KIVILOUHOSSUONTEE.PELASTETAAN JOUTSAN SUONTEE, EI KIVILOUHOKSELLE


Vieras

#76 Rikkivetyä Suonteelle!

15.03.2012 16:53

Väliäkös sillä!
Kaikkea se rahanahneus teettää

#77 Arvoitus

17.03.2012 09:32

Maanomistaja on saanut sakkoja liian runsaasta metsän harvennuksesta / liian vähästä taimien istuttamisesta. Arvaatteko kuka tämä metsänomistaja on?
"Tarkoitus pyhittää keinot!" Berlusconi

#78 Re: Arvoitus

17.03.2012 10:43

Vastaus: Kyseessä varmaankin samainen henkilö, joka on jo parturoinut Hankaanvuoren eteläosan tulevaa kivilouhimoa varten.

Tämmöiset sakot ovat hyttysen pissa valtameressä. Eivät vaikuta millään tavalla jatkotoimenpiteisiin.

 

Minäkö väärässä?

#79

17.03.2012 11:16

Joka puolella Suomea tulee esiin kaivannaisteollisuuden merkittäviä laiminlyöntejä ja lupaehtojen rikkomisia. Ehtoja on "yritetty" noudattaa, mutta minkäs voit, jos ei ole onnistuttu. Eihän yrittänyttä laiteta vastuuseen. Sehän olisi lyödyn lyömistä. Ja toisaalta valvontaviranomaisetkin voisivat joutua naurunalaiseksi, tai jopa syytteeseen laiminlyönneistään.
Kahdenkymmenen vuoden päästä Kiviahonriutan ja Hankaanvuoren paikalla törröttävät valtavat murskekasat ja japapanilaisia turisteja kuljetetaan paikan päälle ihailemaan revontulia, joita voi melkein käsin kosketella korkealta kasojen päältä. Näin tämä tuleva Suur-Jyväskylän laitataajama saa mainetta ympäri maapalloa!
Arvatkaapa kuka myy makkaraa ja murskeen palasia matkamuistoiksi tien varrella?
Jäljet peloittavat!

#80 Voi kauhistus!

03.04.2012 11:13

Kovasti olen huolissani. Ei voi olla totta!
Estäkää moinen ahneus ja välinpitämättömyys luonnosta!

Vieras

#81 joutsan kunnalle

03.04.2012 19:57

voisitteko siirtää uimaniemen kiviluohos-asian käsittelyä kunnes kaikki maassa käynnissä olevat kaivosjutut on saatu käsiteltyä,kaikkine saaste ym. ongelmineen ettei tarvitse katua jälkeenpäin.
Varatuomari

#82 Presidentti Sauli Niinistö sanoi eilen.

04.04.2012 11:44

"Yhden oikeus ei tietenkään voi olla toisille oikeuden menetys!!!"
Saako yksi ahne panna toiset syyttömät kärsimään?
Jussiboy

#83 Pieni kylä, pienet ympyrät!

06.04.2012 19:58

Voidaanko olettaa, että näin pienessä kylässä pystytään tekemään objektiivisesti täysin oikea ratkaisu.

Jokainen tuntee toisensa ja rahakas kuntalainen on tietenkin kaikkien "ystävä".


Vaatii suurta sivilirohkeutta vastustaa rahan voimaa ja houkutuksia. Tämä päivä on huomenna historiaa. Siinä kerrotaan jäikö harju koskemattomaksi, vai tuliko siitä iso ja ruma murskekasa. Myös päättäjien nimet kirjoitetaan kultaisin kirjaimiin Joutsan historiaan!

Jaana

#84 ELY-keskuksen päätös ympäristovaikutusten arvioinnista

20.04.2012 21:02

Keski-Suomen ELY-keskus on päättänyt, ettei ympäristövaikutuksia tarvitse edes arvioida ks. linkki): luvan hakija valvokoon itse toimintaansa, niin kuin Talvivaarassakin on hyväksi havaittu...
http://www.ely-keskus.fi/fi/ELYkeskukset/KeskiSuomenELY/Ymparistonsuojelu/YVA/yvapaatokset/Documents/YvapaatosJoutsa.pdf
Elmeri

#85 Re: ELY-keskuksen päätös ympäristovaikutusten arvioinnista

26.04.2012 17:40

#84: Jaana - ELY-keskuksen päätös ympäristovaikutusten arvioinnista

Ai että 20 vuotta pitäisi lähiasukkaiden kuunnella sitä jyskettä, eläinten säikkyä meteliä ja liikennettä, vesistöjen ottaa sontaa vastaan - ja sen jälkeen alkaisi toivoton elpymisen kausi? Jos alkaisi...! Ei helevetissä, tilanne on tajuttava kunnassa, ennenkuin tehdään peruuttamattoman tyhmiä ratkaisuja!

Arvatkaapa muuten, missä kunnossa oli Vehkalahden tie rospuuton aikaan! Henkilöautoilla oli vaikea päästä yli järkyttävän kynnöspellon, minkä kuorma-autojen renkaat olivat pehmeään saveen muovanneet. Entäpä sitten, jos raskaan ajoneuvoliikenteen määrä vielä kasvaa tiellä?


Vieras

#86

05.05.2012 22:34

There is fast getting to be too little beauty on this fragile planet and too many people who seek to make a short term profit. Is it far for the majority of people to suffer the loss of that which feeds their souls, so that a few can make money. The loss of habitat in the longer run will cost much more. Candace
Once in our lifetime, and then it's too late!

#87 How right You are!

06.05.2012 19:02

Herää myös kysymys: "Onko Joutsan virkamiehillä kompetenssia käsitellä asiaa, ilman että kunnan varakkain ei vaikuttaisi loppupäätelmään?"

 

Joutopäivät luvanhakijan kotitielle

#88 Joutsalaiset yritykset ja palvelut boikottiin

09.05.2012 11:00

Olemme olleet mökkiläisiä Suonteen rannalla ja Joutsassa kohta 50 vuotta. Olemme käyttäneet erilaisia joutsalaisten yritysten palveluita niin rakentamiseen kuin kaikkeen muuhunkin liittyen ja näin tuoneet kuntaan ja sen yrityksille satoja tuhansia euroja. Olisiko meidän kaikkien eli noin 2400 joutsalaisen kesäasukkaan siirryttävä tekemään päivittäiset ja muut ostoksemme muualle, kun kuntaa ei ajatuksemme ja rahamme tunnu kiinnostavan? Ihmetyttää myös se, että aikooko Joutsan kunta todella menettää sen hyvän maineen, joka sillä on kesämökkikuntana, yhden ihmisen edun takia? Ehdotankin, että tänä vuonna me kaikki mökkiläiset kokoonnumme viettämään Joutsan Joutopäiviä hankkeen luvanhakijan kotitielle auton torvia töräytellen! Kaveriahan ei pieni meteli tunnu haittaavan, joten annetaan sitä hänelle oikein kunnolla! Saisikohan tälläiselle mielenilmaukselle luvan viranomaislta? Luulisi saavan, kun se kivilouhoksellekin tuntuu helposti irtoavan.


Vieras

#89 Re: Joutsalaiset yritykset ja palvelut boikottiin

09.05.2012 21:40

Erinomainen näkökanta!  :D

VNp 993/92 4§

#90 Re: Re: Joutsalaiset yritykset ja palvelut boikottiin

15.05.2012 09:29

#89: - Re: Joutsalaiset yritykset ja palvelut boikottiin

Olen mukana boikotissa.

Asiahan on siinä pisteessä, että kunta voi omalla päätöksellään hyväksyä tai hylätä kivikouhimohankkeen. Jos kunnan päättävät ihmiset lukevat hankkeesta tehdyn meluselvityksen läpi ja vertaavat siinä esitettyjä arvoja Valtioneuvoston päätökseen 993/92, niin hankkeen meluarvot ylittävät ohjearvot. Näin se vaan on.

Melu ja pöly

#91 Louhintako ei pölyä?

15.05.2012 18:46

Luhanka-Tammijärvi -välisen tien varrella olevassa kallioavolouhoksessa on parastaikaa louhintatyöt käynnissä. Omin silmin nähneenä voin vakuuttaa, että työmaalla pölyää - sateellakin.
Pää pois pensaasta!

#92

15.05.2012 20:34

Sitä minä vaan, että mitäköhän mieltä Joutsan kunnanjohtaja on koko louhimoasiasta!?!

Vieras

#93

17.05.2012 23:18

#92: Pää pois pensaasta! -

Odottelen kiinnostuneena vastausta...

Sauli tule apuun!

#94 Re:

25.05.2012 12:58

Eihän kyläpäällikkö jouda ottamaan kantaa tällaisten köyhien ongelmiin. Hän on hätistelemässä tupakoitsijoita kunnan viraston edestä.

 

Pinus sylvestris

#95 Järvi-Suomen tuho?

29.05.2012 17:22

Olen seurannut ihmeissäni väitteitä luonnon nopeasta elpymisestä louhoksen sulkemisen jälkeen ja kalanviljelystä samantyyppisessä louhoksessa. Kukahan niitäkin kaloja tulee syömään ja onko edes laillista kasvattaa kaloja tällaisilla paikoilla. Juuri eilen oli uutisissa tieto kaivosten haitallisista ympäristövaikutuksista satoja vuosia sulkemisesta ja todennäköisesti tämä koskee myös louhoksia. Tältä osin on ainakin varmaa, että Järvi-Suomen ainutlaatuinen luonto on vaarassa tuhoutua erilaisten 'työllistävien' hankkeiden: turpeenoton, louhosten ja metsän avohakkuiden vuoksi. Myös ihmetyttää kuinka tämän louhoshankkeen alullepanija ei ole hoitanut metsän uudelleenistutusvelvoitteitaan ja kuitenkin lupaa hoitaa aivan toisen suuruusluokan luohoshankkeen ympäristövaikutusten minimoinnin työn aikana ja maisemoinnin jälkikäteen. Kaupungeissa ei saa edes kaataa puuta ilman kaupungin lupaa omalta tontilta, mutta maaseudulla taitaa olla eri lait. Eriarvoisuutta tämäkin!!! Toivoisin viime aikojen kaivoskeskustelujen avaavan hieman laajempaa perspektiiviä myös tähän louhosasiaan. Tämä ei ole vain nykyisten maanomistjien ja kesäasukkaiden asia vaan koskee mitä suurimmassa määrin myös tulevien sukupolvien oikeutta nauttia puhtaasta luonnosta kauniissa Järvi-Suomessa.
Voi hyvät veljet!

#96 Re:

31.05.2012 13:38

#92: Pää pois pensaasta! - Sitä minä vaan olisin myös kysynyt, että hyötyykö louhosasiasta kukaan muu kunnan virkamies, kuin ent. maanmittausinsinööri Lämsä !?!

 

aapeli

#97 Veden laatu

27.07.2012 15:26

Louhos todella huono asia.
Ihme, että kukaan ei ole kiinnostunut mustalahteen kutemin ja selkälammen kautta laskevasta todella ruskeasta ja humusta tuovasta vedestä. se on pilannut ja tulee pilaamaan suonteen vedenlaatua paljon enemmän ja pahemmin, kuin tämä louhoshanke ! Tämäkin vain sen takia, että on ojitettu muutama suonläntti metsäistutuksia varten.
polonium

#98 Suonteen legenda

21.08.2012 20:44

Suonteen muikku on legendaarinen niinkuin etenkin Etelä-Suonteen luonto. Osaa siitä on useita kertoja ehdotettu jopa luonnonsuojelualueeksi. Jonkinlaista rakennuskieltoa alueella onkin. Alueelle on saatava ehdoton murskauskielto luonnonsuojeluperustein. Vastaavaa järveä ei ainakaan Etelä- Suomesta muualta löydy. Muikku on herkkä eläin joka kaikkoaa, ainakin sellaisista määristä kuin nykyisin, jasen jälkeen ei enää samanlaista legendaa enää saada.
isot pelaavat peliä

#99 kieroa touhua

02.09.2012 00:21

googlettakaahan tämän ketjun aloittaja Jarkko Kaalikoski...
Ettei vaan olisi koko louhoshankkeen takana? Näkyy istuvan sopivien yritysten
päättävissä elimissä, joille kivituotteet saattaisivat olla sopivia? Niin että onko tämä vastustaminen hämäystä? No tämähän on vain arvuuttelua ja aika näyttää...
Jussi

#100 Re: kieroa touhua

02.09.2012 19:31

#99: isot pelaavat peliä - kieroa touhua

Typerin kommentti tähän astisista. Jäljet johtavat varmaan sylttytehtaalle?!?

Tsemppiä vaan Jarkolle ja muillekin louhimon vastustajille!!!