Suomen jääkiekkojoukkue - ota kantaa rasismiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Suomen jääkiekkojoukkue - ota kantaa rasismiin.


Vieras

#551

18.05.2011 10:37

Ikävää, että noin iloisella hetkellä pöntösti käyttäytyvät pilaavat tunnelman. Minua itseäni ilahdutti juuri eniten se, että juhlijoiden joukossa näkyi myös nuoria "uussuomalaisia" Suomen lippua heiluttamassa.

Vieras

#552 Re: Outo syytös

18.05.2011 10:40

#5: Äly hoi älä jätä - Outo syytös 

 No eihän kukaan joukkuetta syytäkään.  Ideana oli vain, että SUURET ESIKUVAT ottavat kantaa ja antavat mallia nuorille siitä, että syrjintä ei ole hyväksyttävää.

JSSPSJ

#553 Re: Re:

18.05.2011 10:48

#549: - Re:

Vaikka ymmärsit Suomea, niin silti sun piti vastata englanniksi?

Don't be so naive.


Vieras

#554

18.05.2011 10:58

Och kom ihåg att vi finlandssvenskar också är finländare!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

18.05.2011 10:59


JSSPSJ

#556 Re: Re: Outo syytös

18.05.2011 11:02

#552: - Re: Outo syytös

No jos ei syytä, niin miksi helvetissä niiltä pitää sitten pyytää jotain lausuntoa? Mitä se auttaa tilanteeseen millään tavalla? Ja luuleeko ihmiset tosiaan, että joku jääkiekkoseura sanoisi jotain muuta noin typerään kysymykseen?

Ja taas lärpätetään esikuvista. Mä en ymmärrä minkälaisia esikuvia ovat kännissä heiluvat suomalaispelaajat ja jos olet jääkiekkoharrastusta noin muuten seurannut, niin jo on vähän liian rankkaa settiä. Vanhemmat huutavat verenmaku suussa kentänlaidalla tälle pikku-harrille tyyliin "tapa, tapa, tapa...älä oo tuollainen nössö vaan käy päälle". Konkreettinen väkivalta opetetaan jo kaukalossa ja monilla junnuilla on todellakin se käsitys, että kentällä on jopa suotavaa vetää poikittaisella tai muuten pelata "sikaa". Näistä tyypeistä kun kasvaa nuoria aikuisia, niin nämä lätkäjätkät ovat yleensä siellä yökerhoissa niitä, jotka eivät hillitä itseään ja joutuvat tappeluihin.

Niin kauan ei pitäisi puhua mistään esikuvista ja liittää tätä jupakkaa jotenkin lapsiin, kun itse harrastuksen piirissä olisi puhtaat jauhot pussissa. Jos haluaa jälkikasvunsa suht. tynnyrissä kasvattaa, niin laittakaa lapsenne mielummin vaikka jonkun kuvataideharrastuksen pariin.

Ihmettelijä

#557

18.05.2011 12:06

On kyllä käsittämätön viestiketju saatu tästäkin aikaiseksi!

Addressin idea on kuitenkin se, että ne, jotka ovat addressin aiheen kanssa samaa mieltä saavat allekirjoittaa sen ja niiden, jotka ovat eri mieltä ei tarvitse laittaa nimeään alle. Olisi toki mielenkiintoista, jos täällä olisi myös laskuri sille kuinka moni ei laita nimeään alle luettuaan addressin. Silloin ei tarvitsisi laittaa näitä eipäs-juupas kirjoituksia, joissa on samat asiat tullu jo moneen kertaan..
antivihreä

#558 Re:

18.05.2011 13:28

#557: Ihmettelijä -

Adressin idea on se, että julkisuudenkipeä, tekopyhä kaksinaismoralisti saisi loistaa. Ihminen, joka on sitä mieltä, että kaduilla huutelu on kauheampaa, kuin joukkoraiskaukset ja -pahoinpitelyt, joihin hänen mielestään pitää vain tottua, ansaitsee kaiken "kuran", minkä saa.

Ihmettelijä

#559 Re: Re:

18.05.2011 13:36

#558: antivihreä - Re:

Itse en tunne kyseistä addressin kirjoittajaa, enkä tiedä mitä mieltä hän on joukkoraiskauksista tai -pahoinitelyistä. Sitä tämä addressi ei paljasta. Epäilen kuitenkin vahvasti, ettei kirjoittaja ole niistä mainitsemaanne mieltä. Eikä se mielestäni liity millään tavalla tähän addressiin. Itsekin olen varmasti joissain asioissa kirjoittajan kanssa eri mieltä, mutta ei se silti poista sitä asiaa, että tässä addressissa hän puhuu hyvän asian puolesta.

varajeesus

#560

18.05.2011 13:37

Suomalaisia ei päästetty tukholmassa baariin! Voi itku nyt ollaan kohdattu rasismia! nyt suuttuu suomen kansa niin että veri lentää!
antivihreä

#561 Re: Re: Re:

18.05.2011 13:45

#559: Ihmettelijä - Re: Re:

Adressin perustaja ei missään koskaan halua tuomita etnojengien väkivaltaa. Hänen "pomonsa" Anni Sinnemäki on sanonut, että suomalaisten pitää vain tottua maahanmuuttajien rasismiin. Jos tuomitsee rasismin, se pitää tuomita aina ja kaikkialla. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että adressin perustaja on sitä mieltä, että rasismia voi kokea vain maahanmuuttaja ja rasisti voi olla ainoastaan suomalainen.

Oikeita rasistisia pahoinpitelyitä tapahtuu koko ajan, kun etnojengit hyökkäilevät satunnaisten ihmisten kimppuun. Miksei Paloma tuomitse niitä? Silloin eii tarvitsisi myöskään keksiä toinen toistaan typerämpiä tarinoita junista tönimisineen.


Vieras

#562

18.05.2011 13:46

Kannatan rasismiteeman esiin ottamista mm-voittojoukkueen voimin. Kokemukseni mukaan rasismin tuomitsemisella lätkäyleisölle on suuri potentiaali suvaitsevaisuuden lisäämisen kannalta.
Ihmettelijä

#563 Re: Re: Re: Re:

18.05.2011 14:03

#561: antivihreä - Re: Re: Re:

Toki rasismi on tuomittavaa oli siinä tekijänä tai kohteena kuka hyvänsä. Minulle se tulee uutena tietona, jos kyseiset henkilöt ovat sitä mieltä, että jonkinlaiseen rasismiin pitäisi vain tottua. Oli tekijöinä tai kohteina ketkä hyvänsä olisi perehdyttävä siihen mistä käyttäytyminen johtuu ja keskityttävä sen ongelman poistamiseen.

Rasismia ei toki ole se, jos "etnojengit" hyökkäävät satunnaisten ihmisten kimppuun. Se olisi rasismia, jos he hyökkäisivät vain jonkun tietyn ihmisryhmän kimppuun. Tietysti kun suomessa ollaan niin suurin osa hyökkäyksistä varmasti kohdistuu enemmistönä oleviin, eli syntyperäisiin suomalaisiin.

Ville

#564 En tajua logiikkaa

18.05.2011 14:10

En tajua suoraa logiikkaa tämän suuntaisten adressien takana. Kyseessä on ollut nimenomaan yksittäisten henkilöiden käytös suuremmassa juhlassa, joka on järjestetty tapahtuman johdosta. Tapahtuman juhlintaan osallistuneilla henkilöillä ei ole mitään suoraa kytköstä juhlinnan kohteena olleeseen jääkiekkojoukkueeseen tai jääkiekkoliittoon.

Mikäli vastaavaa periaatetta ja adressointia halutaan harrastaa jatkossakin, niin myös nämä esimerkkitapaukset on otettava adressien piiriin:
- Itsenäisyysjuhlat, jossa uusnatsit tai muut rasistit aiheuttavat häiriöitä. Näitä tapauksia esiintyy vuosittain kaupunkien (esim. Tampere) kuin valtionkin juhlissa. Valtioiden ja kaupunkien on sanouduttava irti rasismista.
- Greenpeacen iskut. Vihreän liiton on sanouduttava irti ja toruttava kyseisen järjestön jokaisen anarkistisen ja terrorismin mitat täyttävän iskun sattuessa.
- Siwan kassalla tapahtuva rasistinen tai solvaava käytös asiakkaan taholta. Siwan on sadouttava irti ja tuomittava ankarasti.

Ja niin päin pois. Vastaavia skenaarioita pystyisi kehittämään jatkuvalla syötöllä. On siten absurdia, että jääkiekon ja siihen liittyvän juhlinnan yhteydessä asia nostetaan esiin, mutta toisissa tapauksissa vaietaan.

Rasismi on vakava asia, mutta en näe tätä hedelmälliseksi ja oikeaksi tavaksi lähestyä ongelmaa.
antivihreä

#565 Re: Re: Re: Re: Re:

18.05.2011 14:14

#563: Ihmettelijä - Re: Re: Re: Re:

Miksiköhän se on aina rasismia, jos suomalainen käy maahanmuuttajan kimppuun? Ainakin nimenomaan adressin perustajan mielestä.

Jos somalijengi hyökkäilee valkoihoisten ihmisten kimppuun huutaen spermanaamaa, voi sitä ainakin minun mielestäni pitää rasistisena rikoksena.

Ihmettelijä

#566 Re: En tajua logiikkaa

18.05.2011 14:16

#564: Ville - En tajua logiikkaa

Kuka tahansa on vapaa tekemään addressin haluamastaan aiheesta. Se on näiden addressien idea. Joten ei muuta kun rustaamaan jos sinusta mainitsemasi aiheet tuntuvat sellaisilta. Tätä addressia on nyt vajaat 9300 ihmistä pitänyt aiheellisena. Jos pääset aiheillasi samaan, ovat ne epäilemättä aiheellisia myös.

Ihmettelijä

#567 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

18.05.2011 14:22

#565: antivihreä - Re: Re: Re: Re: Re:

No kyllä siinä on jollain kriteerit hukassa, jos pitää jokaista suomalaisen tekemää hyökkäystä maahanmuuttajaa kohtaan rasistisena tekona. Rasismia se on jos teosta jollain tavalla ilmenee, että uhri on valittu ihonvärin, rodun tai muun sellaisen perusteella. Ja sama juttu tietysti päin vastoin.

Ville

#568 Re: Re: En tajua logiikkaa

18.05.2011 14:42

#566: Ihmettelijä - Re: En tajua logiikkaa

En suoraan sanottuna jaksa. En katso sitä tarpeelliseksi. Enkä ainakaan pyri kilpailemaan kenenkään kanssa allekirjoitusten määrässä.

Adressien teko luettelemistani asioista olisi samaa jeesustelua kuin tämäkin adressin sisältö. Tulkintani mukaan luettelemani asiat ovat yhtä irrallaan toisistaan, kuin katson tässäkin adressissa mainittujen tapahtumien olevan.

Jos lähtisin rustaamaan adresseja, niin enkö siinä tapauksessa toimisi siten, josta aiemmin osoitin kriittisen kommentin?

Ihmettelijä

#569 Re: Re: Re: En tajua logiikkaa

18.05.2011 15:20

#568: Ville - Re: Re: En tajua logiikkaa

Mielestäni se, että addressilla on 9300 allekirjoittajaa osoittaa kuitenkin sen, että aiheelle on ollut tilausta. Sillä on nyt jo saatu jotain hyvää aikaiseksi kun se on herättänyt näinkin paljon keskustelua. Ja mikä parasta, puolesta ja vastaan. En näe, että mistään aiheesta addressin tekeminen on turhaa. Jos se ei ihmisten mielestä ole tarpeellinen niin sitten se ei saa yli 9000 allekirjoitusta. Itse en lähtisi parjaamaan 9000 allekirjoitusta saanutta addressia vaikka en näkisi sitä tarpeellisena. Jättäisin sen allekirjoittamatta ja toteaisi, että pohjimmiltaan hyvä asia saa kannattajia..


Vieras

#570

18.05.2011 16:05

Voitto on tietysti juhlinnan ja riemun aihe, onnea Leijonille!

Kunhan nyt vain muistetaan että se on nimenomaan tämä pieni kourallinen ihmisiä jotka menivät pelaamaan jääkiekkoa, eivät sotimaan. Pelaamisella ja kansallisuudella ei loppupeleissä ole mitään tekemistä toistensa kanssa, vaan tietty ryhmä lajiaan rakastavia kilpailijoita ottavat mittaa toisistaan ja me muut seuraamme vierestä. Ne Suomalaiset jotka uhoavat rasistisesti riistävät valitettavasti ilon myös heiltä jotka ovat kannustaneet Suomea, mutta ovat ulkomaisia.

Mitäs me vierestä seuranneet miljoonat ihmiset olemme muka Leijonien menestyksen eteen tehneet? Emme niin mitään, paitsi katselleet matsia ja kannustaneet. Voitto on Suomen JÄÄKIEKKOJOUKKUEEN.

Eikä jääkiekkojoukkueen pitäisi olla jonkun rasistisen sinipunaniskan peniksenjatke.
antivihreä

#571 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

18.05.2011 16:08

#567: Ihmettelijä - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Tässä adressissahan nimenomaan yritetään leimata keksityn tarinan varjolla suomalaiset rasisteiksi. Vähän samaan malliin, kuin aikoinaan somalitytön työntäminen junasta. Siitäkään tapauksesta ei ole edelleenkään mitään todisteita, mutta se ei estänyt Helsingin Sanomia syyllistämästä kaikkia suomalaisia rasisteiksi pitkän aikaa.

Kaksinaismoralismi on se mikä minua raivostuttaa Paloman kaltaisissa populistipyrkyreissä. Miten ihmeessä maahanmuuttajien törkeät väkivallan teot ovat aina rasismivapaita yksittäistapauksia, kun kuitenkin koko Suomi on ilmeisesti vastuussa jonkun känniääliön mahdollisista rasistista huuteluista?

En tosin usko adressissa kuvattua tapahtumaa tapahtuneeksi, niin paljon ovat palomat ja kumppanit lähiaikoina keksineet kammottavia rasismiuutisia.

Ville

#572 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

18.05.2011 16:44

#571: antivihreä - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

<CLIP>

En tosin usko adressissa kuvattua tapahtumaa tapahtuneeksi, niin paljon ovat palomat ja kumppanit lähiaikoina keksineet kammottavia rasismiuutisia.

</CLIP>

Vaikka liitynkin adressiin negatiivisesti suhtautuviin, niin voin hyvinkin uskoa Paloman törmänneen kuvattuun tilanteeseen. Yleensä riittää, että 10 vahvasti nauttinutta kokoontuu ryhmäksi, niin johan alkaa tapahtumaan. Se kenen vastuulla ja kenen tulisi tilanteeseen reagoida onkin mielestäni toinen asia.

Mutta siinä jaan mielipiteesi, että tässä on havaittavissa pienehkö häivähdys kaksinaismoralismia ja populismia.

antivihreä

#574 Re: Halla-aho ottaa kantaa rasismiin

18.05.2011 17:36

#573: Tomi - Halla-aho ottaa kantaa rasismiin

Vihreät ilmoittivat ennen vaaleja, että he vastustavat persuja. Nyt kun vaalit menivät niinkuin menivät ja persut saavat tappouhkauksia, niin pitäisikö vihreiden sanoutua niistä irti? En ole ainakaan huomannut, että vihreät olisivat sanallakaan kommentoineet Immoselle lähetettyä tappouhkausta.

Paloma sanoudutko julkisesti irti näistä tappouhkauksista, vai voiko tästä(kin) vetää johtopäätöksiä?

Kirsi

#575 Re:

18.05.2011 17:56

#570: -

Aivan samaa mieltä kanssasi. Lakkasin esimerkiksi lukemasta Facebookissa lätkämestaruutta koskevia ryhmiä, koska hurrittelu, ryssittely ja turpaan vetämisen henki pilasi iloni. Niin monelle ruotsalainen/venäläinen/afrikkalainen jne. kelpaa vihaamisen kohteeksi. Minun kunnioitukseni Suomen lätkämaajoukkuetta kohtaan nousisi entisestään, jos he joukkueena lähtisivät mukaan rasisminvastaiseen/homovihaa vastustavaan kampanjaan.  Mikko Koivu on todellinen johtaja omalle joukkueelleen (kadehdittava ominaisuus, kyky innostaa muita ja auttaa heitä saavuttamaan parhaansa), toivon sydämestäni, että hän voisi toimia selkeänä kansainvälisen, erilaisuutta kunnioittavan Suomen roolimallina.

 

Näistä hyvää tarkoittavista kampanjoista on kyllä sanottava vielä se, että pelkkä rasismin tuomitseminen ei välttämättä johda hyviin tuloksiin. Aika tuoreessa Voima-lehdessä oli osuva kuvaus siitä, miten Raptorin nokkelasti sanoitetut, rasismiin puuttuvat biisit loivat paremmin yhteishenkeä maahanmuuttajalähiöissä kasvavien lasten keskuuteen kuin varsinaiset kampanjat. Tärkeän viestin saa perille omaa lahjakkuutta ja kaikkea muuta tarjolla olevaa taitoa/tekniikkaa käyttäen. Juliste seinällä, joka sanoo "ei rasismille", on aika lame panostus. Oli jo silloin, kun itse kävin peruskouluni.