mutta sukupuolineutraalissa avioliitossa onkin kyse siviilivihkimisestä, ei kirkkovihkimisestä.

Juha L
Vieras

#342 Re:

12.10.2010 01:55

Seija Hokkanen
Vieras

#343 AVIOLIITOT

12.10.2010 08:23

Jumala loi miehelle vaimon jotka tekivät yhdessä lapsia. Tämä on minun kanta ja tästä minä pidän kiinni. Maailma menee muutenkin sekaisin , jos siihen ei tartuta tosi toimin kiinni. Minun puolesta lesbot ja homot saavat asua muuten yhdessä mutta ei avioliittoa eikä lapsia hankita näissä suhteissa. Jumalle tämä on hirvitys koko asia. En ole 100% uskovainen , joku tolkku pitää olla maailmassa.
Anja Hälinen
Vieras

#344 Avioliittolaki

12.10.2010 09:11

Jumala on säätänyt avioliiton miehen ja naisen väliseksi liitoksi. Siksi se on pyhä liitto, jota ihmisen ei ole lupa rikkoa.
oivoi
Vieras

#345 Tämmöiset asiat

12.10.2010 09:55

Just tämmöisten asioiden takia tekee mieli erota kirkosta....
Vieras
Vieras

#346 Re: sori nyt vaan mut..

12.10.2010 09:55

#6: Sivula - sori nyt vaan mut..

Tässä keskusteltais nyt  sukupuolineutraalista avioliitosta... ja et onks se ainut ja oikea ratkasu tähän kaikkeen..?? KAIKKIEN KANALTA???

Itseeni ainakin loukkaisi se, koska avioliitto on mulle pyhä asia!  silläkö nyt ei sit ollutkaa väliä?

 

Itse nostit mielenkiintosia kantoja esille.. kuten seuraavia...vaikkakaan eivät liity tähän asiaan sinänsä mitenkään??? kukaa oo helvetistä puhunu.. tms..

"eikö Jumala rakasta homoseksuaaleja?

joutuvatko homoseksuaalit helvettiin?

mitä näitä liittoja vastustavat luulevat saavuttavansa tällä?

taivaspaikanko, tuomitsemalla lähimmäisiään?

rakasta lähimmäistäsi, niinkuin itseäsi..

toivon ymmärrystä, avarakatseisuutta, rohkeutta ja voimaa kaikille teille.

kuunnelkaa sisintänne, omaatuntoanne..älkää piiloutuko minkään taakse..

Jumaluus on meissä kaikissa ja kaikkialla..

siunausta..all you need is love!" -hassua että puhut taivaspaikasta ja et Jumala on kaikkialla, etkä tiedä miten taivaspaikka saadaaan... voi voi.


Lisäksi kommenttisi on yksipuolinen ja ristiriitainen. "rakasta lähimmäistäsi, niinkuin itseäsi.." vaadit tätä.. heteroiltako? mutta toisinpäin se ei myöskään toimi?

HAhahahah! niin että kirkkoon vaan astellen toisten varpaille ja kyynärpää taktiikalla.. !!!

JUST. eipä taida sukupuolineutraalia avioliittoa ajavat paljon KUNNIOITTAA JA RAKASTAA LÄHIMMÄISTÄ.. kun yrittävät TUHOTA toisille tärkeän asian.  ajaa vaan omia etuja, vaikka samat "Oikeudet" on jo suomes kaikille tarjolla.. MUTTA SEHÄN EI RIITÄ! mut sit on se et suurin osa asiaa ajavista EI EDES MUUTEN (varsinkaan aktiivisesti) KÄY KIRKOSSA.. "haluavat vaan ne kirkkohäät, ku muutkin saa".. (pelkästä kateudesta???) huoh..Niin miksi pitää siellä käyvien / aktiivisesti toimivien (myös vapaaehtoisten), joille avioliitto on pyhä.. ni yrittää kaataa se! en ymmärrä! perustakaa oma "kirkko". kiitos.


kokoomuslainen kristitty
Vieras

#347 Ja mitä jatkossa?

12.10.2010 10:28

Seuraavaksi sitten lukumääräneutraali avioliitto. Jos kerran on useita toisiaan rakastavia...

Sitten mahdollisuus avioliittoon eläimen kanssa. Joku voi tykätä siasta, koirasta kissasta jne. Miksi kieltää sellainen toisistaan tykkäviltä, jos mies ja nainen voi perustaa avioliiton?

Vai olisiko parempi, että kunnioitetaan kristilliset juuret omaavaa avioliittoa niin, että pidetään se miehen ja naisen välisenä? Se on kritityille pyhä asia. Eri asia on se, että miten hoidetaan homojen ja lesbojen välisten suhteiden juridiikka.

Eihän esim. sanaa "voi" saa käyttää missä tahansa rasvoista... ;-)
Vieras
Vieras

#348 Re: Ja mitä jatkossa?

12.10.2010 11:24

#Sitten  mahdollisuus avioliittoon eläimen kanssa. Joku voi tykätä siasta, koirasta kissasta jne. Miksi kieltää sellainen toisistaan tykkäviltä, jos mies ja nainen voi perustaa avioliiton?
?
 

Huokaus. Tykkäätkö sinä siasta niin että haluat mennä naimisiin sellaisen kanssa? Camoon nyt aikuiset ihmiset. Tämä on NIIN  lapsellista.  Vaikka Suomesta löytyisi jopa kaksi ihmistä jotka haluaisivat naida sian (tuskin...), se ei koskaan onnistuisi koska sika ei ole oikeustoimikelpoinen. Se ei pysty osallistumaan omien asioittensa hoitamiseen. Ihmiset ja eläimet eivät tule koskaan menemään toistensa kanssa naimisiin ja tämän äärimmäisen lapsellisen asian hokeminen ei todellakaan ole mikään peruste evätä homoilta samat ihmisoikeudet jotka kuuluu muulle kansalle.

Vieras
Vieras

#349 Re: Ja mitä jatkossa?

12.10.2010 11:35

Seuraavaksi sitten lukumääräneutraali avioliitto. Jos kerran on useita toisiaan rakastavia...? 

 Lukumääräneutraali avioliitto ei ole ihmiselle luontaista. Lainaus Wikipediasta: "Antropologi George P. Murdockin vuoteen 1949 mennessä tutkimista 250 yhteiskunnasta vain Brasilian Caingang-yhteisössä oli ryhmäavioliittoja, joihin saattoi kuulua yhtaikaa ainakin kaksi miestä ja ainakin kaksi naista." Saman havainnon tekee kun menee minne tahansa keskustelupalstalle, kyllä siellä murheditaan pettämistä eikä sittä ettei kukaan hyväksy kolmen kimppaa. Hassua kyllä, näitä ryhmäavioliittoja tuntuu esiintyvän lähinnä kiihkouskonnollisissa, tiukasti Raamattuun tukeutuvissa lahkoissa, joissa naisen asema on olematon :).

Ja voihan olla, että tulevaisuudessa ryhmäavioliiton kannatus lisääntyy olemattomasta johonkin mittakaavaan. Historian valossa se ei ole kovin todennäköistä, ihminen näyttäisi olevan yksiavioinen. Ja homoseksuaalisten ihmisten parisuhteista on pitkät traditiot kautta aikojen. Mutta oli miten oli, ryhmäavioliittoasia ei ole jotain mistä homot laitetaan vastuuseen. Naisilta ei voi evätä äänioikeutta sillä perustella että perinteisesti äänioikeus on ollut miehillä, ja jos naisille annetaan äänioikeus, sitten "pitää" antaa eläimillekin. Nämä nyt vaan ovat kaksi täysin eri asiaa. Sama homojen avioliiton ja ryhmäavioliittojen suhteen, homoilla ei ole mitään tekemistä ryhmäavioliittojen kanssa, eivät he sitä asiaa aja.

 

Vieras
Vieras

#350 Re: Ja mitä jatkossa?

12.10.2010 11:41

#347: kokoomuslainen kristitty - Ja mitä jatkossa? 

Ihmisiä on verrattu koiriin ja muihin eläimiin useampaan kertaan maailmanhistoriassa.  Jos ruvetaan miettimään esimerkkejä, saattaa ruveta hävettämään.