KIVILOUHOSSUONTEE.PELASTETAAN JOUTSAN SUONTEE, EI KIVILOUHOKSELLE

Ei kateutta, vaan järkeä

#1 Keisarin uudet kujeet

02.08.2011 13:48

Tällä maanostokeisarilla on paikkakunnalla jo yksi louhos, joka sentään sijaitsee metsäisellä alueella. En ymmärrä miksi hänelle pitäisi myöntää lupa toiseen, jonka sijainti on vähintäänkin arveluttava.

Vieras

#2 Re: Keisarin uudet kujeet

04.08.2011 18:02

Sitä saa, mitä tilaa.

Kun antaa pirulle pikkusormen niin... Eli, kun kunta on JO antanut yhden luvan tulee toinen lupakin samalla sapluunalla. Varsinkin, kun  kunnan entinen maankäyttövirkamies on soppaa hämmentämässä.  Niinhän se on tällekin louhokselle jo jatkumo, kun Hankaanvuori pannaan sileäksi seuraavaksi. Pidot vaan paranee.

Köyhät kyykkyyn siis, ei teistä välitetä viis!

 


Vieras

#3 KATEELLISTEN PUHETTA

06.08.2011 00:17

#2: - Re: Keisarin uudet kujeet

Olettekos koskaan käyneet louhinta-alueen läheisyydessä? Eipä kuulu meteliä eikä ole pölyä! Tutkitaanpas, ennenkuin hutkitaan...


Vieras

#4 Re: KATEELLISTEN PUHETTA

06.08.2011 12:46

#3: - KATEELLISTEN PUHETTA

Maksettujen puhetta... Paljonkos lausunnosta nettosit? ;)

"Teoria toista kuin käytäntö"

#5 Re: KATEELLISTEN PUHETTA

07.08.2011 11:37

#3: - KATEELLISTEN PUHETTA

Ei tarvi mennä ees lähelle louhosta, kun meteli kuuluu! Ja turha väittää, ettei pölyä olisi. Sitä on aina, kun kiveä murskataan tai pintaa rikotaan tavalla tai toisella. Aivan turha väittää muuta!


Vieras

#6 Re: KATEELLISTEN PUHETTA

08.08.2011 18:34

Taitaa olla Matti Hunttala itse kirjoittanut. On nimittäin niin pötypuhetta, että siitäkin jo pöly nousee, puhumattakaan mölystä!!!#3: - KATEELLISTEN PUHETTA

 


Vieras

#7 Re: KATEELLISTEN PUHETTA

09.08.2011 10:36

#3: - KATEELLISTEN PUHETTA Miten melusta,saastuttavasta pölystä tai luonnon monimuotoisten arvojen pilaamisesta / raiskauksesta voisi olla "kateellinen". Jos nainen raiskataan, siitä seuraa linnatuomio. Mutta kun luontoa käytetään röyhkeästi hyväksi, saa käyttäjä siitä korvauksen. Lähiasukkailla ei ole mitään oikeuksia. He ovat tuskin kateellisia toiminnalle. Kiittävät vain siittä, "mitä ylhäältä annetaan".  Niinkö tämä Suomi makaa?

 

Yritystoimintaa arvostava

#8 Säälittävää valittajat!

09.08.2011 18:28

Aina kun pienellä kylällä joku jotain isompaa tekee, niin jo alkavat kateelliset ja asioista tietämättömät puhumaan pask¤¤! Minun mielestä jos joku uskaltaa tehdä jotain noin suurta niin se on hatunnoston arvoinen suoritus. Valittavat mökkiläiset ja paikalliset voivat pistää paikat myyntiin! Päästään valittajista kertaheitolla!! Suonteesta puhutaan eräjärvenä, onko ne siis semmoisia joissa ajellaan vesijeteillä ja moottoriveneillä rinkiä?!

Vieras

#9 Re: Säälittävää valittajat!

09.08.2011 20:42

Kun yritystoiminta muuttuu luonnonryöstötoiminnaksi, on jonkun valveutuneen puututtava asioiden kulkuun.  Onneksi moni on jo pannut itsensä likoon hyvän asian puolesta -  ei kadehtien!

Kun räikeästi rikotaan perustuslain 20 pykälää ja kävellään vain ja yksinomaan sivullisten oikeuksien ja luonnonarvojen yli on asian tilaan pakko puuttua. Maksumiehinä ovat vain mahdollisesta louhoksen vaikutuksista kärsijät. Siitä tuskin riittää aihetta kadehtimiseen, tai sitten kirjoittaja on ymmärtänyt sanan merkityksen väärin!

Ps. Jos Moottoriveneet aiheuttavat häiriötä -valita älä kadehti!!!

 

Meidän lapsillammekin on oikeus puhtaaseen luontoon

#10 Re: Säälittävää valittajat!

09.08.2011 21:24

#8: Yritystoimintaa arvostava - Säälittävää valittajat!

Jos kerran arvostat yritystoimintaa, niin arvostatko sitten myös Joutsan ydinkeskustan vesistöön p a s k a n s a päästävän kalanviljelylaitoksen toimintaa? Sekö on "suurta ja hatunnoston arvoista"? Onko asia tosiaan mielestäsi niin yksinkertainen, että yritystoiminnan nimissä saa tehdä ihan mitä tahansa? Tuon Myllynlahden ongelmana on vesistön rehevöitymisen myötä hallitsemattomaksi päässyt karvalehden liikakasvu. Kiitos kalanviljelylaitoksen. Onneksi lahden ranta-asukkaat ja virkistyskäyttäjät ovat nostaneet kissan pöydälle - toivottavasti eivät liian myöhään. Suonteen puolesta on sentään herätty taistelemaan jo hivenen aikaisemmin. Vielä ei ole peruuttamattomasti tuhottu mitään. Emme voi olla näin itsekeskeisiä, ettemmekö ajattelisi lastemme ja heidän lastensa oikeutta terveen ja puhtaan järven hyöty- ja virkistyskäyttöön TERVEELTÄ POHJALTA. Omaan napaan tuijottavat rahanahneet, "yritystoimintaa arvostavat" luonnontuhoajat eivät osaa asennoitua muiden, tulevien polvien asemaan. Heidän mottonsa on vain "heti mulle kaikki tänne nyt - kunhan se on suurta ja hatunnoston arvoista".


Vieras

#11

10.08.2011 18:40

Heips!

Jos halutaan säilyttää Suomi "tuhannen järvien maana", niin pistäkää ihmeessä nimi tähän. Miksi pilata se vähä mitä meillä on jonkun rahan himon takia???
Mökin puolustaja
Vieras

#12 LUONNON ARVOJEN PUOLESTA

10.08.2011 20:34

Perheellämme on ollut mökki Suonteen rannalla 25 vuotta.Olemme nauttineet puhtaasta vesistöstä, runsaasta lintukannasta mm.joutsenia,kuikkia,jne.Olemme aivan järkyttyneitä saadessamme tiedon, että tälle alueelle suunnitellaan kivilouhosta.Yksityisen tahon voitontavoittelu ei saa vaarantaa näin arvokkaita luontoarvoja ja samalla tuhota monien ihmisten mahdollisuutta nauttia niistä. Suomessa on tuhottu jo aivan tarpeeksi ympäristöä. Onneksi nykyään välillä järkikin voittaa näissä asioissa. Toivottavasti nytkin.Emme todellakaan halua myydä mökkiämme, jolla olemme viettäneet perheen kanssa yhteisiä mukavia vapaa-aikoja.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.08.2011 20:55



Vieras

#14 Toimiiko tämä tapaus koelaboratooriona?

11.08.2011 18:16

Onko niin, että tämä sorakeisari saa kohta nousta joka kukkulalle, ja sanoa tästä alan kaivaa ja kaivan seuraavan sadan vuoden ajan... ettekä te köyhät ja kateelliset voi yhtään mitään.
( Tällaista uhoa on kuultu turuilla ja toreilla.)
PirjoHelena

#15 Voi hyvän tähen

11.08.2011 22:39

Suonteen saastuminen on huomattu meidänkin rannassa... vesi on paljon ruskeampaa ja kivet limottuneita... jotain vihreää kasvia kasvaa kovaa kyytiä järven pohjassa... näitä ei ollut v. 1979 kun palsta on ostettu. Kateellisten kommentit jääkööt omaan arvoonsa... höh

Vieras

#16 Joutsan ja Pertunmaan kuntien päättävät sissit

12.08.2011 09:34

Mikä lienee ym. kuntien johdon mielipide tässä molempien kuntien asukkaiten ja mökkiläisten elinehtojen huonontamisessa? Kyseinen louhinta-alue sijaitsee Joutsan puolella, mutta vain 1,5 km Pertunmaan rajasta. Haittavaikutukset ulottuvat kilometrien päähän. Ja voi sitä rekkaliikennettä, joka tulisi Pertunmaantielle.

Vieras

#17

13.08.2011 15:31

Kiitos adressin aloitteentekijälle puhtaan, kalaisan ja virkistävän Suonteen ja sen rantojen suojelemiseksi ja säilyttämiseksi!
Rantojen sandra

#18 Haudatkaa kivilouhos

13.08.2011 15:55

Kivilouhos vaikuttaa aina monin epäedullisin tavoin luonnon ekosysteemiin; kasveihin, eläimiin, ihmisiin. Kivipöly kulkeutuu useiden kilometrien päähän, muuttaa myös maaaineksen tilaa, kivilouhoksen koko tulee olemaan 20 jalkapallokenttää, eli ei ihan pieni. Sinne tullaan varmasti rakentamaan lisää tieyhteyksiä, joita pitkin kiviuormat kulkevat yö myöhään. Lisääntynyt kuorma-autoliikenne lisää myös riskejä suhteellisen rauhallisella, mutta mutkaisella tiellä.Louhosmelu tulee häiritsemään ja kantautumaan järvenselänkin yli. Korvaniemen alue ei palaudu koskaan ennelleen louhoksen jälkeen.
KIVILOUHOS EI OLE TERVETULLUT JOUTSAAN!!!!!!!'!!!!!

Vieras

#19

14.08.2011 08:36

Suojele luontoa
Louhosluvat kuin kaupan tiskiltä

#20 Louhosten ympäristöluvat heltiävät helpolla

15.08.2011 16:01

TV:ssä "Ajankohtainen kakkonen" esitti pari vuotta sitten ohjelman kivilouhokselle (Uudellamaalla) myönnetystä  perusteettomasta ympäristöluvasta. Alla linkki koosteeseen ohjelmasta. Videosta ilmenevällä piittaamattomalla mentaliteetilla myönnetään edelleen ympäristölupia Suomessa.
Taistelkaa, joutsalaiset!
http://www.youtube.com/watch?v=nkGpC4-4V74


Vieras

#21 Re: Louhosten ympäristöluvat heltiävät helpolla

15.08.2011 18:36

Olipas hyvä tämä juu toope!!!

Mutta eiväthän Joutsan viranomaiset ole samanlaisia  -  eiväthän?

 

Mietipä tätä

#22 Joutsan päättäjillä tilaisuus

16.08.2011 15:44

Mielenkiintoista on, että luvan hakija Kiiskinen kulkee kylillä kertomassa, ettei louhoksesta ja kivien murskauksesta tule ääniä tai muuta haittoja. Tälläinen äänetön räjäyttely, kivien kuljetus saastuttamatta isoilla autoilla kapealla tiellä kulkemiseen olisi niin suuri ja mullistava keksintö, että kuka tahansa iso kivialan toimija on valmis ostamaan sen suureen hintaan. Tällähän se Kiiskinen rikastuisi paljon enemmän.

Kuka uskoo etteivät räjäytykset kuuluisi pitkälle, tai että ympäristölle ei olisi haittaa. En usko, että Joustan päättäjät ovat tyhmiä.
Suonteen ranta-asukas

#23 Lupaehdot

17.08.2011 10:56

Jos jotkut tahot suunnittelevat luvan antamista niin heiltä tulee vaatia, että louhinnalle asetetaan tarkat vaatimukset ja suunnitella miten lupaehtoja valvotaan. Louhinta voidaan suorittaa maan alle tehtävässä kaivoksessa niin, ettei pölyhaittaa eikä meluhaittaa ympäristölle tule. Jätevedet tulee johtaa puhdistamoon. Puhdistamon rakentaminen ei liene tässä tapauksessa ongelmallista, kun on kyse kivestä. ja louhinnassa tulevasta jätteestä.
Yksinkertaisinta on luopua koko hankkeesta.


Vieras

#24

21.08.2011 12:44

Ei ei ei

Vieras

#25 Re: Lupaehdot

21.08.2011 18:27

Muuttuuko lupahakemus uusittuna?

Geologinen Tutkimuslaitos on antanut  ymmärtää, että kyseisen kallion kivilaatu on niin vaatimatonta (samaa laatua löytyy kaikkialla Keski-Suomessa), ettei sitä kannata pitkiä matkoja kuljettaa!

Nyt torilla liikkuu sitkeä huhu, jonka mukaan sorakeisari olisi harmistunut ja uudessa lupahakemukessa halutaan ensin murskata kallio. Sitten murskeesta rakennettaisiin mailman suurin pyramiidi, jonka sisään tulisi hotelli, kasino ja joulupukin sivukonttori. Viereiseen Hankaanvuoreen louhittaisiin valtava maanomistajan omakuva. Helikopterikenttä , venesatama ja golfkenttä kuuluvat tietenkin kuvaan. Työllistävä vaikutus olisi valtava ja mikään kunta ei voisi vastustaa tällaista innovatiota. Venäläisiä ja japanilaisia turisteja olisi tulossa pilvin pimein!

Kyllä käyp katteeksi!