Tenavapirtin on saatava jatkaa Akaassa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Tenavapirtin on saatava jatkaa Akaassa.


Vieras

#76

11.10.2011 08:50

Lapsen elämässä päiväkodin lopetus voi olla merkittävä tapahtuma, negatiivisesti. Jos jatkossa kaverit, henkilökunta, ilmapiiri vaihtuvat, hän tulee aika hämmentyneeksi. Entä ne lapset, joille päiväkoti on kuntouttava paikka? Heillä kestää päästä "rattaille" kauemmin. Lapsen elämässä katkos on suuri tapahtuma ja vaikuttaa kehitykseen. Myös vanhemmilla on oltava turvallisuuden tunne. Verkostoituminen toisten vanhempien kanssa on ollut hyvää päiväkodilla.
nimi adressissa

#77 Re: Re: Rahat tiskiin

11.10.2011 09:30

#75: - Re: Rahat tiskiin

Oikein ottaa päähän TYHMÄT IHMISET, jos ei ymmärrä/ tiedä mistä puhutaan, on parempi olla hiljaa!!!!Lue sinäkin mitä "tenavapirttiläisen äiti" juuri edellä kirjoitti ja sisäistä asia!  Tämä  adressi on valinta kysymys, joko haluaa osallistua tai ei.

Kyllä tässä yhteiskunnassa sorretaan  lapsia ja vanhuksia, jotka eivät osaa puollustaa itseään. Joten kyllä pitää olla ihmisiä, jotka pitävät heikompien puolta!

Heittäisinkin tässä kysymyksen sille joka kilpailutuksen reunaehdot on asettanut (Anneli Säteri???) oletko tosissasi että 80% merkitsee raha??? eikä sillä ole merkitystä että koko uutta päiväkoti ei ole, ei tonttia, ei henkilökuntaa.... mun silmään tää näyttää siltä, että kaupunki ostaa sikaa säkissä!  Minusta on pöyristyttää, että kaupunki hyväksyy tarjouksen missä ei ole määritelty päiväkodin paikkaa! Järjestääkö kaupunki uuden kaavan jotenkin ennätys ajassa, kun tontti paikka löytyy?? Onko kaupunki luvannut järjestää Tenava Oy:lle kaavan...eikös tämä ole suosimista vai  tarviiko parakki pyörät alle? Jossain kaupungeissa ei edes hyväksytä tarjouksia, jos yritys ei ole vakavarainen. Ja mitä sitten 5 vuoden päästä, ollaan taas samassa tilanteessa. Uusi kilpailutus, jos sen voittaisi taas eri yksityinen päiväkoti...taasko rakennetaan uusi päiväkoti?? Kyllähän tää on aika erikoista..kyllä asioita pitäisi katsoa pitemmälläkin aika välillä. SITTEN LAITETAAN TAAS RAHAT TISKIIN!

 

toivoin todella, että järki voittaa!

 

 


Vieras

#78

11.10.2011 13:05

#76: -

Taustat olisi kyllä hyvä selvittää.

Tenava Holding Oy (Tuomas Hirvonen, Ariel Nemes, Timo Nieminen ja Kim Siren sekä 4 sijoittajaa)


Vieras

#79 Hinta 80%?

11.10.2011 14:34

Onko se oikeasti hinta joka määrää lastenkin hyvinvoinnin?!

Vieras

#80 Jeppa

11.10.2011 15:05

Toijalassa ei ole enää mitään, minkä takia asua ko. kaupungissa jos sattuu vielä olemaan töissä muualla - paitsi verovarojensa kanto Akaaseen, jossa ei ole .. niin, juuri mitään. Tenavapirtin lakkauttaminen tulee potentiaalisesti olemaan viimeinen niitti hyvin monelle vanhemmalle ja muuttosuunta käy kohti lähikaupunkeja, joissa on sentään vielä muutama kauppa ja palvelu jäljellä, tai jopa ihan Tampereelle, jossa on hieman enemmän kaikkea.
Oletusarvo ainakin meidän perheessämme oli, että lapsi saa rauhassa olla samassa päiväkodissa tuttujen hoitajien ja ystäviensä kanssa kouluun asti. Nyt jos tämä ei toteudu, olemme hyvin suurella varmuudella lähtölistalla koko kunnan alueelta. ERITTÄIN lyhytnäköistä ja vastenmielistä toimintaa lasten hyvinvoinnin JA paikallisen yrittäjyyden ja vaikka minkä kustannuksella.
päivähoidon tuottaminen on kallista puuhaa

#81 Re: Raha kuitenkin ratkaisee itse kullakin

11.10.2011 15:14

#32: Äiti minäkin - Raha kuitenkin ratkaisee itse kullakin

Kuule, se kunnallinen päivähoito on se, joka veronmaksajalle kalliiksi tulee. Kunnan hoitopaikka maksaa yleensä rutkasti enemmän kuin millä yksityinen palveluntuottaja päivähoidon tuottaa. Kelan korvaama osuus ja kuntalisä on huomattavasi vähemmän kuin mitä kunnan hoidosta menee yhteisiä varoja. Ihan tiedoksi vaan.


Vieras

#83

12.10.2011 08:53

Niin kukaanhan ei ole varsinaisesti kyseenalaistanut tämän uuden tulokkaan ammattitaitoa tai kykyä hoitaa lapsia. Lähinnä tässä ihmetyttää, että miten jälleen kerran ainoastaan raha on se, joka ratkaisee?!?!?!? Luulisi sen painavan jotain, että Tenavapirtillä on tilat valmiina ja toiminta todettu toimivaksi. Sen sijaan vaihtoehdolla ei ole vielä tiloja ja luultavasti Akaan kaupunki on se joka ne joutuu maksamaan...ja Akaa myös luonnollisesti menettää tässä melkoisen määrän verotuloja, joten olikohan se tarjous sittenkään edullisempi kuin muillakaan?!?!?!?

Vieras

#84 Re: Re: --

12.10.2011 17:51

#51: Tenavapirttiläisen tytön äiti - Re: -- 

 Olen opettaja ammatillisessa oppilaitoksessa ja viime vuosina olen todellakin saanut nähdä, mitä kunnan säästötoimet saavat nuorissa aikaan. Nykyinen ikäluokka on syntynyt viime laman jälkeen - kaikessa on säästetty heidän kohdallaan. Toivoisin tosiaan näkeväni oppilaita, jotka ovat saaneet riittävästi huomiota ja jotka tuntevat olonsa turvalliseksi ryhmässä. Kun päiväkotiryhmä säilyy samana, ainakin koulun hyvä alku olisi mahdollinen. Olen mummona todella huolissani lapsenlapsestani, kun  kaupunki näin kohtelee.


Vieras

#85

13.10.2011 10:37

Kilpailutuksessa olisi laskettava hinta oikein! Silloin hintaan lasketaan kaikki kokonaisedullisuuteen vaikuttavat yhteiskunnalliset kustannukset. Hankinnasta koko kunnalle aiheutuvat kustannukset olisi osattava kartoittaa ja laskea. Ostohinnassa olisi näyttävä kustannusvaikutukset, joita tulee perusturvatoimen toisille kustannuspaikkoille ja sen ulkopuolisille toimialoille, saman kunnan yhteisestä kassasta.

Vieras

#86

13.10.2011 21:04

Nyt ollaan säästökuurilla,joka asiassa. Miksi siis päivähoito olisi säästöjen ulkopuolella? Halvin on valittu joten nyt voisi rahaa riittää vaikka Pappilan koulun tilaongelmiin tms. En ymmärrä miksi kaupungin pitäisi ostaa kallista paikallista palvelua jos edullisemminkin on palvelua tarjolla.
Tenavapiritin jatkon äärimmäistä tarpeellisuutta on perusteltu mm. jatkuvilla ihmissuhteilla. Onko nykyisillä hoitajilla Tenavapirtissä tehty ikuiset työsopimukset joita ei voi irtisanoa, koska sitten lapset kärsii?? Eli voihan se henkilökunta vaihtua Tenavapirtissäkin eli hyvin mahdollista on että lapsilla olisi jokatapauksessa eri hoitajat vuoden päästä kuin juuri nyt.

Eikö nyt kannattaisi kääntää katse kohti tulevaa ja miettiä miten asiat tulevaisuudessa ratkaistaan parhaalla mahdollisella tavalla eikä käyttää energiaa tuulimyllyjen kanssa taisteluun, koska päätöshän asiasta on jo tehty?
AnssiV

#87 Re:

14.10.2011 10:15

#86: -

Arvoisa #86,

- Ensinnäkään kaikesta mahdollisesta ei voida säästää. Hieman karrikoituna esimerkkinä voisi vaikka ajatella, että koulut voisivat saavuttaa 50% säästön ruokamenoissaan syöttämällä kouluruokailussa oppilailleen pelkkiä perunoita ja vettä. Kuka tietää, ehkä sillä rahalla voisi palkata vaikka sitten sen ammattitaitoisen englanninkielen lehtorin? Tästä vain olisi se seuraus, että joko lasten ravitsemuksen kustannukset siltä osin siirrettäisiin suoraan vanhemmille, ja/tai altistettaisiin lapset kehitys- ja keskittymishäiriöille ja oppimisvaikeuksille. Seuraten puhdasta virkamieslogiikkaa, mitäs siitä, kun kyseiset ongelmat ovat paitsi vaikeasti muunnettavissa numeroiksi, vielä vaikeammin osoitettavissa syy-yhteys näiden numeroiden ja tehtyjen päätösten välillä. Toivottavasti en anna Akaan v-mies-koneistolle liikaa ideoita, kun he tuntuvat olevan mieltyneitä tämäntapaisen logiikan soveltamiseen..

- Toiseksi voisi miettiä, ovatko ne "säästökuurit" yleensäkään useimmissa tapauksissa edes järkeviä. Useat julkiset toiminnot operoivat jo nyt minimibudjetilla, ja säästöjä voidaan saavuttaa ainoastaan a) perustavanlaatuisella uudelleenorganisoinnilla (mikä useimmiten on vaikeaa tai mahdotonta, koska jouduttaisiin hyödyntämään toimintayksiköiden välisiä synergiaetuja tilanteessa, missä toimintayksiköt on jo eriytetty ja erikseen kilpailutettu henkihieveriin), tai b) - kuten Akaan virkamieskoneet ovat päättäneet toimia - tinkimällä laadullisista kriteereistä.

Nyt vaan tämä kriteeri-säästöhöylä on valittu kohdistumaan lapsiin. Jos taas otetaan esimerkki toisaalta, KUKA HULLU lähtisi rakennuttamaan sopimus/aliurakointina taloaan systeemillä, johon otetaan julkinen kilpailutus, jossa on pakko valita "paras" seuraavanlaiset kriteerit täyttävä tarjous: 80% painotus kustannuksia, 10% "laatua" (miten määrittelisin "laadun"? tämä on vielä vaikeampaa sosiaalipuolen palveluissa) ja 10% "erikoistumista" (taas kerran, miten "erikoistuminen" määritellään? "maalaamme kaikkien toimittamiemme talojen katot pinkiksi" menee noista kriteereistä läpi ihan yhtä hyvin läpi kuin mikä tahansa muukin). Tuskin kukaan täyspäinen tällaiseen lähtisi, mutta tässä Akaan lastenhoitokuviosssa on lähdetty juuri tällaisella logiikalla liikkeelle.

- Kommenttisi "en ymmärrä miksi kaupungin pitäisi ostaa kallista paikallista palvelua jos edullisemminkin on palvelua tarjolla." osoittaa, ettet ole tutustunut lainkaan käsillä olevaan asiaan. Suosittelen valistamaan itseäsi edes sen verran, että lukisit tämän addressin kommentit läpi. Bonuksena voi lukea tämän jo aiemmin linkatun Soininvaaran lyhyen tekstin, joka - ihan riippumatta siitä mitä mieltä on Soininvaarasta noin muuten - kuvaa ihan mukiinmenevästi niitä ongelmia mitä liittyy sosiaali- ja terveyspuolen laatukriteerien asettamiseen. http://www.soininvaara.fi/2011/04/11/hankintalaki-ei-sovi-sosiaali-ja-terveyspalveluihin/

Oikeastaan se viimeinen niitti Akaalle ei ole ultimaalisen typerä kilpailutuksen järjestäminen - jossa voi sivumennen sanoen aiheesta kysyä, tietäen miten helppoa on kriteerejä rukkaamalla saada tietty taho "valittua" lähes 100% varmuudella, olisiko järkeä tarkistaa valmistelevien virkamiesten sidokset valittuun yritykseen? - vaan se miten asukkailta on käytännössä viety kaikki valinnan mahdollisuus ja pakotettu alistumaan kaupungin "standardiin" lastenhoidon laadun osalta.

Joeten tässä uusi slogan Akaalle houkuttelemaan lapsiperheitä: "Akaa - tule meille! Arvostamme lastenhoidon laatua jopa 10%!". Jos Akaa joskus järjestää tarjouskilpailun uudesta tienvarsisloganista, suostun maksamaan Akaalle euron siitä, että tarjoomukseni voittaa. Samantapaisilla kriteereillä se olisi likimain varmaa. :)

mummi

#88 Rauhoittukaa

14.10.2011 16:42

Miten lapset reagoivat tähän vouhkaamiseen? Täältä tuskin mitään lukevat, mutta pienillä padoilla on isot korvat!!
Jeppa

#89 Laatua ja turvallisuutta.. eiku ostettiin kun halavalla saatiin

14.10.2011 16:43

Vastahan taisi olla uutisissa taas se päivähoitolapsen tuoliin teippausjuttu, jossa hoitaja jätettiin tuomitsematta, osin siksi, että hänet oli yksin jätetty vastuuseen isosta lapsiryhmästä. Että joo. On tosiaan turvallisuus- ja inhimillisyyskysymys, että hoitajia on ryhmäkokoon nähden tarpeeksi. Mutta voihan sitä "säästää" vaikka näinkin taas.
Ei auta itku markkinoilla

#90 Re:

14.10.2011 16:43

#86: -

JUURI NÄIN!

Päätökset on tehty.

Tsot tsot

#91 Re: Laatua ja turvallisuutta.. eiku ostettiin kun halavalla saatiin

14.10.2011 16:47

#89: Jeppa - Laatua ja turvallisuutta.. eiku ostettiin kun halavalla saatiin

Mistä ihmeestä kukaan tietää kuinka hyvää nyt on tarjolla? Saattaa tulla vielä parempi paikka!

Järki käteen

#92 HUOKAUS

14.10.2011 16:51

Nyt maalataan piruja seinille, sen sijaan, että alettaisiin tehdä oikeasti jotain. Päätös on käsittääkseni tehty ja sen kanssa on nyt pakko elää - tahtoi tai ei.
Kukaan tai mikään ei estä tekemästä yksityisiä ryhmiä vaikkapa Tenavapirtin raunioille. Tenavapirtti voi halutessaan vuokrata tilat. Kaupungilla ei ole mitään syytä jättää hyväksymättä uusia yksityisiä hoitajia.
Tai sitten voi viedä lapsensa sinne minne kaupunki osoittaa. Ei kaikkia "tenvapirttiläisiä" varmaan ole tarkoitus sijoittaa eri paikkoihin.. Ei ole tilaakaan. Eli todennäköisesti koko lapsilauma menee uuteen paikkaan yhdessä edelleen.
Joopa joo

#93 Re: #76

14.10.2011 16:55

#76: -

Verkostoituminen on päivän sana. Eli jotkut käyttävät hyväkseen toisia vanhempia.  Näin se vaan menee.

Mitä olet itse saanut/antanut verkostolle?

AnssiV

#94 Re: Re: Laatua ja turvallisuutta.. eiku ostettiin kun halavalla saatiin

15.10.2011 00:10

#91: Tsot tsot - Re: Laatua ja turvallisuutta.. eiku ostettiin kun halavalla saatiin

#91, tokihan moni asia on periaatteessa mahdollista - ainahan säkissä voi olla vaikka kuinka hyvä sika, ja ihan erityisen vaikea on sanoa mitään etukäteen sellaisesta mitä ei vielä ole edes olemassa :) Budjetista voinee kuitenkin päätellä aika paljon, etenkin hoitopalvelualalla jonka käytännöt ovat jo aika huolella kaluttuja, ei taida löytyä enää kovin merkittäviä innovaatioita kustannustehokkuutta lisäämään - tällöin kustannuksia lähestulkoon ainoana kriteerinä käyttävän tarjouskilpailun voittaa helpoimmin se, joka menee lain minimivaatimusten määrittämän riman yli sitä hipoen. Tokikaan tässä ei oteta lukuun jenkkiläisiä innovaatioita, esimerkiksi tilojen myymistä sponsoreille kuten hampurilaisketjuille ja lelukaupoille (sponsori maksaa huoneesta tai leikkikentästä ja saa sinne mainostilaa tai vähintään nimensä näkyviin tai huoneen / alueen nimettynä mukaansa), mutta toivon mukaan Suomessa ei mennä tähän vielä moneen vuoteen vaikka yleinen suunta näyttää hiukan huolestuttavalta.

Siltikin, esimerkiksi lain sallimalla minimipalkalla, minimihenkilökunnalla ja mahdollisimman halvalla rakennetuilla puitteilla voidaan ilman muuta toimia hyvin ja menestyksekkäästi (eräät Suomeenkin rantautuneet saksalaiset kauppaketjut toimivat tästä hyvänä esimerkkinä). Siis ainakin paikan omistajien näkökulmasta.

 


Vieras

#95 Jeppa

15.10.2011 09:48

"Päätös on tehty" ja muuten mm. todellakin se valinnanvara kokonaan viety vanhemmilta, mihin lapsensa haluaa. Kuten sanottua, Tenavapirtissä erittäin laadukasta lastenhoitoa ovat saaneet ihan kaikkien "sosiaali"ryhmien lapset. Toijala-tyyliin tietysti halutaan, ettei tällainenkaan ole mahdollista, vaan ihan kaikille sama, mieluummin vähän huonompaa. Yhtään sanomatta, että kaupungin päivähoitajat olisivat esim. "huonompia" tms. Nyt ei kuitenkaan anneta lisäresursseja myöskään kaupungin itse järjestämään päivähoitoon, VAAN sijoitetaan täysin tuntemattomaan lehmään, joka on sitten - ainakin ilmiasultaan - puhdas liikeyritys; toki en ole tästä varma, voivathan nämä omistajat ja kysymysmerkit perässä ollakin aitoja lastenhoito- ja kasvatusalan ammattilaisia, jotka ihan hyvää hyvyyttään Espoosta käsin huolehtivat, että Toijalassakin (tai koko Akaan seudulla) lapset saavat mahdollisimman hyvää hoitoa, ja vieläpä mahdollisimman halvalla. Itseasiassa taidettiin saada oikein lottovoitto eli maria teresa markkinatalouden muodossa. Ihan henkilökohtaisesti en aio sitä riskiä ottaa, että lapseni jää kaupungin (..päättäjien) osoittamaan hoitopaikkaan ensi vuonna jos ja kun tämä superdemokraattinen ja hyvää toimintatapaa kunnioittava päätös pitää. Vaan nostamme lapsinemme kytkintä johonkin toiseen kuntaan, jossa ehkä lapsiin saatetaan panostaa noin laadun osalta enemmän kuin sen 10% - ja kyseessä voi hyvin olla kunta, jossa HUI joutuu ihan kunnalliseen lastenhoitoon, jossa siihen on myös osoitettu rahaa, arvostusta ja resursseja muunkin kuin veteenkeitetyn kaurapuuron muodossa.
Talo myyntiin vaan

#96 Re: Jeppa

15.10.2011 10:28

#95: - Jeppa

Ja lasten maailma ei järky koko kunnan vaihtamisesta, mutta päiväkodin vaihtuminen omassa kunnassa omien kavereiden kanssa sen tekee.. Outoa logiikkaa!

oikeuden mukainen.

#97 lapset samanarvoisia

17.10.2011 14:26

Kunnan omat päiväkodit maksavat enemmän kuin yksityisen järjestämät palvelut.
Siinä lapset joutuvat eriarvoiseen asemaan.Ilmeisesti parempiosaisten vanhempien lapset pääsee kunnan omaan päiväkotiin.Nyt vielä ostetaan sikaa säkissä, eikö ensin pidä varmistaa minkälaista hoitoa tuleva päiväkoti tarjoaa, ulkoilutilat esim.Miten kaupunki voi tehä ostopäätöksen tietämättä minkälaisiin olosuhteisiin lapset menevät.
Kyllähän joku voi perustaa päiväkodin vaikka kuinka halvalla, ja ottaa Virosta, Puolasta pimeää työvoimaa.Uskon tähän vielä mentävänkin.
Tämän uuden päiväkodin veromarkat menee Espooseen jo yrityksenpuolelta, ja mihin kuntaan työtekijöiden veromarkat menee?. Herää kysymys onko Toijala yrittäjäystävällinen tässäkään tapauksessa miettiköön jokainen. Mielestäni Tenavapirtti teki oikein pitämälä tarpeeksi hoitajia siitähän se hinta määräytyy. Uusi tarjoaja tekee halvemmalla lastenkustannuksella ja se on väärin. Ainakin kunnan on huolehdittava että sinne palkataan yhtämonta hoitajaa.

Vieras

#98 Niinhän se on että

20.10.2011 16:05

Vahingonilo on kautta aikojen ollut se paras ilo

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

22.10.2011 00:29


Ekonomitar

#100 Re: Miettikääpä

22.10.2011 01:09

#69: Tenavapirtti, parasta liikkuville lapsille - Miettikääpä 

Mihin lähteeseen perustuu kommentissa faktana esitetty tieto: "Tähän asti kunnalle lasten hoito Tenavapirtissä on halvempaa kuin kunnan omissa päivähoitoyksiköissä."?