KIVILOUHOSSUONTEE.PELASTETAAN JOUTSAN SUONTEE, EI KIVILOUHOKSELLE

Mainilan laukaukset

#101 Re: kieroa touhua

03.09.2012 10:43

#99: isot pelaavat peliä - kieroa touhua

Kirjoituksesi on kuin suoraan entisen Neuvostoliiton harhautustavoista ja prokadasta! Taidat kuulua noihin samoihin ryhmiin. Hyvä, että on saatu sivistynyt menestyvä esitaistelija viemään louhosvastustusta eteenpäin!


Vieras

#102 Re: kieroa touhua

03.09.2012 19:10

Ajatusketjusi on  todellakin kummallinen.Itse olen hyvin kiitollinen Jarkko Kaalikoskelle, että hän uhraa vapaa-aikaansa yhteisen asiamme hyväksi.Korkean ikäni vuoksi en jaksa itse hoitaa tätä meillekin tärkeää asiaa.

 

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

16.09.2012 03:28


masa

#104 Re: Joutsasta Suomen kivteollisuuden keskus..?

17.09.2012 15:00

#103: RySky - Joutsasta Suomen kivteollisuuden keskus..?

meidän perheellä on mökki suonteella, ja seutu on aivan spesiaali puhtaiden luontoarvojen, ennenkaikkea järven kirkasvetisyyden kannalta. olenkin halukas liittymään kaikkiin mahdollisiin adresseihin ja järjestöihin, jotka pyrkivät suojelemaan järven ja sen ympäristön luontoarvoja. onko sellaista järjestöä, joihin voisi esim. netin kautta liittyä ?

 

Jari Lämsä

#105 Vastine esitettyihin väitteisiin

18.09.2012 13:07

#103: RySky - Joutsasta Suomen kivteollisuuden keskus..? 

Keskustelupalstallakin on käsitelty osallisuuttani maakuntakaavan ja Kiviahonriutan suunnitelmien välillä. Vastaan siis tännekin muutamalla rivillä. Lehtikirjoittelu lieneekin syytä laittaa poliisille arvioitavaksi. Sen verran potaskaa on laitettu julkisuuteen tarkistamatta asioita.

Maakuntakaavasta:

- Voin osoittaa helposti, että maa-ainesten ottamista koskeva kaavamerkintä on ollut maakuntakaavan luonnoksissa sellaisenaan jo tullessani kuntaan töihin maanmittausteknikoksi v. 2005.

- En ole millään muotoa osallistunut maakuntakaavan hyväksymiseen tai muutoinkaan ollut esittämässä kaavaan yhtään mitään merkintöjä. En ole ollut myöskään eri mieltä esitetyistä kaavasuunnitelmista.

- Maakuntakaavan laatii ja hyväksyy maakuntaliitto ja sen vahvistaminen tapahtuu ympäristöministeriössä.

- Kunta on antanut lausuntoja kaavan eri vaiheissa, joissa olen ollut kokousasian valmistelijana. Tuolloinkaan en ole ollut asian esittelijänä eli suomeksi lausuntoehdotuksen tekijänä. Tämä ei tee minua esteelliseksi laatimaan myöhemmin virkauran jälkeen suunnitelmia, jotka jollakin tavalla liittyvät maakuntakaavaan.

Yllä olevaan viestiin:

"Niin kuin esiselvityksestä sivulta 21 ilmenee, on erityisen kiinnostuksen
kohteena myös KESKISEN SUONTEEN ALUE . Ollinsalmi keskipisteenä..."

"joka pahimmassa skenaariossa saattaa olla yhtä suurta kivilouhosta"

Mitähän se Ahonen höpisee? Piti ihan itsekkin tarkistaa tämä sivu tuosta raportista. Saahan sen noinkin tulkita, mutta esiselvityksen tarkoituksena on ollut tuottaa lyhyt perustietous koko kunnan alueen kallioperästä ja kuntaan jo ennestään tehdyistä tutkimuksista sekä esittää arvio minne lisätutkimukset tulisi kohdistaa alueiden erityispiirteet huomioiden.

Luonnonkiviteollisuus Joutsassa -esiselvityksen on tilannut Maaseudun Kehittämisyhdistys VIISARI ry ja sen KOKO-ohjelma, jonka puitteissa myös varsinaisen selvityksen teko on käynnissä, ei tosin allekirjoittaneen toimesta.

 

Jussi

#106 Re: Vastine esitettyihin väitteisiin

23.09.2012 12:09

Minäenoletehnytmitäänväärää- Lämsälle tiedoksi: Kiviahonriutta on tullut maakuntakaavaan 2007. Kuka sen on sinne vienyt?

Ei kait Varmanakki-Kiiskinen ole siihen yksin pystynyt?

Varmanakki ratsastaa nyt maakuntakaavalla. On kuitenkin muistettava, että hän osti kalliomaat aikanaan metsätalousmaana!  Markka-aikaan hinta oli ollut tiettävästi 2 miljoonaa, Nyt hän vaatii kallioista 7 miljoonaa euroa!!  Bisiness-mies tuntuu olevan. Itse Berlusconikin kalpenee kateudesta.

 

Juuso

#107 Sauli Niinistö, meidän presidenttimme!

24.09.2012 20:45

Voisittteko nyt asettaa sellaisen työryhmän, joka etsisi keinoja, joilla estettäisiin, ahneita öykkäreitä käyttämästä muodollista oikeuttansa, jolla tallataan muiden oikeudet omaansa.
Näitä muita oikeuksia ovat mm. oikeus omaisuutensa suojaan, oikeus nauttia olemassa olevasta luonnon rauhasta, oikeus välttyä melusta, jonka tiedetään todistettavasti aiheuttavan sekä psyykkisiä, että phyysisiä häiriöitä, oikeus nauttia miljoonien vuosien muovaamien luonnon ja sen monimuotoisuuten tuomista korvaamattomista nyt tarjolla olevista anneista.
polonium

#108 Ei jää tähän!

01.10.2012 19:40

Etelä-Suonteen joka saaressa on erittäin isot kalliot. Kohta, jos louhinnan annetaan alkavan, hyökätään myös niiden kimppuun. Sen jälkeen viimeistään voidaan sanoa että HYVÄSTI SUONTEE!
Myt jo yli 700 ihmistä on allekirjoittanut louhimista vastustavan adressin. Lähes Pertunmaan kunnan väestömäärää vastaava määrä. Nyt on Joutsassakin pidettävä huoli siitä, että kunnanvaltuustoon tulee edustajia, jotka kieltävät kyseiset louhinnat.
Miksi meluselvitystä ei tutkittu??

#109 Kunnan tuleva päätös 15.11.2012

09.11.2012 23:29

Joutsan kunnan teknisen lautakunnan lupajaosto kokoontuun 15.11.2012 päätttämään asiasta. Asiaa ei uskallettu ennen vaaleja käydä läpi. Kaikihan jo tietää köyhän kunnan tekevän "olevinaan" viisaan päätöksen hyväksymällä louhimon toiminnan ja samalla unohdetaan luontoarvot, Uimaniemen ja Marjotaipaleen asukkaat sekä Suonteen mökkiläiset.
Mökkiläinen

#110 Boikotti

12.11.2012 13:15

Jos ja kun näyttää siltä että lupa on louhokselle saatu, ainakin meidän mökki ostaa jatkossa ruoat sekä juomat mökkimatkalta. Joutsaan emme kanna enää euroakaan. Tämän jos tekee jokainen mökkiläinen jatkossa, saa kunta vähän mietittävää!
INFO

#111 PÄÄTÖS

16.11.2012 15:48

Joutsan kunta on 15.12 lupajaoston kokouksessa päättänyt myöntää maa-aines ja ympäristöluvan Kiviahonriutan louhoshankkeelle Joutsan kunnan nettisivuilla olevan esityksen mukaisena.

http://www.joutsa.fi/d5web/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames

Menneestä maailmasta oleva käytäntö, jossa luonnonvarojen hyödyntäminen samaistetaan kansalliseen etuun ja on sitä kautta hyväksyttävää tuntuu edelleen vallitsevan. Sitä pitävät alan toimijat, viranomaiset ja kunta edelleen itsestään selvyytenä, vaikka kyseessä on yksityinen, joskus jopa vastuuton voiton tavoittelu yksilöiden ja ympäristön kustannuksella. Yhteiskuntavastuu ja yksilön oikeudet eivät ole edes korulauseissa, ympäristöstä puhumattakaan. Oletettavasti hallinto-oikeus elää tässä päivässä ja päättää niinkuin lain mukaan kuuluukin.
RySky

#112 Boikotti

19.11.2012 23:43

Boikottiin kaikki Joutsan palvelut, Heinolassa on hyvä kauppa matkan varrella.. :)
akustik

#113 valituskierros

20.11.2012 00:30

jasso, molemmat taitavat valittaa. Luvassa siis oikeuden välipäätös noin vuoden päästä ja lopullinen noin 2-3 vuoden päästä. Melukäyrät muuttuvat oleellisesti, jos raapaistaan pari kuukautta vuosittaisesta toiminta-ajasta pois.

Vieras

#114 Hyvämuistinen

21.11.2012 19:51

Moni on varmasti aiheesta pikkasen tunnemyrskyssä. Varmaan meikäläinenkin, erämökin omistaja. Tunnetila tietty vaihtuu vuosien varrella. Mutta Joutsalle tiedoksi, että muisti on hyvä.
Ei olisi ollut pakko p...tä kääntää isolle ihmisjoukolle, mutta erityisesti korvamattomille luontoarvoille. Tämän jälkeen on aivan sama, mitä kunta kirjottaa luonnosta. Louhimispaikasta takuulla pääsee kivi- ja maa-ainesta kristallin kirkkaaseen veteen, vesiraja aivan vieressä. Myöhemmin mutaveteen.
Äänimaailma on oma lukunsa.

Vieras

#115 Re: valituskierros

21.11.2012 19:57

#113: akustik - valituskierros

taitaa louhokslle sopiva seisokkiaika olla silloin, kun diisseli tarvitsisi kovasti lämmitystä ennen käynnistystä.

Säilytetään puhdas Suontee ja sen ympäristö tuleville sukupolville

#116 Melu

22.11.2012 20:14

Tietääkö kukaan onko louhoksessa suoritettavista porauksista, räjäytyksistä, murskauksista, kiviainesten käsittelyssä syntyvästä kolinasta ja rahtiliikenteen sekä maansiirtokoneiden synnyttämästä kolinasta tehty selvitystä äänen kulkeutumisesta järveä pitkin laajalle alueelle? Rannalla ollessa autojen äänet kuuluvat pitkiltä matkoilta, vaikka metsää ja mäkiä välissä. Myös korien haukunta kuuluu selvästi. Jos joku rakentelee, kaataa metsää tai sahailee puita, niin sekin kuuluu. Nämä äänet ovat mitättömiä verrattuna kivilouhoksen meluun.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

23.11.2012 06:02


polonium

#118 Re: Kunnan tuleva päätös 15.11.2012

26.11.2012 10:22

#109: Miksi meluselvitystä ei tutkittu?? - Kunnan tuleva päätös 15.11.2012

Muistelin itse aluksi että vedet virtaavat Uimaniemeltä pääasiaassa kohti Joutsaa, mutta valitettavasti nyt on jo ainakin kahtena kesänä pojoistuuket hallinneet koko Suonteeta. Louhimisesta aiheutuu vaaraa näin koko Suonteen alueelle. Jopa Etelä- Suonteelle, jota on ehdotettu jopa kansallispuistoksi! Kehoitankin näiden sivustojen aloittajaa ottamaan yhteyttä ympäristöministeri Niinistöön ja koko ympäristöministeriöön jotta kansallispuistohanke Eyelä-Suonteen osalta edityisi. Nämä allekirjoitukset ja vastustajien määrä mukaan.Tällöin säästyttäisiin tältä JÄRKYTTÄVÄLTÄ hankkeelta. Valitettavaa on jopa EU:hun saakka.

Joosef

#119 Re: PÄÄTÖS

27.11.2012 12:04

Mitä se Veikko Vennamo tarkoitti aikanaan puhumalla "seteliselkärankaisista" päättäjistä ?!?

Lupajaostossa jouduttiin äänestämään, koska ANSSI SAARI oli ymmärtänyt hankkeen vaikutuksen naapuristoon ja ja luontoon. Seija-Lavia-Kuitunen kannatti vastaehdotusta.  Äänestystulos 2-2. Puheenjohtaja ratkaisi omalla puoltoäänellään koko tämän tuhansia ihmisiä ja koskematonta luontoa koskevan surullisen päätöksen.  Jälkipolvet hänelle varmaan pystyttävät patsaan syntyvän kraaterin reunamille!

 

Marjotaipaleen mies.

#120 Re: Joutsasta Suomen kivteollisuuden keskus..?

06.12.2012 20:02

#103: RySky - Joutsasta Suomen kivteollisuuden keskus..?

Miksi Joutsan kunta mahdollistaa Suonteen-,sen mökkiläisten ja vakituisten asukkaiden ympäristön

ja luontoarvojen pilaamisen sallimalla louhoksen Kiiskisen maille?Ei voi typerämpää ja piittaamatto-

mampaa menettelyä enää olla.Tässä menee yksityisen bisnesmiehen etu törkeästi muiden edelle.

Kaikin keinoin taisteluun hanketta vastaan!!!!!

Säilytetään puhdas Suontee ja sen ympäristö tuleville sukupolville

#121 Re: Re: Joutsasta Suomen kivteollisuuden keskus..?

21.12.2012 12:43

#120: Marjotaipaleen mies. - Re: Joutsasta Suomen kivteollisuuden keskus..?

Miten me voisimme yrittää vaikuttaa, jottei tätä hanketta toteutettaisi? Onko kenelläkään ehdotuksia/ideoita? Olisiko mahdollista kokoontua johonkin ja saada asiantuntijoita selittämään louhoksen ympäristövaikutukset ja niiden arvioinnin. Lisäksi olisi mukava tietää louhoksen työllistävä vaikutus ajatellen Joutsan kuntalaisia sekä kuinka paljon voidaan arvioida ko. louhoksen tuovan rahaa kunnalle. Tähänkin löytynee joku asiantuntija, joka pystyy arviomaan rahallisen/työllistävän vaikutuksen (mm. verot) kunnalle. Investoiko yrittäjä omia rahoja vai tukeeko kunta/valtio investoinneissa? Milloin louhoksen arvioidaan tuottavan (investoinnit kuoletettu). Raha ei voi korvata menetettyä kaunista luonto (luonnonrauhaa), mutta jos kunta on päättänyt antaa luvan ko. louhokselle, niin ilmeisesti kunta on laskenut rahallisen hyödyn? Milläköhän lasketulla hyödyllä lupa on myönnetty?

Johannes

#122 Re: Re: Re: Joutsasta Suomen kivteollisuuden keskus..?

31.12.2012 16:26

Kiitos teille, jotka olette laittaneet itsenne likoon Suonteen ja sen rantojen asukkaiden puolesta!

Jumala siunatkoon työtänne nyt, kun lähdetään oikeusasteisiin, jossa lopullinen päätös vasta ehkä vuosien jälkeen saadaan!

 

Polonium

#123 Kivet sitten vaan pelkästään lentävät vai?

22.01.2013 08:35

Kallioita ei saa kirveellä eikä käsipelillä muutenkaan louhittua. Tarvitaan räjähdysaineita. Siitä saavat sitten "nauttia" mökkiläiset jopa kymmenien kilometrien päässä. Kivet lentelecät, mutta se on pientä sen verralla mitä lentävä raskasmetallipöly saa aikaan jopa satojen kilometrien säteellä.
Joutsan kunta sitten vaan taloudelliseen vastuuseen ja korvaamaan miljargeilla euroilla ihmisten saamia terveyshaittoja ja Suonteen tuhoa. Oikeudelle on editettävä vaatimus, että Joutsa saa antaa luvan ainoastaan silloin jos kyseinen miljjardivakuus toteutuu louhijan ja Joutsan kunnan toimesta etukäteen kuten EU on vaatinut ydinvoimaloiltakin. Vaarat ovat tässäkin tapauksessa lähes yhtä suuria.
Mökki suonteella

#124

14.02.2013 14:44

Jep Pertunmaallakin on hyviä kauppoja laitetaan Joutsa poikottiin
Terveisin Joutsassa enää käy!

#125 Joutsa poikottiin !

14.02.2013 14:55

Hei me ostetaan Joutsasta vuodessa muutamalla tuhannella eurolla ruokaa jne.. palveluita.
Eli ehdotankin että keräämme tänne listaa ja ilmoitamme ettemme enään asioi Joutsassa jos ei tätä hölmöä louhosasiaa peruta.

Helposti meitä on muutama sata perhettä/mökkiläistä ja se rahamaarä on jo merkittävä Joutsan seudulle luulisi päättäjien sillon tajuavan ettei omalle pihalle kannata paskoa.