Psykiatrinen pakkohoito on lakkautettava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Psykiatrinen pakkohoito on lakkautettava.

qwerty

#76 Re:

28.01.2016 14:46

#3: Mikko Kantonen -  

 Juuri näin!

Itseni on käännytetty hoidosta muutamia kertoja kun en ole suostunut silloiseen "hoitoon" (=pompotus paikasta toiseen ilman ajoneuvoa) tai käynyt samalla muualla hoidossa. Lakia rikotaan jatkuvasti. Itseni poliisi haki 2 kertaa samana päivänä kotoani ja lopulta putkaan koska terapeuttini(5v käynyt hänellä) kollegansa kanssa ei hyväksynyt lääkettä jonka toinen lääkäri oli kirjoittanut, EN saanut apua siksi ja he väittivät jälkeenpäin, että olisin uhannut tappaa heidät. Koska istuntoa ei ilmeisesti nauhoitettu, minulla ei ollut mitään heitä vastaan. Poliisi haki kyselemättä. Osastolle eivät voineet jättää, koska siellä lääkäri totesi etten ole psykoottinen. Putkaan siis. Tämä oli mielivaltaa potilasta kohtaan. Potilasta, joka itse on pyytänyt apua ja se häneltä kielletään yhden "väärän" lääkkeen vuoksi. Osastolla olen vapaaehtoisesti ollut pari kertaa ja hoitajat ilmiselvästi provosoivat potilaita, jättävät potilaan fyysisen terveyden oman onnensa nojaan (olen nähnyt mätäneviä kynsiä yms). Seinälläkin on iso punainen juliste jossa lukee "ÄLÄ RIKO HOITAJAASI". Mielestäni tällä osastolla pitäisi myös olla muistutus hoitajille, etteivät rikkoisi potilaitaan. Säännöt ovat eri jokaiselle. Toinen saa huutaa ja möykätä, rikkoa tuoleja, kun taas toisen pitää olla hiljempaa kuin hiiri. Joskus tuntuu, että ne ovat nämä "ammattilaiset" jotka sitä apua tarvitsevat... Allekirjoitan mielelläni. Ihan sillä, ettei tämä tänäpäivänä toimi kuten pitäisi. Ja nimenomaan nähtyäni siellä osastolla ihan täyspäisiä ihmisiä pakkohoidossa jos mistäkin syystä. Sinne itse kuitenkaan pääsemättä silloin, kun sitä tarvitsisi. Nyt taidan olla siinä pisteessä, että mua sinne kohta viedään haluamattani, koska valitsin sanani väärin lääkärin edessä... Toivottavasti olen väärässä ja jonkinlainen inhimillisyys hoidossa jatkuisi. Kärsin PTSD:stä ja masennuksesta.


Vieras

#77

01.02.2016 15:33

Pitääkö harhaiselta, väkivaltaiselta, sekopäiseltä potilaalta itseltään kysyä haluaako hän hoitoon vai ei?

Tiedoksi

#78 Psykiatriset lääkkeet

01.02.2016 21:16

Psykiatriset lääkkeet: Niiden vahingolliset haittavaikutukset.

 

 

 

 

 

 

 

 

PSYKIATRISET LÄÄKKEET:

  NIIDEN VAHINGOLLISET SIVUVAIKUTUKSET

Kuka tahansa, joka kahlaa läpi

  kliininen farmakologia -osan lääkepakkauksen tuoteselosteesta, päästäkseen sivuvaikutusten listaan, ansaitsee aplodit tästä urotyöstä. Tästä ja muista syistä ilmaisu "tietoinen suostumus" psykiatrisista lääkkeistä puhuttaessa on harhaanjohtava. Kuitenkin niille, joilla ei ole taipumusta tällaisiin urotöihin, seuraavassa on lista:

 

  RAUHOITTAVAT AINEET, psykoosilääkkeet

  aiheuttavat toistuvasti vaikeuksia ajattelussa, huonoa keskittymiskykyä, painajaisia, emotionaalista tylsyyttä, masennusta, epätoivoa ja seksuaalisia häiriöitä. Fyysisesti ne voivat aiheuttaa : tardiivia dyskinesiaa - äkillisiä kontrolloimattomia lihaskramppeja ja kouristuksia sekä kiemurtelevia , vääntelehtiviä liikkeitä erityisesti jaloissa, kasvoissa, suussa ja kielessä, vääntäen kasvot irvistykseen. Ne sisältävät myös akatisian, joka on vakava rauhattomuustila, joka tutkimusten mukaan voi aiheuttaa kiihtymystä ja psykoosin. Mahdollinen kuolemaan johtava vaikutus on Neuroleptic Malignant -syndroomalla (pahanlaatuinen psyykelääkkeistä johtuva oireyhtymä), johon kuuluu lihasten jäykkyys, muuttuneita mielentiloja, epäsäännöllinen pulssi tai kohonnut verenpaine ja sydänoireita.

  RAUHOITTAVAT AINEET, bentsodiatsepiinit

  voivat aiheuttaa uneliaisuutta, pyörrytystä, sekavuutta, hermostuneisuutta, seksuaalisia häiriöitä, HALLUSINAATIOITA, painajaisia, vakavaa masennusta, äärimmäistä rauhattomuutta, unettomuutta, pahoinvointia ja lihasvärinää. Epileptiset kouristukset ja kuolema ovat seuranneet , kun on yhtäkkiä lopetettu miedompien rauhoittavien käyttö. Siksi on tärkeää, ettei niiden käyttöä koskaan lopeteta yhtäkkiä tai ilman asianmukaista lääkärinvalvontaa, vaikka lääkkeitä olisikin käytetty vasta parin viikon ajan.

  SEDATIIVI-HYPNOOTIT

  eli rauhoittavat unilääkkeet aiheuttavat usein yllämainittuja sivuvaikutuksia, kuten myös krapula-vaikutusta, näkyvää humalatilaa, koordinaatiokyvyn puutetta (ataksiaa) ja ihottumaa.

  MASENNUSLÄÄKKEET

  (trisykliset)  voivat aiheuttaa horrostilaa, uneliaisuutta, apatiaa, ajattelun vaikeutta, sekavuutta, keskittymiskyvyn heikkenemistä, muistiongelmia, painajaisia, paniikin tunnetta, äärimmäistä rauhattomuutta.; myös harhakuvitelmia, maanisia reaktioita, hourailua, kouristuksia, kuumetta, alentunutta valkosolujen määrää (infektioineen), MAKSAVAURIOITA ja sydänkohtauksia sekä halvauksia.

  SELEKTIIVISET, serotoniinin

  takaisinoton estäjät ( SSRI ) voivat aiheuttaa päänsärkyä, kiihtymystilan, unettomuutta, ja outoja unia, ruokahaluttomuutta, impotenssia, sekavuutta ja akatisiaa. On arvioitu, että 10 - 25 prosenttia SSRI:n käyttäjistä kokee näitä sivuvaikutuksia, joihin liittyy usein itsemurha-ajatuksia. vihamielisyyttä ja väkivaltaista käyttäytymistä.

  Vuonna 1997 CandaceB. Pert,Georgetownin yliopiston lääketieteen laitoksen tutkimusprofessori Washington D.C:stä kirjoitti, että SSRI:t voivat pitkäaikaisen käytön jälkeen myös aiheuttaa sydän- ja verisuoniongelmia ihmisille, jotka ovat tällaisille alttiita. Tästä pitkäaikaiskäytöstä on tullut yleinen käytäntö huolimatta puutteellisista turvallisuustutkimuksista. *Vuonna1998 myös Japanilaiset tutkijat raportoivat Lancetissa, brittiläisen lääketieteen seuran julkaisussa, että keuhkoihin voi kertyä huomattava määrä masennuslääkettä ja ne voivat vapautua myrkyllisiin pitoisuuksiin, kun aletaan käyttää toista masennuslääkettä.

  RITALINIA

  (metyylifenidaatti) ei saisi antaa alle 6-vuotiaille lapsille.

  Haitallisiin vaikutuksiin kuuluvat: hermostuneisuus ja unettomuus, liikaherkkyys, anoreksia, pahoinvointi, pyörrytys, päänsärky, uneliaisuus, kohonnut verenpaine ja pulssimuutokset, nopeutunut sydämen lyöntitiheys, angiina, alavatsakipu, ruokahaluttomuus, painon putoaminen, myrkytyspsykoosi. Joillekin lapsille on kehittynyt tahattomia tik-liikkeitä ja nykimistä, jota kutsutaan Touretten syndroomaksi.

  Ihmiskeho on äärettömän monimutkainen biokemiallinen kone, jossa kemialliset reaktiot ja virtaukset tapahtuvat harmoniassa ja rytmisesti toistensa kanssa. Ne tapahtuvat tietyissä järjestyksissä, ja tietyissä määrissä ja tietyissä nopeuksissa. Kun vieras aine, kuten psykotrooppinen lääke tuodaan kehoon, nämä virtaukset ja sisäiset liikkeet häiriintyvät. Lääke voi nopeuttaa, hidastaa, hillitä, peittää alleen tai evätä tärkeät aineenvaihduntaan tarvittavat aineet.

  Tämä on syy, miksi psykiatriset lääkkeet aiheuttavat sivuvaikutuksia. Tämä on tosiasiassa se syy, miksi ne edes vaikuttavat millään tavalla. Ne eivät paranna mitään. Ihmiskeho on kuitenkin varustautunut pitämään puoliaan ja vastustamaan tämän kaltaista rikkirepimistä. Kehossa useat järjestelmät taistelevat vastaan yrittäen prossesoida vierasta kemikaalia ja työskentelevät uutterasti tasapainottaakseen lääkkeen vaikutukset.

  Mutta keho kestää vain tiettyyn rajaan saakka. Nopeasti tai hitaasti, systeemi romahtaa. Kuten auto, jota ajetaan raketin polttoaineella, voidaan ehkä saada kulkemaan1500 km/h, mutta renkaita, moottoria ja sisäosia ei oltu koskaan tarkoitettu tällaiseen. Kone hajoaa.

  Ota myös huomioon Thomas Mooren 1998 Yhdysvaltalainen raportti. Moore on terveyspoliitiikan vanhempi tutkija George Washington Yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa.

  Moore arvioi, että Amerikassa kuolee yli 100.000 ihmistä joka vuosi reseptilääkkeiden haittavaikutuksiin ja miljoona ihmistä vahingoittuu niin vakavasti, että he tarvitsevat sairaalahoitoa. Moore kysyy: "Niin huonosti ohjatussa, luonnostaan vaarallisessa systeemissä, kuluttajien täytyy kiinnittää paljon enemmän huomiota käyttämiensä lääkkeiden  vaaroihin. Pystyvätkö he tunnistamaan ottamansa lääkkeen haitalliset vaikutukset, eritoten vaikeasti määriteltävät vaikutukset, kuten väsymyksen ja lievän masennuksen? Onko tämä sellainen lääke, jonka pienikin yliannostus on vaarallinen?

 


Vieras

#79

02.02.2016 15:36

No sitten pitää potilas saada viedä sairaalaan pakkokylpyammehoitoon rauhoittumaan. Kansi ammeen päälle.

Näin ennen lääkkeitä meneteltiin.


Vieras

#80

02.02.2016 15:39

Meidän rapussa sairas mies ulvoo, riehuu, valvottaa koko rapun ihmisiä.

Takoo ihmisten ovia, saa pelätä, että läpi tullaan, paukuttaa kepillä kaiteita ja pattereita, ikkunoita ei ole vielä mennyt rikki.

Jaa, ettäkö hoitoon ei voi viedä? Ei uskalla ihmiset rapussa kulkea. Pitäisi sitten asuttaa sairaat samoihin taloihin, samoihin rappuihin keskenään riehumaan avohoitopotilaina.

Marika

#81 Re:

03.02.2016 16:37

#1: Niko Salminen -  

 En allekirjoita minäkāän.  Minun henkeni pelasti pakkohoito. en ollut sellaisesta kunnossa, että olisin ymmärtänyt maailmasta mitään.

Hullu saa olla muttei tyhmä

#82 Re: Re:

04.02.2016 14:38

#65: Janne - Re:  

 Hulluthan ne aina hokee olevansa terveitä. En todellakaan allekirjoita!


Vieras

#83

05.02.2016 10:04

Entäs sairaan lähiomaiset, samassa huushollissa asuvat mies/vaimo, lapset.

Lasten elämä täysin pilalla, lapsetkin sairastuu. Lapset pitää siirtää sijaisperheeseen turvaan tai lasten- ja nuorisokotiin.


Vieras

#84

05.02.2016 11:36

Kirjastoonkaan ei kohta uskalla mennä, kun siellä tullaan tönimään, irvistellään, kieltä näytellään, jotkut sairaat.

Ei lapsia voi yksin päästää, hädin tuskin aikuisenkaan kanssa, pelästyvät ikihyviksi.

Mp lähäri

#85 Järki päähän

06.02.2016 20:55

 Pakkohoitokin on HOITOA - katto päänpäällä, ruokaa ja puhtaat vaatteet.

 

Jos itse p*rseilet laitoksessa ja sinun pakkohoitoa jatketaan - kannattaisi miettiä sitä omaa käytöstä. Normaalit ihmiset tulevat toimeen muiden ihmisten kanssa ja p*rseily ei ole NORMAALIA.

 

Kymmenen hoitajaa kertoo oman mielipiteensä käyttäytymisestäsi lääkärille joka tekee niiden pohjalta päätöksen jatkosta. Ja kyllä, jos p*rseilet yhdelle tai kahdelle hoitajalle - se tulee kaikkien tietoon.

 

Ketään ei huvikseen laiteta pakkohoitoon. Se ei ole yhden ihmisen mielipide tai kosto, vaan siihen vaikuttaa monen moni asia! Ja ne asiat liittyy sinuun, käytökseesi, mielenjuoksusi, KAIKKI SINUSSA.

 

JA MASENTUNEIDEN PAKKOHOITO - parempi kunnon hoitojaksot kuin itsemurha. 

 

Ottakaa asioista selvää ennenku alatte tekeen näitä järjettömiä alotteita!


Vieras

#86

09.02.2016 07:03

Psyykkiset sairaudet ovat tunnelukkojemme aiheuttamia, sekä syviä väärinymmärryksiä varhaisista elämänvaiheista. Erityisherkille psyykenlääkkeet voivat johtaa vielä syvempään psyykkiseen kärsimykseen.

Vieras

#87

09.02.2016 12:24

No miksei sitten ihmisten anneta puhua? Mielisairaaloissa pitäisi olla mahdollisuus intensiiviseen puhumisterapiaan pienryhmissä tai yksin terapeutin kanssa. Ihmisen pitää saada läpikäydä traumaattisia kokemuksiaan ja työstää niitä. Lääkkeen otto on sama kuin alkoholilla mielen turruttaminen tunnottomaksi. Ihmisen pitää vain työntää sivuun negatiiviset ajatukset ja ajatella positiivisesti ja hymyillä ja olla onnellinen siitä mikä on hyvin. Voihan ihminen olla onnellinen hyvistä asioista, mutta silti pitäisi saada olla oikeus päästä eroon työstämällä pahoista kokemuksista, jotka on painettu syvälle sisimpään koska pitää olla kiltti.

Nelli

#88 Re:

10.02.2016 19:32

#1: Niko Salminen -  

 Minut laitettiin kolmeksi kuukaudeksi suljetulle osastolle, minua viikkoja avohoidossa (johon hakeuduin itse uupumuksen takia) hoitanut psykologi seurasi suljetulle osastolle ja sanoi päätöksen olleen hoitovirhe, hänen ja osaston ylilääkärin pitkittyneen riitelyn tulos jossa lääkäri käytti valtaansa osoittaakseen psykologille kuka määrää. Tämän minulle myös varmensi omahoitajani avopuolelta. Peruste oli psykoosi eikä papereita näyetty "omaksi parhaakseni". Ihminen on ihminen ammatistaan huolimatta.


Vieras

#89

10.02.2016 21:33

Shalom. En hyväksy minkäänlaista pakkohoitoa ilman potilaan lupaa.
1

#90 Re:

11.02.2016 16:52

#8: Kaisa Viitala -  

Asia yksinkertaisuudessaan juuri näin. Miten vielä nykyäänkin yhteiskunta sallii ihmisten kidutuksen ja vielä tukee sitä? Vapaus ja itsemääräämisoikeus kuuluvat kaikille, kenelläkään ei heitä niin pahasti etteivät ne voisi toteutua.


Vieras

#91

14.02.2016 09:05

Psykiatrinen pakkohoito ei ole hoitoa ensinkään. Ainut asia mitä se on on kidutus ja ihmisoikeusloukkaus. Siinä ei ole mitään raiskausta lievempää asiaa. Joka hyväksyy pakkohoidon hyväksyy myös raiskauksen. Se on niin perustavanlaatuinen ihmisoikeusloukkaus että se on verrattavissa murhaan tai vähintään murhayritykseen.

Vieras

#92 Re:

14.02.2016 09:37

#1: Niko Salminen -  

 Mitä tarkoitat sanalla hoito? Psykiatriassa ei ole mitään mikä ansaitsee tuota sanaa, kidutus sopii paremmin.


Vieras

#93 Re: Järki päähän

14.02.2016 09:40

#85: Mp lähäri - Järki päähän 

 Psykiatriassa ei ole hoitoa, kidutus on paljon lähempänä totuutta. Terroristijärjestöt käyttävät samoja menetelmiä, ei niitäkään sanata hoidoiksi.


Vieras

#94

14.02.2016 15:11

Hoitoon pakottamisen päätös tulee olla useamman lääkärin päätös. Ei yhden jonka päätös voi olla muusta taustasta johtuva ja jopa täysin väärä.
Suositus hoidosta voi olla ja sille useamman lääkärin käsittely taustat tarkastaen.

Vieras

#95

15.02.2016 15:48

Kidutusta on lapsille elää samassa huushollissa sairaan kanssa.

Pelastakaa lapset!


Vieras

#96

20.02.2016 16:11

Vastustan M1-lähetettä, koska kyseessä ei itselleen eikä muille vaarallinen henkilö, omaisia ei kuunneltu.
Läheinen joutui

#97 Re: Ammattirikollinen vs mielisairas

25.02.2016 11:48


Vieras

#98

25.02.2016 18:57

Koska se on vastoin inhimillisyyttä.

Vieras

#99

28.02.2016 11:50

En sinänsä vastusta äärimmäisissä tapauksissa pakkohoitoa, mutta muuten adressin sisältö on painavaa asiaa. Etenkin psykoosilääkkeiden sivuvaikutuksista vaietaan ja niitä vähätellään. Tätä tekevät psykiatrit, hoitajat ja hyväuskoiset omaiset.
perehtynyt

#100 Re: Re:

28.02.2016 13:32

#92: - Re:  

 Varmaan kannattaisi perehtyä ensin asiaan ennen kuin alkaa täällä kirjoittelemaan mitä sattuu.. suomessa psykiatriset ongelmat ovat valitettavasti yleistymässä, eikä todellakaan ketään ohjata tahdon vastaiseen hoitoon heppoisin perustein. Olisiko oikein että esim. Psykoosissa olevat ihmiset jäisivät ilman hyvää hoitoa ja aiheuttaisivat itselleen tai muille vaaraa? Sehän on nimenomaan ihmisen ja elämän kunniootusta, että yritetään auttaa kaikin mahdollisin keinoin takaisin normaaliin elämään.