Puolueeton tutkimus/Karppaus – karppaaminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Puolueeton tutkimus/Karppaus – karppaaminen.


Vieras

#26

28.10.2011 18:04

Ois se kyllä hyvä tietää... joku vaan tykkää myllyttää ihmisten mieliä.
toinen ihmetelijä

#27 Re: Ihemttelijä

28.10.2011 20:34

#20: - Ihemttelijä

Eihän hiilareita jätetä pois vaan jonkin verran vähennetään. Peruna, pasta ja leipä korvataan vähähiilihydraattisilla vihanneksilla ja kasviksilla. Mistä sikiää ajatukset hiilihydtaatittomasta ruokavaliosta? Eihän sellaista olekaan.


Vieras

#28

28.10.2011 20:49

Juuri uutisissa kerrottiin kuinka epäekologista karppaus on. Jos koko maailma karppaisi jne. no, onhan naurettava väite kun kehitysmaiden ihmisillä ei oo siihen tarvetta ja siellä asuu suurin osa väestöstä. Mikähän on seuraava vastaväite ;-)
Karppi

#29 Yhteisvoimaa

29.10.2011 09:45

Onko karppaajilla tosiaankin näin vähän VOIMAA? Tässä tulisi olla jo tuhansia nimiä. Missä Karppaajat luuraa? Laita nimi, kerro kavereille, suosittele muille.

Vieras

#30

29.10.2011 13:32

Taitaa olla vain vaikeaa saada puolueeton tutkimus aikaan. Jompi kumpi osapuoli sen kyseenalaistaisi kuitenkin. Tai siis valtamafia ainakin ja haluaisi oman valehtelijansa sitä tekemään.

Vieras

#31 Re:

29.10.2011 13:44

#14: mies 70v. -  

Olen kokeillut kaikkia mahdollisia ruokavalioita ja laihdutusmenetelmiä; myös karppausta (10v. sitten tosin puhuttiin vain vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta). Välillä olen voinut hyvin ja välillä huonosti. Välillä olen laihtunut paljon ja välillä vähän. Kun syö riittävän monipuolisesti ja liikkuu säännöllisesti, niin terveysvaikutukset ovat ehdottomasti parhaat. Kun kuluttaa enemmän kuin syö, niin laihtuu aivan varmasti. Tähän ei mitään tutkimusta tarvita! Eikä ole mikään ihme, että jos vasta karppauksen myötä on aloittanut syömään monipuolisesti, niin on alkanut voimaan hyvin. Tähänkään ei mitään tutkimusta tarvita!  

Halooooooo! Eikö ennen karppausta ole ollut mahdollista syödä monipuolisesti ja terveellisesti…?


Vieras

#32 Re:

29.10.2011 13:51

#28: -  

Silti se on totta. Karppaus on epäekologista (lihansyönti!)


Vieras

#33

01.11.2011 20:18

transrasvan ja fruktoosi-glukoosisiirapin työntäminen joka-ainoaan ruoka-aineeseen ovat viljojen ohella suuria syypäitä mm diabetekseen. on vaikeaa löytää laadukasta = käsittelemätöntä ruokaa. aiheesta tarvittaisiin kipeästi tutkimusta, sillä nyt ihmiset sairastuvat, sillä heidät on johdettu harhaan ruuan terveellisyyden suhteen.
thl voisi jo luopua alentavasta mallistaan, jossa teollisuuden annetaan tuottaa uskomatonta sotkua jota eineksiksi kutsutaan, ja sitten väitetään että "kansa haluaa sitä !". miten ostat muunlaista, kun joka-ainoa eines sisältää samat lisäainesotkut, ja ruoka-ainetta on vain 3-75%. 97-25% on täyteaineita, jotka ovat mm diabeteksen todellinen syy. jos ihmisille kerrottaisiin totuus, ei kukaan (paitsi 1000 000 köyhää joilla ei varat muuhun riitä) itseään kunnioittava ihminen söisi noita sairastuttavia sotkuja. suosittelen äänestämään vaaleissa jotakuta muuta kuin sekoomusta.

Vieras

#34 Lopulta totuus voittaa!

02.11.2011 08:41

Luojan lautasmalli vastaan Proffessorien lautasmalli!

Vieras

#35

02.11.2011 08:42

Kaksi vuotta takana,VHH/karppausta,-10kg veriarvot loistavat.

Vieras

#36

02.11.2011 09:30

Tuhat tutkimusta sitä tuhat tutkimusta tätä. Ihan sama tarvitaan vain yksi puolueeton tutkimus Karppauksesta. Se on siinä!

Vieras

#37

02.11.2011 12:16

Nykyinen ruokaympyrä eli suositus on poliittinen päätös! Sillä ei siis ole mitään tekemistä tutkimusten kanssa, vaan se luotiin USA:ssa takaamaan viljelijöille ja muille tuottajille tietyt tulot. Sama malli otettiin sitten tännekin. Hyvä olisi tehdä edes yksi kunnon tutkimus ihmisen "alkuperäisestä" ruokavaliosta eli karppauksesta. Samalla selviäisi miksi ihmiset pysyvät sen avulla terveenä, eivät tarvitse lisäravinteta eikä vitamiineja, kaikki arvot paranevat, ihmiset laihtuvat "normaaleiksi jne. Puolueetonta tutkimusta odotellessa...
mummeli

#38 Monipuolinen VHH- ruokavalio on terveellinen

02.11.2011 12:29

Minulla oli aina leivänsyönnin jälkeen ilmavaivoja ja mahakramppeja. Ruisleipä oli pahinta. Piereskely sosiaalisissa tilanteissa oli tosi hankalaa. Aamupuuro ei pitänyt nälkää loitolla kuin tunnin verran. Yleensäkin mulla oli aina nälkä ja verensokeri laski nopeasti hyvin alas. Se ei ole sairaus, mutta epämiellyttävä.
Kaksi vuotta sitten löysin netistä Antti Heikkilän sivut ja hänen ajatuksensa kolahtivat minuun. Erilaiset kaalit ja muut kasvikset maistuvat hyviltä, kun ne on kypsennetty voissa. Ei ole mikään ongelma syödä 500 - 600 g marjoja ja kasviksia päivittäin. Proteiinejä syön noin 1 g:n painokiloa kohti. Ei tule kalliiksi, kun olen jättänyt kaikki valmisruoat ja kalliit "terveysjugurtit" pois. Luonnon jugurtit maistuu paremmilta. Sokeria en kaipaa, kasviksista saa tarpeeksi makeutta. Ilmavaivat ja nälkä on hävinneet täydellisesti.

Vieras

#39

02.11.2011 12:30

Ruokaympyrää on muutettu aina jonkun tahon mielipiteiden takia;
http://suomenkuvalehti.fi/s/files/ruokaympyrat.jpg

Vieras

#40

02.11.2011 14:06

VHH toimii. karppaus.infossa jäseniä yli 30 tuhatta ja sieltä kun käy lukemassa miten karppaus on vaikuttanut ihmisten terveyteen ja mielentilaan niin on se ihme että ei tutkita. Ihmiset pääsevät lääkkeistä eroon ja viel laihtuvat vaikka kaikille laihuminen ei ole tärkeää.

Vieras

#41 Re: Tutkimus vs todellisuus

02.11.2011 14:32

#9: Tapani - Tutkimus vs todellisuus

Itse kyllä lisäsin kasviksia kun jätin höttöhiilarit pois ja toimii minulla hyvin. Lisäksi leipää syön, mutta valmistan sen itse siemenistä ja rouheista sekä kananmunista ja jogurtista ja on muuten hyvää ja täyttävää. Yksi leipäviipale päivässä riittää.


Vieras

#42

02.11.2011 16:42

Pyyntöön vastattu! :)
Ave Yrjänä Vuorinen

#43

03.11.2011 07:11

Nyt ollaan oikealla asialla.
Vieras

#44 Otsikko

08.11.2011 12:40

Karppaajat on luusereita tyhjän puhujia. Kun tosi paikka tulee niin kourallinen on metelöimässä asiansa puolesta?
Oikea voi

#45 Margariini on yksi epäterveellisimmistä "keksinnöistä"

09.11.2011 14:27

"Lissu

#15
27.10.2011 23:18

Minä taas voin tosi hyvin kun noudatan suurinpiirtein sydänliiton suosituksia eli
"Puoli kiloa vihanneksia, hedelmiä ja marjoja päivittäin, kalaa vähintään kaksi kertaa viikossa, täysjyväviljatuotteita, rasvattomia tai vähärasvaisia maitotuotteita, sopivasti pehmeää rasvaa ja haluttaessa vähärasvaista lihaa; vähemmän kovaa rasvaa, suolaa, sokeroituja juomia, makeisia ja leivonnaisia sekä puhdistettuja viljatuotteita. Unohtamatta hyvää makua, kaunista kattausta, iloista mieltä ja kiireettömyyttä mukavassa ruokaseurassa milloin vain mahdollista."

Liikun paljon ja en tulisi mitäään kuvitellakaan että kunnon treenien jälkee lautasella olis esim vain kalaa ja parsakaalta..kyllä siinä pottuakin pitää olla!

Olen sitä mietä että asia pitää ilman muuta tutkia perin pohjin..eniten huolestuttaa ne "ääripäiden"viattomat lapset, joiden vanhemmat ruokkiavat lapsiaan "tää tuntuu vaan nyt niin hyvältä tuntumalla" ja juottavat heill taysmaitoa yms. rasvaista."

Hmm eniten huolettaa kyllä ne lapset jotka vanhempiensa takia joutuvat syömään ruokaa täynnä lisäaineita! Pehmeä rasva eli margariini on teollinen tuote.
(sivulta http://www.elinahytonen.fi/2011/03/rasvaisen-ruoan-ylistys-lyhyt-rasva-aapinen-2/ lainattua)
"Moni ravintotieteilijä osoittaa nyt sormella nykyajan prosessoitua ruokaa. ”On varsin vähän tunnettua, että kehittyneissä maissa kuten Amerikassa sepelvaltimotauti oli harvinainen ennen vuotta 1920”, sanoo uraauurtava ravintotieteilijä tri Mary Enig, Weston Price Foundationista, ”mutta se lisääntyi dramaattisesti seuraavan 40 vuoden aikana. Jos – kuten meille on sanottu – sydäntaudit johtuvat tyydyttyneiden rasvojen nauttimisesta, eläinrasvojen syönnin olisi tuona aikana pitänyt vastaavasti lisääntyä. Mutta itse asiassa tapahtui päinvastoin. Esimerkiksi Amerikassa vuosina 1910-1970 perinteisen eläinrasvan osuus väestön ruokavaliosssa laski huomattavasti.”
Eläinrasvojen (kuten voin) puute voi aiheuttaa lapsille autismia, ylivilkkautta sekä Aspergerin ja Touretten syndroomaa. Nuorille tyydyttyneiden rasvojen puute tuo lisäksi käytös- ja mielialahäiriöitä, väkivaltaisuutta, aggressiivisuutta, sosiaalista eristäytymistä ja itsensäsilpomista ja luki-vaikeuksia. Masennus ja uupumus ovat kasvavia työkyvyttömyyden syitä ja voidaan liittää rasvaköyhän ruokavalion yleistymiseen. Hermoston rappeutumissairauksien (esim. Altzheimer tai Parkinsonin tauti) on lisäksi arveltu olevan seurausta omega-6- ja omega-3-rasvahappojen tasapainottomasta saannista."

”Yksi syy siihen, että monityydyttämättömät öljyt aiheuttavat terveysongelmia on, että ne kuumentuessaan oksidoituvat (hapettuvat) – näin tapahtuu kun ruokia valmistetaan teollisesti. Tällöin nämä öljyt tuottavat vapaita radikaaleja”, sanoo Enig. ”Ne ovat kemiallisesti äärimmäisen reaktiivisia ja vahingoittavat verisuonia, käynnistäen ateroskleroosin (verisuonten kalkkeutumisen).”

Kaikkein vahingollisimpana ruoan prosessointitekniikkana pidetään hydrogenaatiota, menetelmää jossa monityydyttämätön kasviöljy muunnetaan eläinrasvaa muistuttavaksi aineeksi. Ongelmana on, että hydrogenoiduissa (kovetetuissa) öljyissä on runsaasti toksisia (myrkyllisiä) transrasvahappoja (TFA); ja näitä on kaikissa prosessoiduissa ruoissa.


Nam nam hyvää prosessoitua margariinia... yäk :G
karppiressu

#46

11.11.2011 17:18

Karpatessa olen syönyt monipuolisemmin kuin koskaan ennen. Vihanneksia n. puoli kiloa päivässä, pähkinöitä ja lihaa. Lihan kulutus ei ole kasvanut entiseen verrattuna. Lihoista valitsen ne jotka ei muille kelpaa mm. sian niska. Sisäfilettä ym. rasvatonta lihaa en osta koskaan. Paino pudonnut vuodessa 33 kiloa ja verenpaine on tällä hetkellä 120/75. Aloittaessani se oli pahimillaan jopa 190/120. Muutkin veriarvot on parhaimmat mitä koskaan on mitattu. En lopeta koskaan karppausta, vaikka paino onkin jo lähellä ihanne arvoja. On se niin mukavaa kun ei turvota ja närästä, jotka oli entisessä elämässä joka päiväisiä oireita...

ps. niin ja tuo THL ei ole puolueeton, mm. Puskan mielipiteitten vuoksi...

Isa Häkkinen

#47 No voi herranjeesus.

12.11.2011 07:47

En ole tietoisesti suosinut koskaan vähähiilihydraattista ruokavaliota, mutta keliakian ja hyvin pienien tulojen yhdistelmä aiheuttaa säännöllisin väliajoin ns. vähähiilihydraattista kausia, kun ei ole varaa ostaa pastaa ja leipää, joten ainoat perinteiset hiilihydraatit mitä syön tulevat perunasta ja riisistä. Ja näinä kausina oloni huononee selkeästi, vatsani turvottaa, kärsin yleisestä ahdistuksesta ja vatsakivuista ja muutenkin tunnen oloni koko ajan väsyneeksi. Kun syön 2-4 palaa leipää tai sämpylän pari päivässä ja pastaa 1-4 kertaa kuussa ruoaksi, olo paranee saman tien. Muuten ruokavalioni sisältää koko ajan paljon vihanneksia sekä raakana että kypsennettynä, koko helahoidon erilaisia proteiinilisukkeita (liha, kala, vegaaniset vaihtoehdot, pavut), maitotuotteet ja munat sekä kasviperäisiä öljyjä ruoanlaitossa.

Ilmeisesti olen vain luonnonoikku, kun vatsani toimii paremmin jos syön enemmän "pullamössöä", enkä nirsoile hiilareiden kanssa.

Monipuolisesti voi syödä vaikka söisikin hiilihydraatteja. Munakoisot, avokadot ja kesäkurpitsat voi yhtä hyvin asettaa lisukkeeksi niin lihalle kuin lihalle ja perunallekin. Epäilen että suurin osa karppauksen terveysvaikutuksista johtuu vain kokonaisvaltaisesta elintapojen muutoksesta, eikä pelkästään hiilihydraattien vähentämisestä.

Vieras

#48

14.11.2011 19:51

Karppaus-sanan alle kuuluvat myös hiilihydraattitietoisesti syövät ja saavat saman vihamielisyyden ja syyttelyn. VHH-syöminen on laaja-alainen asia,joten tutkimus tulisi suunnitella erittäin hyvin ja yksilöiden.

Vieras

#49

15.11.2011 07:14

Asiaa olisi vihdoinkin... kaiken lehdissä olleen moskan takia... oikoa vähän käsityksiä, ja päivittää nykyaikaan.

Vieras

#50

15.11.2011 07:46

Puolueeton tutkimus on todellakin paikallaan. Niin kiistanalaisista tutkimuksista on kysymys.