Säästetään Metsäkankaan koulu Lahdessa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Säästetään Metsäkankaan koulu Lahdessa.

Sari Talja
Vieras

#1

18.10.2010 20:12

Pikku koulut säilytettävä, kiva kun opettajat ja oppilaat tietävät ja tuntevat toisensa.
Eija Poutanen
Vieras

#2 Jos koolla on väliä...

19.10.2010 14:41

Kaupungilla on pyrkimys lopettaa pikkukoulut ja keskittää toiminta suuryksiköihin. Jos lopettamispäätös perustuu kokoon, miksi Karistoon rakennettiin koulu n. 60 oppilaalle? Siksikö, että Karistoa kaavoitettaessa kaupunki niin lupasi? Onko vähäpätöistä se, että lapsiperhe asettuu asumaan lähiöön, josta jo löytyy turvallinen lähikoulu eli on käyttänyt valintaperusteena juuri samaa syytä kuin miksi lapsiperheet aikanaan sijoittuivat Karistoon? Miksi kaupungin sisällä perheet eivät ole samanarvoisia? Metsäkankaan koulussa on tällä hetkellä n. 200 oppilasta ja Kasakkamäen koulussa n. 250. Kasakkamäen koulua ei olla lopettamassa. Mikä on suuruuden logiikalla oppilasmääräraja, jolla Metsäkankaan koulu jatkaisi ansiokasta lähiopetusta suuryksikkönä?
okasskijumpingteam
Vieras

#3 ...tämä ei ainakaan ole lapsista välittämistä päättäjien taholta...

23.10.2010 15:16

...ja otsikoissa lisääntyy uutiset lasten ja nuorten huonosta voinnista nykymaailmassa...Tällaisen päätökset kuin Metsäkankaan koulun lopetusuhka eivät ainakaan puhu sen puolesta, että päättäjät olisivat mitenkään lasten ja nuorten asialla!!!! Pieni, turvallinen lähikoulu jossa ei yläkoulua samassa rakennuksessa :)....kukaan ei ainakaan meille voi uskotella, että sellaisen koulun lakkauttaminen edesauttaisi lasten ja nuorten hyvinvointia sekä vakaan/turvallisemman kasvukivijalan tukemista!!!!...naurettavaa toimintaa päättäjien taholta!...
Minna, Metsäkankaan Kodin ja koulun yhteistyöryhmän pj

#4 Metsäkankaan koulun lapset keskelle Kärpäsen koulun remonttia

23.10.2010 16:24

Koulu on tarkoitus lopettaa heinäkuussa 2013 ja Kärpäsen koulun remontti valmistuu jouluksi 2013, tässä vaan ihmetellään että minne koululaisemme laitetaan kun ja jos remontti ei valmistukkaan ajoissa?? Parakkiinko ei kiitos!!
Mikä ihme kiire päätöksellä on juuri nyt? Miksei remontteja voida tehdä valmiiksi ja katsoa mitä kaupungin uusi lähiöprojekti tuo Metsäkankaalle tulessaan??
Ykkösvaiheen remonttiinkin taisi tulla pikkuinen viivästys... ja edessä on vielä kakkos ja kolmosvaiheeen remontit ja kauankos ne kestävät, sitä ei tiedä kukaan
fjafjljf lkfjdljf fjfjweoiru
Vieras

#5 Säästövinkkejä ja muutakin...

24.10.2010 12:36

Jos se on rahasta kiinni ettei lapsemme saa käydä mukavaa lähikoulua niin tässä joitakin ehdotuksia.

- Iltatoimintaa lisää > tiedän että nykyäänkin seurat käyttävät koulun ERITTÄIN TILAVAA LIIKUNTASALIA. Erittäin monessa nykyisessä koulussa liikuntasali aivan mitätön ja kevät/joulujuhlat vietetään muualla tai pihalla!

- Iltapäiväkerho pois kirkolta > koulun tiloihin > kaupunki säästää näin vuokrakuluissa.

- Lähikoulun oppilaat eivät tarvitse ilmaisia bussilippuja. Eli koulun lopetus tarkoittaisi kaupungille kasvavia matkakuluja satavarmasti.

- Jos lapset loppuu (en kyllä usko kun lähistöllä on paljon omakotitaloja) niin esikouluryhmän perustaminen kouluun.

- Mitä maksaa toimivan koulun saneeraaminen päiväkotikäyttöön, varmasti aika paljon > kuulostaa maallikolta aika hölmöläisten touhulta, jos tälläiseen ryhdyttäisiin. Ja tietysti myös jos koulu jätettäisiin tyhjäksi.

Kaupungin terveimpiin kuuluvaa koulua ei saa lopettaa!
Lopettakaa mieluummin joku homekoulu! Mitä maksaa yhteiskunnalle kun lapset sairastuvat homeen aiheuttamiin sairauksiin loppuiäkseen?

Vuonna 2008 aloittaneiden ekaluokkalaisten luokkakoko Kasakkamäen koulussa oli noin 30 oppilasta/luokka, kun se Metsäkankaan koulussa oli noin 17 oppilasta/luokka eli varmasti juuri ihanteellinen. Olisi erittäin mukava kuulla opettajien mielipiteitä ihanne luokkien koosta.



3 lapsen äiti metsäkankaalta
Vieras

#6 METSÄKANGAS SÄÄSTETTÄVÄ

28.10.2010 21:03

Neuvolan tilaston mukaan lapset ja raskaana olevien määrä on metsäkankaalla vain nousussa. Minkä takia päättäjät eivät käytä näin yksinkertaisia tilastoja tehdessään tärkeitä päätöksiä. Tilastoja ei olla edes pyydetty neuvolasta!!!!!!!!!!!! ??????????????

Nyt on muodissa yhdistäminen ja palveluiden keskittäminen joka paikassa. Eli tehdään se myös pienten lasten kohdalla. Yhdistetään Kärpäseen kaikki pikkukoulujen oppilaat josta tulee oikein SUUUR KÄRPÄNEN, jonne oppilaat hukkuvat totaalisesti eikä oppilaita nähdä enää yksilöinä eikä oppilaiden yksilöllisiä tarpeita tms pystytä huomioimaan. Kaikkihan tietävät sydämmissään etteivät omia lapsiaan tommoiseen kouluun haluaisi...:( Surullista.

Metsäkankaan koulun tiloihin puolestaan ängetään pirttiharjun, riihelän ja metsäkankaan päiväkotien lapset- SUUR PÄIVÄKOTI. Sinne pienet lapset hukkuu ja ajatuskin tuntuu ihan kammottavalta!!! Remontointi toimivaksi päiväkodiksi maksaa varmasti miljoonia...

Todennäköisesti päättäjät ovat eläkeikäisiä ja lapsettomia, tunteettomia ääliöitä jotka haluavat tehdä omalla " valtakaudellaan" jotain merkittävää joka muistetaan.

Me muutamme tältä alueelta pois jos tämä vitsi toteutuu, uskon että niin moni muukin.
Jaana
Vieras

#7 www.tehtavasuomelle.fi

25.11.2010 20:43

säilytetään lähikoulut, suomi paras ja turvallisin maa myös opetuksen ja pienten koululaisten oppimisen alkutaipaleen kannalta!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

03.12.2010 21:19



Vieras

#9 Onko siitä jo 30 vuotta?

07.12.2010 12:16

Hei vaan kaikille!


Muistuupa elävästi mieleen 30 vuoden takaiset ajat, kun ylpeinä uudesta uljaasta koulustamme lauloimme kuorossa koulumme avajaisissa. Mitä järkeä on lopettaa tiloiltaan hyvä koulu lapsia pursuavalla alueella? Ihmettelen vain, vaikka sama hulluus tuntuu olevan joka puolella vallalla. Omilta lapsiltani uhataan viedä Siuron yli satavuotias kyläkoulu. Ei mitään järkeä täälläkään, kun alueen lapsiluku kasvaa koko ajan. Kuka hullu niitä tuhannen oppilaan ala-asteita oikein ajaa? Ja miksi?

terveisiä kaikille metsäkankaalaisille! Pitäkää puolenne!
t. kirsi kallio, siuro

Vieras

#10

18.08.2011 11:41

Tervetuloa mukaan ns. kyläkoulukampanjaan, joka sopii yhtä hyvin myös pienemmille "kaupunkikouluille". Tällä tavalla mahdollista saada median kiinnostusta!

Kampanjakutsun/istutusohjeet löydät täältä:
http://www.vanhempainliitto.fi/vanhempaintoiminta/nain_meilla_tehtiin/olet_tarkea_-kampanja_kylakoulujen_puolesta
TAI
http://www.both.fi/2011/you-are-important/

Lisätietoja:
Anu Virpi, Harvaluodon koulun vanhempainyhdistys:
p. 046 810 2828 tai anu.virpi@poytya.fi
Suomen Vanhempainliitto: www.vanhempainliitto.fi
Suunnittelutoimisto Both / Timo Berry p. 041 532 4345 tai www.both.fi

Vieras

#11

07.02.2012 14:00

Turvallisten aluekoulujen säilyminen on turvattava! Suuntaus ei voi olla aina vain suurempiin yksiköihin meneminen!
Pettynyt

#12 Surullista

20.09.2012 10:04

Hei!
Kyllä olen niin pettynyt, juuri muutimme Metsäkankaalle ja poikani meni täällä eskariin. Ja yksi asia miksi olin niin iloinen että saimme täältä asunnon oli se että täällä on ihana lähiökoulu. Nämä lähiökoulut ovat todella arvokkaita ja tärkeitä, juuri tänä päivänä. Mutta ei kun vaan kaikki hyvät asiat lopetetaan kutan pikkukoulut. Mikä mättää? Pitäs ajatella lasten ja nuorten hyvinvointia ja heidän parastaan. Mutta kyllä tässä nyt ajatellaan jotain ihan muuta. Eikö jo olla nähty ja kuultu tarpeeksi karmeita asioita, mutta tuntuu että vaan ahtaammalle ajetaan!! Eikö jo mene jakeluun että tälläset asiat kuten pikkukoulujen lakkauttamiset, eivät TODELLAKAAN ainakaan paranna asioita. Miksi tehdään juuri vääriä päätöksiä jatkuvasti, kun nyt olisi korkea aika herätä ja alkaa OIKEESTI ajattelee lasten ja nuorten parasta. Ja toimimaan heidän parhaakseen!!! Mikä on ihan OIKEESTI tärkeintä, sitä sopii miettiä heidän jotka ovat niillä paikoilla, ketkä vaikuttaa näihin päätöksiin!!! T: Surullinen ja pettynyt äiti, monien joukossa :( :(