Pastöroitu maito on kiellettävä maassamme

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pastöroitu maito on kiellettävä maassamme.


Vieras

#1

04.01.2011 08:13

"Muu karja ruokitaan pääosin rehulla joka sisältää muun muassa soijaa."

GM-soija on paljon edullisempaa kuin normaali ravinne, ei normaalia (kalliimpaa) soijaa eläimille syötetä. Oheisessa uutisessa vuodelta 2008 puhutaan pelkästään kinkuista, mutta...

"Suomen suurimmat kinkuntuottajat, HK Ruokatalo, Järvi-Suomen Portti, Atria ja Snellman, hyväksyivät viime vuonna (v.2007) geenisoijan sikojen ravinnoksi."

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2008/12/joulukinkut_tuotetaan_geenimuunnellulla_rehulla_412796.html
Tytsi
Vieras

#2 Ei homogenoitua maitoa

05.01.2011 20:31

Vielä pahempaa kuin pastorointi. Molemmat paha. Ja homogenointi vain kosmeettisista syistä, kun kuluttajat haluaa... Haluammeko? Minä en ainakaan!
Aokiro

#3

14.01.2012 15:12

Puhuit että pästöroitu rasvaton maito lisäsi eturauhassyöpäriskiä, mutta pästöroitu kokomaito sen sijaan ehkäisi sitä - onko vika nyt pästöroinnissa vaiko rasvoissa?

Kannatan itse luomutuotteiden käyttöä, mutta muutos ei tapahdu hetkessä. Meidän on lähdettävä liikkeelle yksilötasolta ja lähdettävä käyttämään saatavissa olevaa luomuruokaa!

Meidän koululla on ainakin tarjolla rasvattoman maidon lisäksi kevytmaitoa, sekä piimää (+ vesi ja HYLAt yms). Voisihan tuota opettaa lapsensa juomaan "terveellisesti", eikö?

Minusta tuo "rasvattomuustouhu" on ilmanaikaista. Kaipa niin pitää tuputtaa kun ihmiset eivät itse tajua syödä oikein : )


Tarkoittanet diabetesepidemialla 2-tyypin diabeteksen roimaa yleistymistä. Emme voi syyttää siitä pelkästään yksittäisiä rasvahappoja, pitää muistaa myös yhteiskunnan rakennemuutos ja tapamuutokset, jotka ovat tuoneet meidät liikkumattomuuden ja epäterveellisen ruuan äärelle. Siinä missä ennen työskenneltiin pitkä päivä navetassa ja pelloilla, nyt istumme koneiden ääressä, olen yksi esimerkki. Lihavuus ja sairaudet ovat kehojemme reaktioita kyseiseen yhtälöön.
elintarviketutkija

#4

14.12.2016 17:45

Pastörointi = lämpökäsittely, jossa elintarvike kuumennetaan n. 71–74 °C:n lämpötilaan 10–30 sekunnin ajaksi. 

Pastörointia ei todellakaan tehdä ainoastaan "säilyvyyssyistä", vaan siksi, että maidossa olevat taudinaiheuttajamikrobit tuhotaan, ja saadaan turvallinen maito(-tuote) kaikille, myös riskiryhmiin kuuluville, ihmisille. Suosittelen lukemaan esimerkiksi listerioosista, eschericia coli (mm. O157), salmonella, shigella, yersinia... Raaka-maidosta voi bakteerien lisäksi elimistöön päästä taudinaiheuttajaviruksia ja -loisia.

Hyvä tietopaketti raakamaidosta löytyy TÄSTÄ LINKISTÄ, jos englanti sujuu. Kyseisen linkin takana sanotaan mm. vapaasti suomennettuna: "Raaka-maidossa voi olla haitallisia bakteereja ja muita mikrobeja, jotka voivat sairastuttaa, tai jopa tappaa, sinut. Mahdollisuus ruokamyrkytykseen on monissa ruuissa, mutta raaka-maito on yksi riskialttiimmista tuotteista. Raaka-maidon sairastuttamana voit kärsiä monen päivän ripulista, vatsakrampeista ja oksentelusta. Sairastuminen voi myös johtaa munuaisvaurioon, halvaantumiseen, kroonisiin sairauksiin ja jopa kuolemaan."

Maitotuotteiden terveellisyydestä voidaan olla montaa mieltä, ja tutkimuksia nousee esiin kuin sieniä sateella, mutta pastörointi ei tee maidosta epäterveellisempää, päinvastoin. Pastörointi on yksi suurimipia kansanterveyteen positiivisesti vaikuttavia elintarvikkeiden käsittelytapoja (maito ei ole suinkaan ainoa tuote jota pasöroidaan!).